به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام علی رضایی امروز (۵ دی) در مراسم افتتاحیه همایش ملی آموزش ابتدایی که در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند درحال برگزاری است، اظهار داشت: باید تلاش کنیم در حوزه های گوناگون به منابع دست اول مراجعه کنیم و جان خود را با مبداء بی نهایت گره بزنیم.
وی با اشاره به اینکه عالِم شدن آسان است اما آدم شدن سخت است، افزود: یکی از نکاتی که آینده تربیت و بشریت به آن بستگی دارد، مراجعه به فطرت است.
امام جمعه بیرجند ادامه داد: تربیت یک تغییر رفتار است و باید رفتار فرزندان ما عاقلانه و هوشمندانه شود و این از دو مسیر «عادت و تفکر» میسر می شود.
وی تفکر منطقی به منزله هدف و روش داست و تصریح کرد: تفکر مساله اساسی تربیت است اما همواره ترس از فکر، سدی در برابر پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه عرصه تفکر متعلق به حقیقت است، گفت: تفکر جریانی است که باید تعادل میان احساس، عاطفه و تخلیل ایجاد کند و اگر بخواهیم تفکر به جریان تبدیل شود، باید تابع عادات باشیم.
حجت الاسلام رضایی تصریح کرد: معلم و مربی که می خواهد تفکر خلاق درست کند، باید خودش آگاه باشد، یک معلم باید مبتکر باشد و وظیفه دارد استعدادهای انش آموزان را کشف کند.
وی با تاکید بر اینکه یک معلم باید برای دانش آموزان ایجاد علاقه در زمینه تفکر خلاق کند و راههای روشن را به آنها نشان دهد، افزود: مربیان و معلمان باید از تحمیل مطالب به دانشآموزان پرهیز کنند چرا که تحمیل به توجیه احمقانه و یا حالت دفاعی منجر می شود.
قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه شکوفایی دانش آموزان از تمامی ابعاد باید موردتوجه قرار گیرد، اظهار داشت: در هفت سال اول زندگی، والدین بالاترین نقش را در تربیت فرزندان برعهده دارند.
حجت الاسلام رضایی با تاکید بر اینکه باید تفکر خلاق ایجاد شود تا دانش آموز در موقعیت های حساس بتواند تصمیم بگیرد، افزود: باید حقیقت اخروی خود را خلق کنیم.
نظر شما