حجت الاسلام علی عباسی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: بحث وحدت حوزه و دانشگاه از بحث های بسیار مهمی است که امام خمینی (ره) در وصیت نامه شان به این موضوع اشاره داشتند و بحث طلب و دانشجو را طرح کردند.
وی ادامه داد: اهمیت این دو قشر به این دلیل است که تأثیرگذاری آنها در جامعه بسیار زیاد است، از جهت دینی و هدایت گری حوزه های علمیه نقش اول را در جامعه دارند بنابراین اگر خط درست را تبیین نکنند یا در کتاب و سنت آن گونه که باید تحقیق نکرده و مباحث دینی را به دست نیاورند جامعه ممکن است دچار اشکال و بدآموزی شود و نتواند راه درست را به خوبی طی کند.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین اضافه کرد: دانشجویان نیز در بحث های مدیریتی تأثیر زیادی دارند چراکه این دانشگاهیان هستند که در مراکز دولتی به عنوان دولتمردان حضور می یابند و بیشتر دولتمردان و کسانی که دولت را اداره می کنند، دانشجو بودند، بنابراین اگر درست تربیت شوند تأثیرگذاری زیادی دارند.
وی افزود: اگر این دو قشر متحد شوند هم جهت دینی و هدایتگری جامعه و هم جهت مدیریتی جامعه تحقق می یابد و در این صورت روحانیت با فضای علم روز و علومی که در دانشگاه ها وجود دارد بیشتر آشنا شده و دانشجویان نیز با فضای دینی بیشتر آشنا می شوند.
حجت الاسلام عباسی در خصوص علت عدم تحقق وحدت حوزه و دانشگاه در حد مورد انتظار اعلام کرد: اینکه چه عاملی باعث شده تا وحدت مورد انتظار محقق نشود یک بحث جناح گرایی و گروه گرایی است این موضوع در هر زمانی موجب می شود این دو قشر نسبت به هم دلسرد شوند.
وی تأکید کرد: بحث دیگر تبلیغات غربی است و از برنامه های آنها تفرقه بین حوزه و دانشگاه است اینها می خواهند نسل جوان و دانشجویان را نسبت به دین، روحانیت و حوزه های علمیه بدبین کنند و در چنین حالتی وقتی فرد در رأس امور قرار گیرد، ممکن است متخصص باشد ولی متعهد نیست.
مدیر حوزه علمیه استان قزوین خاطر نشان کرد: بنابراین با برنامه ریزی می توان کوشید تا وحدت بین حوزه و دانشگاه را تقویت و هرچه بیشتر کرد.
وی در خصوص بهترین راهکار برای وحدت حوزه و دانشگاه یادآور شد: یکی از مهمترین راه ها این است که کتاب های دانشگاهی با مبانی دینی تدوین شود و اقدام دیگر تدریس اساتید دانشگاه در حوزه و اساتید حوزه در دانشگاه است و این رفت و آمدها در تحقق وحدت و حوزه و دانشگاه موثر است.
نظر شما