کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی در معرفت زایی میان جوانان دارند

خبرگزاری شبستان: مدیر کانون فرهنگی هنری شهدای «فرسش» با اشاره به تاثیر فعالیت های کانون های مساجد بر افزایش سطح اطلاعات نوجوانان و گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد نقش مهمی در معرفت زایی میان جوانان دارند.

به گزارش گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: روستای «فَرسِش» در منطقه عشایری «تمندرکوه» واقع است. این روستا از توابع شهر الیگودرز محسوب می شود و از قدیم الایام به دارالمومنین  معروف بود. همچنین مقبره چهار تن از امام زادگان در این روستا قرار دارد و ملجاء مردم روستاست. سراب «تمندر» نیز از جاذبه های گردشگری این روستا است و کلا طبیعت بکر و زیبای سه ماهه اول سال این روستا بسیار جذاب است چراکه طی این مدت دشت لاله های واژگون خودنمایی می کنند. روستای فرسش روستایی است که لاله های واژگون در آن رشد فراوانی دارند.

 

اما نکته جالب توجه در مورد روستای دارالمومنین یا همان روستای فرسش سابقه تاریخی و مذهبی آن است که سبب شده مردم این منطقه همواره نسبت به علم، فرهنگ و مطالعه دغدغه مند باشند تا جایی که روستای فرسش این روزها جزو برگزیدگان جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شناخته شده است و فعالیت های متعددی را در حوزه کتاب و کتابخوانی داشته است.

برای بررسی این سلسله فعالیت ها با جابر اسدی، گفت وگویی داشتیم، او پنج سال است که مدیر کانون فرهنگی هنری این روستا بوده و بسیاری از فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح این روستا و روستاهای همجوار را انجام می دهد.

 

به عنوان اولین سوال برای مخاطبان ما از فعالیت های این روستا در حوزه کتاب  و کتابخوانی توضیح بفرمایید، چه شد که مردم این روستا تا این اندازه نسبت به مطالعه دغدغه مند شدند؟

 

فکر  می کنم قبل از پاسخ به این پرسش بی مناسبت نباشد که در مورد تاریخچه و موقعیت این روستا اطلاعاتی را به مخاطبان بدهم. روستای ما با اصفهان و لرستان و چهار محال بختیاری هم مرز است و از طرفی قرابت و نزدیکی با استان مرکزی دارد به همین جهت از این چهار استان افراد بسیاری برای زیارت به این روستا می آیند. ما میزبان چهار امامزاده در روستایمان هستیم و همه ساله گردشگران و زایرین مختلفی به این روستا می آیند و البته علما و بزرگان نیز با توجه به این مساله به روستای فرسش رفت و آمد دارند.

 

وجود این امام زادگان حتی سبب شد تا علمای مختلفی در این روستا ساکن و مردم از وجودشان بهره ببرند و این گونه شد که روستای فرسش به دارالمومنین معروف شد. شاید مجموع این عوامل باعث شد که مردم نسبت به کتاب و مطالعه دغدغه داشته باشند یعنی همجواری با عالمانی که در این روستا زندگی می کردند.

 

برنامه هایی که در راستای کتاب و کتابخوانی در روستای فرسش داشته اید شامل چه برنامه هایی بوده است

اما در مورد فعالیت های کتابخانه ای، ما از اوایل انقلاب در  روستای فرسش کتابخانه داشتیم اما به دلایل مختلف بیست سال است که این کتابخانه تعطیل مانده است، با وجود تمامی پیگیری هایی که داشتیم به نتیجه نرسیدیم و کتابخانه هنوز بسته است در نتیجه با توجه به درخواست مردم بر آن شدیم  تا در زیرمجموعه کانون فرهنگی هنری شهدای فرسش که از کانون های فرهنگی هنری فعال استان لرستان محسوب می شود انجمن دوستدار کتاب را در سطح منطقه راه بیندازیم و کتابخانه ای عشایری را به اسم کتابخانه شهدای عشایر راه اندازی کردیم که به همت و حمایت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد به سامان رسید.

 

با این وصف افراد علاقه مند به حضور و کمک در جمع آوری کتاب برای این کتابخانه به همراه خیرین همت کردند و از انجمن ها، دفتر مراجع و نهاد کتابخانه های استان و ستاد عالی مساجد کتاب می گرفتند . علاوه بر این راه اندازی کتابخانه سیار از دیگر فعالیت های ما در روستای فرسش بود که کتاب ها را در مناطق عشایری و روستایی اطراف به صورت رایگان امانت می دادیم. در این طرح بیش از 5 هز ار کتاب را به صورت رایگان میان روستاییان و عشایر توزیع کردیم.

 

اما دومین اقدام ما در حوزه کتاب و کتاب خوانی «سفیر کتاب» عنوان گرفت. طی این طرح به مدارس روستاها می رفتیم و کتابخانه ای را با پنجاه جلد کتاب دایر می کردیم و این تعداد کتاب را به شکل گردشی بین بچه ها توزیع می کردیم و دانش آموزان به عنوان سفیر کتابخوان همان کتاب ها را برای سایرین می خواندند یا به شکل گردشی به یکدیگر قرض می دادند.

از دیگر فعالیت ها ما در حوزه کتاب برنامه شاهنامه خوان بود که با استقبال فراوانی مواجه شد. در مناطق بختیاری نشین قرابت با شاهنامه بسیار است در نتیجه ما روستاییانی که شاهنامه را با صدای خوش و روان می خواندند به مسجد دعوت می کردیم تا شاهنامه خوانی کنند گاهی نیز این اجتماعات در منازل افراد برگزار می شد.

اما برگزاری مسابقه نقاشی با موضوع کتاب از دیگر برنامه های ما بود که فراخوان این مسابقه میان اهالی روستا و عشایر پخش شد و آثار منتخب به مدت 10 روز در مسجد صاحب الزمان روستا برگزار شد. همچنین برپایی چادر کتاب در میان عشایر نیز از دیگر فعالیت ها بود، یکی از چادرهای عشایر

با مدیریت خودشان به کتاب اختصاص یافت.

 

نقش کانون های مساجد در ارتقای سطح علمی و فرهنگی نوجوانان در روستای کشور چیست؟

من حدود پنج سال است که مدیر کانون هستم، به تجربه می گویم که کانون های فرهنگی هنری مساجد در گسترش کتاب خوانی در میان اهالی روستا نقش مهمی دارند. مخاطب اصلی کانون ها قشر جوان هستند و جوانان با حضور در برنامه های این کانون ها می توانند به سطح معرفتی خود بیافزایند.

 

 

کد خبر 528187

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha