خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: رییس جمهور فرانسه خبر داده که اواخر ماه ژانویه 2016 روحانی به پاریس سفر می کند این در حالی است که در مهر ماه سال جاری سفر روحانی به پاریس به دلیل حملات داعش در پاریس به زمان دیگری موکول شده بود. فارس به نقل از رویترز گزارش داده است که: فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که اواخر ماه ژانویه 2016 میزبان رئیس جمهوری ایران هستم. حسن روحانی روزهای 27 و 28 ژانویه(7 و 8 بهمن) به پاریس سفر و با فرانسوا اولاند رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو خواهد کرد.
بنابراین گزارش، واشنگتن پست چندی پیش در خصوص سفر روحانی به پاریس که لغو شده بود نوشته بود: "حسن روحانی رئیس جمهوری ایران برای اولین سفر اروپایی اش آماده می شود. رئیس جمهور ایران پس از یک دهه انزوای سیاست خارجی این کشور به فرانسه سفر خواهد کرد و آنطور که گفته می شود مسائل اقتصادی در راس این ملاقات است. در رم روحانی با بخش های صنعتی ایتالیایی ملاقات خواهد کرد و مسائل اقتصادی و سرمایه گذاری در بازار ایران از اولیت های این سفر عنوان شده است. از بخش های مهم سفر روحانی به فرانسه قرار داد های صنایع خودرو سازی است و آشتی میان ایران خودرو و پژو-سیتروئن یکی از بخش های این سفر پیش بینی می شود."
این گزارش می افزاید: علی آهنی، سفیر ایران در پاریس نیز در آن زنمان در گفتگویی با فارس سفر روحانی به پاریس را نقطه عطفی در روابط ایران و فرانسه برشمرده بود. نکات برگزیده این گفتگو را در زیر می خوایند: این سفر که براساس دعوت رسمی رئیس جمهور اولاند انجام میشود، یک سفر تاریخی است که میتواند نقطه عطفی را در روابط فیمابین ایجاد کند. زیرا این اراده سیاسی در هر دو طرف وجود دارد تا روابطی مستحکم تر و متنوعتر و مثمر ثمرتر ایجاد شود بخصوص که ما دارای منافع مشترکی هستیم. نه فقط در زمینه دوجانبه بلکه در زمینه منطقهای و بین المللی. این سفر به ما اجازه میدهد نقشه راهی را در بخشهای مختلف از روابط مان همچون بخشهای علمی، فرهنگی، فنی، اقتصادی، سیاسی و پارلمانی تهیه کنیم که این کار میتواند چشماندازی به مراتب درخشان تر به روابط مان بدهد که طبیعتا یک روابط دیرینه و تاریخی است، بدهد."
یاداور می شود: ایران به طور کلی از قرون وسطی با فرانسه رابطه داشتهاست. این روابط بارها دچار خدشه شد. از جمله پس از رفتن مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق و ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور مستعفی به پاریس. فرانسه همچنین از حامیان عراق در جنگ ۸ ساله بین ایران و عراق بود. روابط تجاری بین دو کشور پیش از آغاز تحریمهای مربوط به برنامه هستهای ایران چشمگیر بود و از مهترین آنها میتوان به صنایع خودرو سازی اشاره کرد. با انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وزارت امور خارجه فرانسه همراه با وزارتخانههای امور خارجه اغلب کشورهای اروپایی، ضمن تبریک این پیروزی، ابراز امیدواری جهت بهبود روابط با ایران را مطرح کردند. روز بعد از مراسم تحلیف حسن روحانی، وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار سفیر ایران در پاریس، ضمن ابراز خرسندی از ریاستجمهوری حسن روحانی، ابراز داشت همانطور که مردم ایران خواستار تغییر در سیاستهای خارجی ایران هستند، فرانسه نیز امیدوار است ایران در زمینه برنامه هستهای ایران، جنگ داخلی سوریه و حقوق بشر در ایران اقدامات عینی انجام دهد.
در حاشیه شصت و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در مهر ۱۳۹۲ در نیویورک برگزار شد، حسن روحانی و فرانسوا اولاند، دیدار رودررویی با یکدیگر برگزار کردند. این نخستین دیدار مقامات عالیرتبه دو کشور از سال ۲۰۰۵ تا این تاریخ بود.
۶۸ روز بعد از توافق هستهای ژنو، بزرگترین هیئت اقتصادی خارجی بعد از انقلاب اسلامی ایران که متشکل از کارفرمایان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی فرانسه در زمینههای صنعت نفت، خودروسازی، انرژی، پزشکی و ... بود، در روز ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ وارد ایران شد. این هیئت متشکل از ۱۴۰ نفر بود که هرکدام نماینده یکی از شرکتهای فرانسوی در زمینههای مختلف صنعتی و تجاری بودند. این هیئت هدف خود را مذاکره در مورد راههای گسترش همکاری با ایران در زمینههای مختلف تجاری و صنعتی دانست. این هیئت دیدارهایی با محمد نهاوندیان، علی طیبنیا و اعضای اتاق بازرگانی ایران داشت.
نظر شما