«فرهاد توحیدی» فیلمنامهنویس و نویسنده که امسال با فیلم سینمایی «امکان مینا» در جشنواره فیلم فجر حضور داشت، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جایزه سیمرغ فجر چقدر تاثیر و ایجاد انگیزه برای هنرمندان دارد، به خبرنگار سینمایی شبستان گفت: من تا زمانی که سیمرغ نگرفتم نمیتوانم حدس بزنم که چقدر انگیزه ایجاد می کند اما قاعدتاً نباید چیزی فراتر از خودانگیختگی در شخص ایجاد کند. در کار هنر، خود انگیختگی بیش از هر مشوق دیگری اثر دارد جز آن زمانی که به چیزی اعتقاد و باور نداشته باشیم. این گونه مشوق ها نظیر سیمرغ در زندگی هنری شخصی که دچار خودانگیختگی است و به کارش باورمند است، هیچ تاثیری ندارد.
وی در پاسخ به سوال دیگر شبستان درباره حضور آسان شبکههای ماهوارهای و آثارشان در خانه های مردم، فضای رقابتی بین هنرمندان داخلی و خارجی ایجاد شده است؛ هنرمندان چقدر این رقابت را جدی میگیرند؟ توضیح داد: متاسفانه سینما و تلویزیون ما جدی نیست، جدی به این معنا که یک چرخه اقتصادی قابل اعتماد باشد؛ خیلی از فیلم هایی که در طول سال تولید می شوند که عمده آنها با بودجه دولتی ساخته شده است، برای صاحب فیلم اکران شدن یا نشدن فیلم اهمیتی ندارد؛ بنابراین این صحبت جایی محلی از اعراب دارد که وجود رقیب، منفعتی را تهدید کند. وقتی در بهترین یا بدترین شرایط، سالی بین 60 الی 90 فیلم تولید می شود، دیگر رقیب جدی گرفته نمی شود و چرخ این سینما تا زمانی که بنا است بگردد، کاری وجود دارد که انجام دهیم و در تلویزیون هم همین منوال است. سیاستهای حمایتی از سینمای ایران فعلاً امکان نمایش فیلم خارجی را منتفی کرده است.
توحیدی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر در دنیا، صنعت سریال سازی خیلی جدی تر از سینما شده است و خیلی جدی تر دنبال می شود و بسیاری از فیلمسازان کیفی سینمای جهان مثل استیون اسپیلبرگ به دنبال سریال سازی رفته اند و این موضوع نشاندهنده این است که گردش مالی حجیمی در این عرصه وجود دارد که غول های سینما را به خود جذب کند. همچنین ساخت این آثار به اندازه کافی دغدغه های هنری یک هنرمند را پاسخ میدهد.
رئیس هیات مدیره پیشین خانه سینما در پایان تاکید کرد: بنابراین تا زمانی که با سینمای متکی به سرمایه های دولتی مواجه هستیم، در شرایط فقدان بخش خصوصی قابل اعتنا، ماهواره یا هر رقیب دیگری خیلی جدی گرفته نمی شود و تهدید هم به حساب نمیآید.
نظر شما