به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که از صبح پنجشنبه در بانکوک حضور یافته بود شب گذشته تایلند را به مقصد نیوزیلند ترک کرد.
بنابراین گزارش، رییس دستگاه دیپلماسی ایران از شامگاه شنبه سفر به 6 کشور آسیایی و اقیانوسیه را آغاز کرده است و پس از سفر به کشورهای اندونزی، سنگاپور و برونئی چهارشنبه شب وارد بانکوک پایتخت تایلند شد.
صبح پنجشنبه چهاردهمین اجلاس وزیران امور خارجه مجمع گفت وگوی همکاری های آسیا با حضور 'محمدجواد ظریف' وزیر امور خارجه ایران و کشور دیگر عضو این مجمع، در بانکوک پایتخت این کشور جنوب شرق آسیا به طور رسمی آغاز به کار کرد.
محمدجواد ظریف در چهاردهمین نشست وزیران کشورهای عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا افزود: همکاری نزدیک بین مجمع گفت وگوی همکاری آسیا با دیگر سازمان های منطقه ای از جمله اکو، سارک و آ.سه.آن می تواند ضمن پرهیز از دوباره کاری و استفاده از تجربه های آنان، به همگرایی منطقه ای و توسعه آسیا کمک کند.
وی ادامه داد: برای افزایش مراودات بازرگانی بین کشورهای آسیایی استفاده از اتحادیه پایاپای آسیایی متشکل از بنگلادش، بوتان، هند، ایران، مالدیو، میانمار، پاکستان، نپال و سریلانکا (تاسیس 1974) پیشنهاد می شود.
ظریف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پیشگام پروژه فرهنگی مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی بوده است، افزود: مرکز همکاری در تهران که راه اندازی شده است کمک شایانی به همکاری های فرهنگی و ایجاد تفاهم، همگرایی و همبستگی ملت های آسیا خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران برای ارتقای روابط بین کشورهای عضو، آمادگی خود را جهت میزبانی نخستین اجلاس وزیران گردشگری کشورهای عضو در سپتامبر(شهریورماه) 2016 در تبریز اعلام می کند.
وی گفت: معتقدیم با تلاش منسجم و جمعی، ضمن گسترش روح همبستگی گروهی می توان زمینه را برای گسترش بیش از پیش همکاری های منطقه ای با هدف تامین رفاه و پیشرفت کشورهای عضو و در نهایت تشکیل خانه مشترک آسیایی فراهم کرد.
علاوه براین، ظریف در حاشیه این اجلاس نیز با دبیر کل مجمع گفت و گوی همکاریرای آسیا دیدار کرد.
وزیر امور خارجه ایران در این دیدار آمادگی ایران را برای برگزاری اولین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو این مجمع درسپتامبر 2016 اعلام کرد.
ظریف با بیان این که ایران پیشگام پروژه فرهنگی مجمع گفتگوی همکاری آسیایی بوده و مرکز همکاری در تهران راه اندازی شده است.
وزیر امور خارجه ایران و دبیرکل مجمع گفتگوی همکاری آسیا همچنین در ادامه این دیدار بر ضرورت همگرایی، تفاهم و همبستگی ملت های آسیایی تاکید کردند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه اجلاس وزرای مجمع گفتگوی همکاری آسیا با سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر پاکستان دیدار و گفت و گو کرد.
همچنین محمد جواد ظریف با سرتاج عزیز در حاشیه این اجلاس گفت و گو کرد.
وزیر امور خارجه ایران و مشاور نخست وزیر پاکستان در این دیدار درمورد روابط و همکاری های دو جانبه و تحولات منطقه ای گفت و گو کردند.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا، سازمان بین المللی است که در سال 2002 با اهدافی از جمله توسعه همکاری های بین المللی در قاره آسیا و ادغام سازمان هایی از قبیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا فعالیت خود را آغاز کرد. این سازمان هم اکنون دارای 33 عضو از کشورهای آسیایی است.
در ادامه وزیر امور خارجه ایران با 'دون پرامودوینای' همتای تایلند به دیدار پرداخت و بر ضرورت گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین اظهارداشت: ایران آماده انتقال تجربیات خود به ویژه در عرصه فناوری به دیگر کشورها است.
ظریف در این ملاقات با تشکر از تایلند بخاطر برگزاری موفق اجلاس وزرای مجمع گفت وگوی همکاری آسیا و اشاره به سفرهای متبادل اخیر مقامات دو کشور، ظرفیت های گسترش همکاری طرفین در زمینه های مختلف اقتصادی را تشریح و بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای فعال سازی این ظرفیت ها تاکید کرد.
وزیر خارجه تایلند نیز با اشاره به نتایج مثبت سفر اخیر خود به ایران آمادگی تایلند را برای گسترش روابط با ایران در زمینه های مختلف به ویژه اقتصادی و تجاری اعلام کرد.
در پایان این ملاقات، ضیافت شام رسمی وزیر خارجه تایلند به افتخار دکتر ظریف و هیات همراه برگزار شد.
وزیر امور خارجه در ادامه سفر خود به تایلند با 'پرایوت چان او چا' نخست وزیر این کشور جنوب شرق آسیا دیدار و گفت و گو کرد.
گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی تهران - بانکوک از مهم ترین محورهای این مذاکرات در این دیدار بود.
وزیر امور خارجه روز جمعه در نشستی با دیپلمات ها، پژوهشگران و نخبگان در تایلند، تاکید کرد تروریسم تهدید جهانی است و همه کشورها را تهدید می کند. مردم ایران نیز براساس باورهای دینی مخالف کشتار و اقدامات تروریستی و خشونت هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در این نشست با عنوان 'تغییر پارادایم از بازی حاصل جمع صفر به راه حل برد -برد با استفاده از تجربه برجام برای فهم بهتر و حل مشکلات جهانی و مقابله با افراط گرایی' سخنرانی می کرد.
وی با تاکید بر اینکه ایران همواره به عنوان عضو 'ان. پی.تی' خواهان انرژی هسته ای صلح آمیز بوده است، گفت: ایران انرژی هسته ای را حق خود می دانسته است.
وزیر امور خارجه با تشریح روند مذاکرات در سال های گذشته، تصریح کرد دو طرف نظرات متفاوتی داشتند، از نظر آنها غنی سازی نباید انجام شود، اما از نظر ما غنی سازی صلح آمیز باید انجام شود.
وی تاکید کرد دو طرف به این نتیجه رسیدند که نمی توانند به خواست خود برسند مگر این که به خواست طرف مقابل توجه کنند و هیچکس نمی تواند بگوید که چه کار باید انجام داد.
وی خاطر نشان کرد تصمیم گرفته شد این مساله از ابتدا بررسی شود و نتیجه آن شد که ایران حق دستیابی و دارا بودن انرژی هسته ای را اکنون دارد.
ظریف به تلاش دانشمندان ایرانی در عرصه هسته ای اشاره کرد و گفت: طی این سال ها تعداد سانتریفیوژها در ایران به 20 هزار رسید.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان ادامه داد بازی صفر - صفر در جهان هرگز موفق نخواهد بود، بلکه نتیجه آن منفی است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان به فرهنگ و باورهای دینی ایرانیان اشاره کرد و اظهار داشت: مردم ایران بر اساس باورهای دینی مخالف کشتار و اقدامات تروریستی و خشونت هستند.
ظریف با تاکید بر اینکه نباید اقدامات خشونت آمیز را به مذهب ارتباط داد، گفت: اسلام تاکید دارد که اگر فردی، فرد دیگری را به قتل برساند گناه کرده است.
وی گفت با توجه به مشکلات موجود در منطقه باید شرایط کنونی را تغییر داد.
وزیر امور خارجه بر ضرورت همکاری و مشارکت جهانی در مبارزه با افراط گرایی تاکید کرد و گفت که غرب تاکنون در مبارزه با افراط گرایی موفق نبوده است.
وی با تاکید بر این که مشکل داعش در سوریه نیز داخلی نیست بلکه جهانی است، افزود: خطر داعش تمامی کشورها را تهدید می کند.
علاوه براین، ظریف روز جمعه با معاون دبیر کل سازمان ملل و دبیر اجرائی کمیسیون اقتصادی و اجتماعی ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) دیدار و گفت وگو کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در دیدار با خانم 'شمشاد اختر' معاون دبیر کل سازمان ملل و دبیر اجرائی اسکاپ در مورد مسائل مختلف این نهاد سازمان ملل متحد گفت وگو و رایزنی کرد.
در پایان این دیدار، ضیافت ناهار دبیر اجرائی اسکاپ به افتخار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و 'سرتاج عزیز' مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی برگزار شد.
دبیر اجرائی اسکاپ و دو مقام بلندپایه ایران و پاکستان در ابتدای ضیافت ناهار، دیدگاه های خود در خصوص اسکاپ و برنامه های آن را ارائه کردند.
ظریف شب گذشته پنجمین مرحله از سفر دوره ای خود به جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه را آغاز کرد و راهی نیوزیلند شد.
سفر 'محمدجواد ظریف' به نیوزیلند پس از توافق هسته ای و لغو تحریم های بین المللی علیه ایران برای توسعه همکاری ها در بخش های مختلف به ویژه اقتصادی انجام می شود.
نظر شما