خبرگزاری شبستان: چهارمین دوره آموزشی فرهنگی همایش اندیشههای آسمانی ویژه مدیران مسئول کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با هدف کلی تربیت مدیر انقلابی و ارایه الگوی عملی کار فرهنگی در حوزه کانونهای فرهنگی هنری مساجد با محوریت مباحث آموزشی برنامهریزی و برگزار شد. این همایش از 21 تیر آغاز شد و تا هشتم مرداد ادامه یافت.
آموزشهای این دوره پیرامون دو محور مباحث اندیشهای همچون تربیت، معرفت، بصیرت و مهارتی که شامل توانمندیهای مهارتی، رفتاری و شخصیتی و در چهار قالب کارگاه، همایش، حلقههای مودت و معرفت برگزار شد.
ولایتفقیه، تدبر در قرآن، تاریخ اسلام، بازخوانی صحیفه امام (ره)، اثر تقوا و توکل در کار فرهنگی، علوم روز در قرآن، امام و دشمنشناسی از موضوعات کارگاههای اندیشهای بود.
کارگاههای مهارتی شامل عنوانهای برنامهریزی فرهنگی، رسانه، لزوم کار شبکهای، مدیریت مسجد، مهندسی ارتباط با جوان، اصول مدیریت، نخبهپروری و شیوههای جذب جوانان به نماز و مسجد را شامل می شد.
موضوعات همایشهای اندیشههای آسمانی همچون، تبیین پیام مقام رهبری به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز، جنگ نرم، جهاد اقتصادی، دهه چهارم انقلاب، مفهوم انقلابی بودن، کادرسازی برای انقلاب، گفتمان 20 ساله مقام معظم رهبری، سیره عملی امام (ره)، مهدویت، جریانشناسی فرهنگی و فتنه و بیداری اسلامی و بسیار موارد دیگر بود.
اقدامات صورت گرفته در چهارمین همایش اندیشههای آسمانی شامل دعوت از مسئولان کشوری و اساتید حوزه و اعضای هیئت علمی دانشگاهها برای تدریس در کارگاهها، برگزاری حلقههای مودت و معرفت با موضوعات مباحث مطروحه در کارگاهها، هماندیشی، پرسش و پاسخ سیاسی و فرهنگی و ... (با استفاده از ابزار لازم به عنوان مثال استفاده از تلسکوپ در حلقه نجوم قرآن)، قرار گرفتن برخی مباحث ضروری که شاید مورد غفلت واقع شده بود در موضوعات کارگاهها از قبیل بازخوانی صحیفه امام (ره)- نگرشی جدید بر اصول عقاید یا علوم روز در قرآن و ...، حضور اساتید برجسته کشوری در همایشها، برپایی نمایشگاه بصیرت با هدف بصیرتافزایی و ارایه الگوکاری به مدیران کانونها به عنوان مکمل مباحث آموزشی کارگاهها و همایشها از مهمترین اقدامات صورت گرفته در چهارمین همایش اندیشههای آسمانی است.
نمایشگاه بصیرت به طور کلی در دو حوزه تولی و تبری در اسلام فعال بود که در حوزه تبری در اسلام به شش بخش مختلف تقسیم می شد. بخش وهابیت شامل تابلو مقالاتی در زمینه تاریخچه وهابیت، نحوه عملکرد آنها، خطرات آنها برای جهان اسلام، پاسخ به شبهات آنها موضوعاتی از این قبیل است.
بخش ایوار (به معنای ماهی که در شب تار نمایان است) نیز مشتمل بر سه بخش تابلو مقالات، پوسترهای مفهومی و مرگ بر دیکتاتور که این بخش از نمایشگاه در مورد انقلاب اسلامی و مباحث پیرامون آن است. بخش دین زاو (به معنای شکاف در دین) که به صورت خاص به بحث فرقه وهابیت و افکار و عقاید آنها در قالب تابلو مقالات و پوسترهای مفهومی پرداخت. همچنین در بخش بیداری اسلامی در قالب پوسترهای مفهومی در مورد بیداری اسلامی بالاخص مباحث مرتبط با بحرین مطالبی مطرح شد.
همچنین پژوهه شیطان بخش دیگر نمایشگاه بود که شامل تابلو مقالاتی در مورد دشمنشناسی به صورت 127 موضوع خاص در مورد صهیونیزم از قبیل عرفان یهودی (کابالا)، یهود در قرآن، مسیحیت صهیونیستی، فراماسونری، هولوکاست و هالیوود است.
زن بودن ممنوع آخرین بخش نمایشگاه بود که تابلو مقالاتی در مورد فمینیسم در آن ارایه شد. این نمایشگاه پایانبخش حوزه تبری در اسلام بوده و در بخش تولی در اسلام به موضوع ولایتفقیه با نگاهی متفاوت به صورت پرسش و پاسخ هایی در قالب مقاله پرداخته شد.
این نمایشگاه با استقبال چشمگیر فراگیران دوره روبرو شد و مورد اقبال و تأیید اساتید برجسته کشور از جمله آیتالله علمالهدی، آیتالله سیداحمد خاتمی، حجتالاسلام حاج علیاکبری، سردار قاسمی، دکتر رحیم پورازغدی، حجتالاسلام طائب و ... واقع شد.
مباحث نمایشگاه بصیرت به نحوی مکمل موضوعات مطروح شده در کارگاهها و همایشها بود که از این روی نیز قابل توجه است. این نمایشگاه در نهایت به نمایشگاه کتاب بصیرت که شامل بیش از 750 عنوان کتاب جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی بود، ختم میشد.
کتابهای نمایشگاه بصیرت در موضوعات مختلف شامل کتابهای معرفی و توصیه شده توسط مقام معظم رهبری، کتابهای معرفی و توصیه شده از سوی بزرگان و علما، کتاب های مورد نیاز مدیران کانونها و اکثرا در مورد مفاهیم جهاد، کار جهادی، جنگ نرم، جبهه انقلاب فرهنگی و ... بود.
بنابراین گزارش، از دیگر اقدامات صورت گرفته در چهارمین دوره همایش اندیشههای آسمانی مواردی از قبیل مسابقه طرحنویسی، مسابقه خاطرات مسجدیها، طرح ختم قرآن روزانه، طرح تلاوت نور، آمادهسازی مقدمات تهیه و تدوین کتاب و نرمافزار جامع از محتوای دوره و نیز ضبط تلویزیونی کارگاهها و همایشها برای انتقال مباحث به افراد علاقه مند و رعایت عدالت آموزشی بود.
محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای مساجد کشور با اشاره به مهمترین دستاوردهای همایش اندیشههای آسمانی به خبرنگار شبستان گفت: ایجاد ادبیات مشترک بین مدیران مسئول کانونها، ترویج مفاهیمی همچون انقلابی بودن، روحیه جهادی، کار جهادی، جنگ نرم و در یک کلام گفتمان امام (ره) و مقام معظم رهبری، آموزش چهار هزار نفر از مدیران مسئول کانونها به عنوان سرشبکههای فرهنگی کشور در مساجد، آشنایی هر چه بیشتر اساتید و مسئولان کشور با فضای کانونها، نحوه و نوع فعالیت و حساسیت موقعیت آنها، پتانسیل و توانمندی موجود در کانونها در زمینه جبهه جنگ نرم از جمله دستاوردهای همایش اندیشههای آسمانی است.
وی افزود: آشنایی هر چه بیشتر مدیران کانونها با اهداف، برنامهها و چشمانداز ستاد عالی، شناسایی و آشنایی با نخبگان کانونی، ایجاد فضای صمیمی بین مدیران کانونها و ایجاد فرصتی مناسب برای انتقال تجربیات بین مدیران کانونهای استانها و تولید محتوای مفید، مناسب و جدید در موضوعات مهم که کمتر به آنها پرداخته شده است از دیگر دستاوردهای این همایش است.
فراهم کردن فضای مناسب برای تربیت مدیرانی متعهد و باتجربه برای شناسایی قابلیتها، آموزش چگونگی نظارت مستمر بر تهیه و اجرای طرحهای آموزشی و انجام فعالیتهای گروهی به صورت هدفمند، اهتمام ورزیدن در تشکیل گروهها، کمیتههای علمی و پژوهشی بین کانونهای استان به منظور برقراری ارتباط فعالان اعضا از دیگر دستاوردهای همایش اندیشه های آسمانی است که جعفری به آنها اشاره کرد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی بهروزرسانی اطلاعات مدیران در حوزه مسایل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برای مدیریت هر چه بهتر منابع در راستای اولویتها، مشخص شدن نقش کانونها و نحوه فعالیت آنها در احیای کارکردهای مسجد و در نهایت رسیدن به مسجد طراز اسلامی، تقویت روحیه خدامحوری، خداباوری و مبارزه با روحیه خودباختگی را از محورهای کلیدی دستاوردهای همایش اندیشههای آسمانی دانست.
پایان پیام/
نظر شما