مجلسی که پایه سازندگی و توسعه را گذاشت

خبرگزاری شبستان: مجلس چهارم شورای اسلامی به دلیل تشکیل پس از هشت سال دفاع مقدس اولین گام را برای توسعه و سازندگی کشور برداشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، انتخابات دوره چهارم مجلس شورای اسلامی در ۲۱ فروردین ۱۳۷۱ برگزار شد.

در انتخاباتی که اعلام شد واجدان شرایط رای دادن در آن ٣٢ میلیون و ٤٦٥ هزار نفر هستند، ۱۸ میلیون و ۷۶۷ هزار نفر شرکت کردند.

در حالی که میزان مشارکت مردم در این انتخابات حدود ۵۸ درصد بود، در استان های تهران و اصفهان کمتر از ۵۰ درصد واجدان شرایط به پای صندوق های رای رفتند.

مطابق نتایج رسمی، میزان مشارکت برای استان کهکیلویه و بویراحمد ۸۶ درصد و در چهار محال و بختیاری ۸۲ درصد اعلام شد.

در مجلسی که جامعه روحانیت مبارز و گروه های همسو سامان داده بودند، علی اکبر ناطق نوری، رئیس شد و حسن روحانی، سید اکبر پرورش، محمدعلی موحدی‌کرمانی، و حسین هاشمیان نواب رئیس بودند.

نکته قابل توجه، کسب بالاترین میزان رای در پایتخت توسط مجری یک برنامه تلویزیونی بود. سید علی اکبر موسوی حسینی، مجری روحانی برنامه اخلاق در خانواده، که در لیست جامعه روحانیت مبارز قرار داشت، با بیش از ۹۳۷ هزار رای نفر اول تهران شد.

مجلس چهارم شورای اسلامی اولین مجلس پس از(ارتحال)حضرت امام خمینی(ره)، موسس و راهبری انقلابی او و در دوران فترت و فقدان حضور و اشراف ایشان از سویی و از دیگر سوی-در دوره رهبری جدید و جانشینی مقام معظم رهبری و اولین دوره کامل در رهبری ایشان بود.

تاکید بر تداوم راه و رهنمودهای امام راحل(بند5 پیام)و حمایت از دولت و برنامه سازندگی آن با حفظ استقلال مجلس(بند 6 و 4 پیام)از اهم ویژگی های این پیام و این مجلس است.

اولین مجلس تماما پس از خاتمه جنگ و دفاع مقدس(اعلام پذیرش قطعنامه 598 سازمان ملل متحد در 27تیر1367 و آتش بس با عراق)و تثبیت نظام سیاسی انقلابی جمهوری اسلامی ایران بوده و است.

به همین سبب محور و موضوع اصلی آن فرای مجلس سوم که جنگی و بازسازی بوده توسعه بویژه توسعه زیربنایی در تداوم بازسازی و سازندگی ملی کشور بوده و است.

پایان اولین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی و جمع بندی نخستین تجربه برنامه و تجربه نخستین برنامه توسعه کشور از سویی بوده و از دیگر سوی و در تداوم دوره پربار تدوین و ارایه برنامه دوم توسط دولت و بررسی تا تصویب برنامه دوم پنج ساله یا دومین تجربه برنامه ریزی و اجرای برنامه پنج ساله کشور است.

کد خبر 525301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha