تسلیمی:عدالت در اکران،  حق نفس کشیدن به مافیا نمی دهد

یک تهیه کننده سینما با تاکید به لزوم تدوین قوانینی برای اکران عادلانه فیلمها گفت: اگر عدالت در تولید توزیع و نمایش فیلم وجود داشته باشد، هیچگاه پدیده ای بدخیم همچون مافیا فرصت بروز و ظهور نخواهد داشت.

سیروس تسلیمی تهیه کننده و فیلم‌نامه‌نویس سینما در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره وجود مافیای تولید و اکران در سینمای ایران گفت: وقتی که میزان تولید فیلم زیادتر از فضای نمایشی موجود شود طبیعتاً گروههایی از میان عوامل سینما که می توانند خود را با این شرایط تطبیق داده سرنخ اکران در دست بگیرند تبدیل به گروهی می‌شوند که بعضی‌ها به آنها مافیا می‌گویند.

 

وی تصریح کرد: البته مشخص نیست که سرنخ‌گیری‌ها چگونه رخ می‌دهد چون بسیاری از مسائل آن پشت درهای بسته و پشت پرده ها اتفاق می افتد و کسی روند قدرت گرفتن این گروهها را نمی داند اما آنچه مسلم است این است که تعدادی از تهیه کنندگان و پخش کنندگان تبدیل به اشخاصی شاخص می شوند و بقیه جا می‌مانند. به این گروه‌های شاخص مافیای سینما می‌گویند که البته در بازار راکد سینما، مافیاهای ما هم مافیاهای کوچکی هستند که مصائب خود را دارند.

 

این تهیه کننده با اشاره به لزوم وجود عدالت در تولید و پخش در سینما گفت: اگر عدالت در تولید توزیع و نمایش فیلم وجود داشته باشد و قوانین سینمایی کشور حاکم بر مناسبات خصوصی و محفلی بعضی از این گروه‌ها نشود هیچگاه پدیده ای مثل مافیا فرصت بروز و ظهور نخواهد داشت اما متاسفانه چون قوانین صحیح سینمایی یا وجود ندارد یا به شکل شناور اجرا می شوند بعضی از گروهها با سوء استفاده از این قوانین، قدرتمند می‌شوند و این در درازمدت مغایر با منافع و رشد و بالندگی سینمای جمهوری اسلامی خواهد بود.

 

تسلیمی تصریح کرد: من پیش بینی می کنم که به زودی بسیاری از فیلمها که توسط افراد مستقل پخش می شود پخش کننده ای نخواهد داشت و تهیه کنندگان و کارگردانان این آثار نیز با وجود پیش آمدن این وضعیت و عدم اکران فیلمشان از دور خارج می شوند. فراموش نکنید که بازتولید تهیه کننده جدید در سینما بسیار سخت است چون بخش مهمی از حرفه تهیه‌کنندگی را تجربه سالیان بسیار می‌طلبد که تهیه کنندگان جوان و تازه کار طبعا فاقد آن هستند.

 

این تهیه کننده و پخش کننده سینما در ادامه با اشاره به نقش صاحبان سالنهای سینما ... گفت: سالندارها با ارتباطاتی که با بعضی دفاتر و تهیه‌کنندگان دارند در هر حال فیلمهای آنها را اکران می کنند و در این میان تهیه کنندگان و پخش کنندگان مستقل و قدیمی از این کار ضربه می خورند تا جایی که مجبور به تغییر شغل خود هستند و این برای سینمای کشور بسیار خسارت‌بار خواهد بود. قطعاً باید قوانین درستی بر سینما حاکم شود و این قوانین باید توسط یک گروه کارشناسی بی طرف که می خواهد به نقع ملی سینما فکر کند تدوین شود نه افرادی که تنها به سود و مسائل شخصی خود می پردازند.

 

تسلیمی افزود: در این سالها فیلمهای زیادی به علت همین سازوکار ناقص و نادرست یا اکران نصف نیمه نشد یا اصلا گران نشد و در نهایت از بین رفت. حال کدام بخش فرهنگی و دولتی باید این وضعیت را سامان‌دهی کند مشخص نیست اما مساله این است که تعداد آدمهای سینما از خروجی فیلمها بیشتر شده و وقتی مسئولی نیز به پست مدیریتی سینما را می‌پذیرد همین افراد که در محافل پشت پرده سینما حضور دارند دور او را می گیرند و مدام می گویند اوضاع خوب است و سینما هیچ مشکلی ندارد مدیر دولتی هم مشغله های بسیاری دارد و نمی تواند تمام جوانب یک امر را زیر نظر داشته باشد به همین خاطر با اعتمادی که به افراد پیرامونی خود می کند در واقع مشکلات سینما را نمی‌بیند یا نمی‌گذارند ببیند.

 

وی با اشاره به لزوم پیدا کردن راه حلی برای بهتر شدن وضعیت سینما گفت: شورای عالی سینما یا شورای انقلاب فرهنگی یا هر نهاد دیگری که بر کار فرهنگ در این کشور نظارت دارد باید راه حل و نسخه‌ای برای مداوای این وضعیت سینما پیدا کند و قوانین محکمی را که ضمانت اجرایی داشته باشد برای سینما تدوین کند چون با این وضعیت که تنها سالی ده تا پانزده درصد فیلمهای اکران شده سودآور است امیدی به آینده سینما نمی توان داشت.

 

وی افزود: کاش مدیریت واحدی به وجود می آمد که تلویزیون، سینما و سایر بخشهای نمایشی و فرهنگی را به صورت یکپارچه مدیریت می کرد و نیروهای زبده و خوب با تقسیم کار درست به جای رقابت در آن رفاقت می کردند و وضع سینما و سایر هنرهای بصری ما بهتر می شد نه اینکه مدیریت ها به صورت جزیره های جدا جدا از هم کار کند و افرادی نیز به سوءاستفاده از این موقعیت ها خود را در سینما بالا بکشد این اتفاق باعث حذف نیروهای باتجربه می شود که البته آسان به دست نیامده‌اند.

 

این تهیه کننده در پایان با اشاره به اهمیت تجربه در امر تهیه کنندگی گفت: سینما مانند فوتبال یا کشتی نیست که فقط جوانها در آن موفق باشند موفقیت سینما به وجود آدمهای باتجربه در آن صنعت بستگی دارد متاسفانه بسیاری از ما تهیه کنندگان باسابقه به علت وجود همین مشکلات در اوج تجربه کم کم بیکار می شوند و این به دلیل عدم نگاه مدیریتی کلان تصویر در سینماست که وضعیت آن را به این شکل رسانده است.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 56151

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha