مبلغان به داد فریادهای فطری مردم برسند

خبرگزاری شبستان: تأسی به سیره نبی مکرم اسلام در تبلیغ از یک سو و نیاز شدید جامعه و جوانان به طبیب حاذق معنوی بسیار جا دارد تا افرادی که ملبس به لباس مقدس روحانیت هستند بسیار تخصصی تر به امر تبلیغ بپردازند.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

ماه خدا با همه رحمت و برکت و مغفرت از راه می رسد و بار دیگر سفره ای از نعم گسترده الهی به روی انسان گشوده می شود؛ بسیار شنیده  و خوانده ایم که در این ماه، شیطان به بند کشیده می شود اما باید این را هم توجه کنیم که در بند بودن شيطان ها، نسبى است.

 

زنجيرى كه شيطان را به بند مى كشد، از خود روزه ماه رمضان فراهم مى شود و نه از چيز ديگرى. بنا بر اين، هر چه روزه مستحكم تر و كامل تر باشد، زنجيرى كه شيطان را به بند مى كشد و جلوى نفْس امّاره را مى گيرد، محكم تر خواهد بود و از ميزان غفلت و انحراف هاى ناشى از آن، خواهد كاست لذا روزه آنان كه در ماه رمضان، گناهانى مرتكب مى شوند، روزه كاملى نيست.(حدیث نت)

 

درباره ماه مبارک رمضان گفتنی ها آنقدر زیاد است که تاکنون دهها و بلکه صدها کتاب و مقاله و نرم افزار و...درباره آن منتشر شده است. یکی از مسائل بسیار مهم، حساس و کلیدی که همزمان با این ماه مبارک رخ می دهد، امر مقدس «تبلیغ» است.

 

در آستانه ماه ضیافت الهی هزاران مبلّغ دینی به اقصی نقاط کشور اعزام می شوند تا امر مهم تبلیغ دین را انجام دهند؛ تبلیغ در سیره علمای قدیم از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است. چه بسیار علمایی که روزها و ماهها و بلکه سال های متمادی را برای مردم یک منطقه وقت می گذاشتند و البته که آثار و برکات آن را هم می دیدند.

 

تبلیغ جدای از نشر معارف دینی و آموزش احکام شرعی و بیان مسائل اخلاقی، ناظر به جنبه های شخصی زندگی مؤمنین و یا جوانانی هم که به مسجد می آیند و بلکه آنانی هم که نمی آیند، می شود و از این رهگذر، مبلغ باید از توانمندی های لازم برای ارائه راهکارهایی که در گشودن گره های زندگی جوانان مؤثر است برخوردار باشد.

 

مبلّغ باید آراسته به صفات نیکی اخلاقی از جمله رازداری و امانت داری باشد. اگر چنین شد دیگر بسیاری از مسائلی که امروز بعضی از جوانان به دلیل حجب و حیا و یا عوامل دیگر حتی جرأت بیان آن را ندارند و همین امر باعث ایجاد گرفتاری های زیادی برای آنان می شود رخ نمی دهد.مبلّغ پیش از هر چیز باید همچون طبیبی دلسوز و البته حاذق با جامعه ارتباط برقرار کند.

 

امروز فاصله گرفتن از معارف دینی، برداشت های ناقص و ضعیف از دین و دینداری و مسائلی از این دست منجر شده تا شمار زیادی از افراد راه دیگری در پیش گیرند و کسی هم به داد آنان نرسد و این در حالی است که رسول اکرم صلوات الله علیه و آله چنان حریص بر هدایت امت بود که خداوند در سوره مبارکه التوبة آیه ۱۲۸ فرمود:  لَقَد جاءَكُم رَسولٌ مِن أَنفُسِكُم عَزيزٌ عَلَيهِ ما عَنِتُّم حَريصٌ عَلَيكُم بِالمُؤمِنينَ رَءوفٌ رَحيمٌ.

 

و هم ایشان چنان از جان خویش در این راه هزینه می کرد که در آيه 3 سوره شعرا مى خوانيم: (لَعَلَّكَ باخِعٌ نَفسَكَ اَلاّ يَكونوا مُؤمِنين؛ گويى مى خواهى جان خود را از شدّت اندوه از دست بدهى به سبب اين كه آن ها ايمان نمى آورند؛ تأسی به سیره نبی مکرم اسلام در تبلیغ از یک سو و نیاز شدید جامعه و جوانان به طبیب حاذق معنوی بسیار جا دارد تا افرادی که ملبس به لباس مقدس روحانیت هستند بسیار تخصصی تر به امر تبلیغ بپردازند و از فرصت هایی چون ماه مبارک رمضان به احسن وجه در جهت گشودن گره های معنوی استفاده کنند.


در سیره آیت حق، حاج شيخ هاشم تقديري سبزواري که به «اسوه هجرت» لقب گرفته اند آمده است: ايشان نسبت به ملبس شدن طلاب با صلاحيت، تلاش فراوان مي نمود و از گواراترين خاطرات ايشان، مراسم عمامه گذاري طلاب در جوار مرقد منور ثامن الحجج علیه السلام، در جشن هاي 17 ربيع الاول بود. در نصايح مي فرمود: «اگر از قم به شهرستان ها هجرت كرديد، فقيه آن شهر شويد؛ زيرا مردم، ايتام ديني هستند و همه كارهاي آنان، متولي دارد و كسي به داد دين و فريادهاي فطري آنان نمي رسد!» توصيه هايي مانند «محصل باشيد نه مشغول» آويزه گوش هر طلبه اي است كه خوشه چين علمش بود. حتي معتقد بودند كه، جلسه درس هر عالم، پس از مرگ او ادامه دارد و موجب رشد و كمال مي شود. و از قول علماي سلف، خواب ها و كشف و شهودهايي نقل مي كردند.

 

 

کد خبر 549064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha