توحید اساسی‌ترین محور رسانه زمینه‌ساز ظهور

استاد روابط بین‌الملل توحید را اساسی ترین محور رسانه زمینه ساز ظهور دانشت و گفت: رسانه‌ زمینه‌ساز ظهور باید بر مفاهیمی چون توحید، تقوا، امر به معروف و نهی از منکر، امت اسلامی، امانت، عدالت و ولایت تاکید کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، پروفسور حمید مولانا، استاد روابط بین‌الملل در هفتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت گفت: رسانه‌های مدرن باید از دو جهت بررسی شوند، اول اینکه رسانه‌های مدرن طبق تحقیقاتی که از شرق و غرب انجام شده دارای چه کارکردهایی هستند و دوم اینکه بررسی شود که افکار و اندیشه‌هایی که رسانه‌ها را در حدود 200 سال در غرب تخلیه کرده چه بوده و باید چه تغییراتی در آن به وجود آید.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین موارد اصلاح عالمانه و سامان‌دهی امور مسلمین این است که باید رسانه‌های مسلط امروز را در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی اصلاح کنیم.

مولانا یکی از ویژگی‌‌های رسانه‌ مدرن را فراموش کردن اعتقاد به رجعت ابدی دانست و افزود: همین مسئله باعث می‌شود که مسایلی نظیر اخلاق در سطح بین‌المللی از بین برود و رسانه‌ها به ابزاری برای قدرت تبدیل شوند.

این استاد روابط بین‌الملل با بیان انتظار جامعه مهدوی از رسانه بیان کرد: نقش‌هایی که رسانه‌های جمعی در سطح جهانی ایفا می‌کنند به سه صورت است، اول تشکیلات و سازمان‌دهی که رسانه‌های مدرن افراد جوامع را از لحاظ فکری با یکدیگر بسیج می‌کنند، دوم مربوط به تعیین کردن دستور روز است یعنی رسانه‌های مدرن به مردم القا می‌کنند که در زمان حاضر به چه موضوعی فکر کنند و نقش سوم انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر است.

وی با اشاره به تفکر تغذیه‌کننده رسانه‌های غربی در 200 سال اخیر گفت: متفکران غربی رسانه را به عنوان بازاری برای خرید و فروش و بازاری برای فکر و اندیشه نگاه می‌کنند.

مولانا تصریح کرد: چیزی که مشهورا می‌گویند در رسانه‌ها هر کس هر عقیده‌ای دارد می‌تواند ابراز کند، در حالی که در دنیایی که احداث یک شبکه رادیو تلویزیونی یا شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی و یا حتی یک روزنامه بیش از یکصد میلیون دلار هزینه دارد تنها کسانی می‌توانند عقاید مردم را هدایت کنند که از این سرمایه برخوردار باشند یا همیشه در غرب به آزادی گوینده و نویسنده تأکید می‌شود، در حالی که هیچ‌گاه آزادی مخاطبان در نظر گرفته نشده است.

بنیان‌گذار دانشکده ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع) با برشمردن ویژگی‌های رسانه زمینه‌ساز ظهور گفت: رسانه‌ زمینه‌ساز ظهور باید بر هفت مفهوم توحید، تقوا، امر به معروف و نهی از منکر، امت اسلامی، امانت، عدالت و ولایت بیش از مفاهیم دیگر تأکید کنند.

مولانا اساسی‌ترین محور رسانه زمینه‌ساز ظهور را تئوری توحید دانست و عنوان کرد: توحید به معنای وحدت و هماهنگی میان همه هستی می‌تواند زمینه‌ساز یکی از اساسی‌ترین مفاهیم اخلاقی باشد زیرا ترویج این مفهوم به معنای بندگی در مقابل خدا و نفی هر چه جز آن است.

وی تصریح کرد: اگر به بازسازی مفاهیم دینی در عرصه رسانه‌ها توجه نکنیم در نتیجه یا تنها عملکرد رسانه‌های غربی را تکرار می‌کنیم و به مفاهیم آنها کاری نداریم و یا اسیر مفاهیم و ارزش‌های آنها می‌شویم.

استاد بین‌المللی ارتباطات با بیان اینکه تکنولوژی ارتباطات باید در سلسله ارتباطات انسانی تعریف شود، گفت: باید زیرساخت‌های ارتباطی را در درجه اول تغییر دهیم تا بتوانیم به رسانه مورد نظر دست یابیم. همچنین در رسانه اسلامی باید تناقضات و تعارض با واقعیت از بین برود.

مولانا افزود: ارتباطات رسانه‌ای باید با شناسایی کامل محیط زیست فرهنگی انجام شود زیرا تا نتوانیم محیط فرهنگی را تغییر دهیم نمی‌توانیم رسانه‌ها را عوض کنیم.

وی ویژگی دیگر رسانه زمینه‌ساز ظهور را تلفیق نظریات و عملکردها دانست و بیان کرد: باید در عرصه تئوری و عمل نشان دهیم که می‌توانیم پس از انتقال پیامی خاص به جامعه اعتماد جامعه را جلب کنیم. همچنین اصحاب رسانه باید دارای مقبولیت و مشروعیت در جامعه باشند.

این استاد دانشگاه بر مسجدمحور بودن رسانه‌ها در جامعه اسلامی تأکید کرد و افزود: مسجد در اینجا به معنای ساختمان فیزیکی مسجد نیست بلکه منظور مسجدالنبی است که مالکیت و حقوق تمام رسانه‌های جامعه اسلامی در دستش است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 52153

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha