ارتقای آگاهی حقوقی مردم مهمترین برنامه دستگاه قضا در استان یزد

خبرگزاری شبستان: دادستان عمومی و انقلاب یزد با اشاره به میزان پرونده های ارجاعی در دستگاه قضا در استان یزد گفت: مهمترین برنامه دستگاه قضا در استان یزد ارتقای آگاهی حقوقی مردم به منظور احقاق حق است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، جمال قضاوتی، دادستان عمومی و انقلاب یزد امروز (1 تیر) در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: ما در سال گذشته در کاهش ورودی ها موفق عمل کردیم و با عملکرد خود کاهش موجودی نیز داشتیم.

 

وی افزود: ورودی های ما در مرکز استان 31 هزار و 334 فقره پرونده بوده است و خروجی آن نیز 32 هزار و 175 پرونده بوده که مجموعا کاهش داشتیم.

 

دادستان عمومی و انقلاب یزد خاطرنشان کرد: درصد قرارهای دادسرای استان در اول تیرماه 94 تا اول تیرماه 95 به میزان 45 درصد قرار منع تعقیب، 28 درصد پرونده ها منتهی به صدور کیفرخواست، 6 درصد قرار عدم صلاحیت و سه درصد قرار ترک تعقیب بوده است.

 

قضاوتی ادامه داد: ما درصدد پالایش شکایت ها را در استان هستیم.

 

وی بیان کرد: 10 اتهام مهم در استان شامل ضرب و جرح عمدی با وارده 581 فقره پرونده، جلب به دادرسی تعداد 116 مورد بوده و اتهام دوم نیز ایجاد صدمه بدنی غیر عمدی با 551 فقره پرونده، اتهام سوم توهین به اشخاص عادی، اتهام چهارم سرقت، اتهام پنجم تهدید و پس از آن نیز سرقت فاقد شرایط اجرای حد، نگهداری و مالکیت موادخ مخدر بوده است.

 

دادستان عمومی و انقلاب یزد گفت: کمیته حمایت قضایی از سرمایه گذاری در استان یزد یکی از کمیته های مهم در استان یزد است و از سرمایه گذاری های مشروع در استان حمایت می شود که مجموعا 25 مصوبه در آن داشته ایم و عمده درخواست های آن مشکلات مالی در بازپرداخت سیستم های مالی بوده و مهمترین تصمیمات آن نیز براساس رفع مشکلات سرمایه گذاران بوده است.

 

قضاوتی بیان کرد: برنامه ریزی برای مبارزه با مواد مخدر و سرقت از جمله برنامه های دیگر ما بوده است و در این راستا نیز ارتقای آگاهی مردم در زمینه های حقوقی داریم تا بهتر از خود دفاع کردن و زیست را داشته باشند.

 

بر اساس این گزارش در ادامه، علی احمدی، مدیر کل زندان های یزد نیز در این نشست گفت: 67 درصد زندانیان ما بومی هستند و از نظر جرم نیز 64 درصد مواد مخدر و 15 درصد سرقت و سه درصد مالی است.

 

وی افزود: یک و نیم درصد از زندانیان تا سن 19 سال و میزان 67 درصد 19 تا 39 سال هستند که این زنگ خطر برای ما در استان است.

 

احمدی خاطرنشان کرد: حدود 70 درصد از زندانیان بیکار و یا کار آزاد دارند و بر اساس تحصیلات نیز 14 و نیم درصد بی سواد و 26 درصد ابتدایی و 35 درصد راهنمایی است.

 

مدیر کل زندان های یزد تصریح کرد: زندان واقعیت انکار ناپذیر در جامعه است و در نتیجه باید نقش زندان را که یکی از حلقه های امنیت در جامعه است مورد توجه قرار دهند.

 

احمدی گفت: تنها راه حل مقابله با جرم، زندان و حذف مجرم نیست بلکه باید به دنبال راه حل های دیگر برویم و بدانیم که بیشترین بار محکومیت بر خانواده محکومان است و خانواده آنها در جامعه گرفتار هستند.

 

وی افزود: ما باید به سمتی برویم که در زمان آزادی زندانی او را در جامعه به کار بگیریم و از انحراف دوباره وی جلوگیری کنیم.

 

مدیر کل زندان های یزد خاطرنشان کرد: ما باید نگرش زندان را در جامعه تغییر دهیم و با گذشت در جامعه آمار زندانیان را کاهش دهیم.

 

احمدی گفت: ما در 31 رشته مهارت آموزی به زندانیان داریم و دانشگاه و تدریس و قرآنی آموزی را در زندان داریم.

 

وی افزود: از سال 83 تا 95 تعداد نزدیک به یک هزار زندانی محکوم مالی را توسط ستاد دیه استان آزاد کردیم و الان نیز حدود 139 محکوم مالی در زندان داریم که نزدیک به 210 میلیارد ریال نیازمند هستند.

 

کد خبر 553022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha