به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، یک مقام امنیتی در دستگاه اطلاعاتی استان، امروز(۳۱ خرداد)در نشست دبیرخانه استانی کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سخنانی بیان داشت: استان کرمان به دلیل موقعیت جغرافیایی و مبادی های ورودی مختلف، به عنوان گلوگاه و بارانداز قاچاق کالا تبدیل شده و خسرانی که از بابت کالای قاچاق متوجه نظام می شود بسیار زیاد است که با توجه به دغدغه ها نیاز است اقدام مؤثری هم انجام شود.
وی با بیان اینکه روزانه بالغ بر یک میلیون لیتر سوخت از استان خارج می شود که همه آن از استان ما نیست اما از این استان خارج می شود؛ تأکید کرد: استان نیاز دارد در حوزه قاچاق سوخت در حوزه سیرجان و بم گلوگاه داشته باشد.
این مقام اطلاعاتی گفت: بر اساس رصدی که شده روزانه بیش از 200 تن برنج از استان به عمق کشور می رود و در بحث قاچاق کالاهای ممنوعه 70 درصد آن از هرمزگان و 30 درصد از سمت فارس و اصفهان است که رقم بسیار بالایی است و تمام قاچاق دام ما از افغانستان و پاکستان است و مسیر ورودی ما سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی است که هم دام های ما را آلوده می کند و هم ضرر به دامداران ما می زند اما دغدغه سلامت مردم از همه مهمتر است که باید اقدامات موثرتری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در خصوص کشف کالای قاچاق{معمولاً}رأی صادر می شود اما باید در اجرا اقدام ویژه تری انجام شود؛ اظهار داشت: این رأی عملاً اثر بازدارندگی ندارد.
این منبع آگاه در دستگاه اطلاعاتی استان کرمان تصریح کرد: عمده باندهای قاچاق، شبکه ای عمل می کنند و از قبل از وارد شدن کالا قاچاق، شبکه آن تشکیل شده و عدم توان فیزیکی توسط گمرکات که با حجم بالای کالا مواجه هستند، یک مشکل است لذا راهکار و پیشنهاد ما مقابله سیستمی با شبکه کالای قاچاق است.
وی با تأکید بر اینکه امسال در استان خودمان کار کنیم و با تعامل به همه دستگاه ها در مسیر سیرجان و بم به عنوان قانونی کار سیستمی مبارزه با قاچاق کالا داشته باشیم؛ یادآور شد: در این مسئله باید نگاه امنیتی و نه جرم ساده و تخطی از قانون، داشته باشیم.
این مسئول اطلاعاتی اصلاح قوانین در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز را ضروری دانست و بیان داشت: با همه سختگیری ها، کالا را مصادره می کنیم در حالیکه تا تمام وسایل حمل کالای قاچاق- مانند کشور امارات- مصادره نشود؛ مؤثر نیست و اگر این اتفاق بیفتد کمک بزرگی است؛ علاوه بر این نیازمند ابزار و امکانات هم هستیم.
ارسلان میری، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان هم با اشاره به اینکه هیچکدام از موارد قانون مربوط به مبارزه با قاچاق کالا عملی نشده؛ افزود: در ماده 14 دستگاه های متعددی احصا شده که نسبت به کارهای فرهنگی و تبلیغی وظیفه دارند که آن هم انجام نشده در حالیکه جز با فرهنگسازی موفق نمی شویم.
وی با بیان اینکه از 144 گمرک رسمی تعداد انگشت شماری به دستگاه های ایکس ری هستند و اینطوری نمی شود قاچاق کالا را مهار کرد؛ در خصوص بازرسی اماکن عمومی هم گفت: ورود به این اماکن نیاز به اذن دستگاه قضائی ندارد اما در مورد مکان های محصور و پوشیده و گاوصندوق ها باید به صراحت دستور برای بازرسی باشد.
میری با اشاره به اینکه از ۲۳ شهرستان استان، ۹ شهرستان دارای شعبه ای از اداره کل تعزیرات حکومتی است؛ این کمبود را از دغدغه های این اداره کل دانست و ادامه داد: بسیاری از دستگاه های متولی، انگیزه و عزم مبارزه با کالای قاچاق را ندارند و اعتقاد عملی به این موضوع ندارند و تا این مسئله به صورت عملی نباشد، این جلسات و صورتجلسات مفید فایده نیست.
نظر شما