به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، غلامحسین خانی سه شنبه (13 مهر) در نشست خبری که به مناسبت 15 مهر روز «روستا» برگزار شد با اشاره به اینکه فعالیت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از سال 61 و به منظور بازسازی مناطق جنگ زده اغاز شده است، اظهار داشت: اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در سال 66 تدوین و یکی از بندهای آن خدمات رسانی به روستاها بود که همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه از سال 74 نیز بهسازی مسکن روستایی در کشور در دستور کار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است، تصریح کرد: از این رو در هیات دولت مصوب شد که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در هر سال 200 هزار واحد مسکونی روستایی را بهسازی کند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه 85 درصد از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاهاست، ابراز داشت: از این رو با توجه به برنامه 1404در استان اصفهان موظف هستیم که سالانه پنج هزار و 800 واحد مسکونی روستایی را بازسازی کنیم که چنانچه این امر تحقق یابد تا سال 1404 بیش از 85 درصد از منازل مسکونی استان اصفهان بهسازی خواهند شد.
وی در ادامه با بیان اینکه با پیگیریهای استاندار اصفهان در خصوص تامین اعتبار مورد نیاز برای بهسازی منازل مسکونی در سال گذشته اعتبار مورد نیاز برای بهسازی 12 هزار واحد مسکونی در استان دریافت شده است، تصریح کرد: برای این امر 182 میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار توسط هفت بانک عامل به متقاضیان پرداخت شده است.
خانی با اشاره به میزان وامهای روستایی و مبلغ تسهیلات، ادامه داد: 18 میلیون تومان برای احداث خانههای جدید و 20 میلیون تومان برای احیا و بازسازی سایر خانههای روستایی در نظر گرفته شده است. همچنین کارمزد تسهیلات پنج درصد است.
205 هزار واحد مسکونی نیازمند بازسازی در روستاهای استان اصفهان شناسایی شد
وی با بیان اینکه طبق آمارگیری سال 1392، 205 هزار واحد مسکونی در روستاها شناسایی شدهاند، افزود: از این تعداد تا سال گذشته، به 54 هزار و 583 واحد مسکونی روستایی تسهیلات ارائه شده است و البته تعدادی از این واحدهای مسکونی نیازی به تسهیلات نداشتهاند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان درخصوص طرحهای عمران روستایی نیز بیان داشت: طرحهای هادی باید 100درصد در روستاهای بالای 20 خانوار اجرا شود و در سال گذشته 60درصد روستاها را از طریق این طرح عمران و بازسازی کردیم.
وی اضافه کرد: همچنین تا پایان سال گذشته به تمام دهیاریها و فرمانداریهای بالای 20 خانوار این طرح ابلاغ شده است.
خانی به وجود 956 روستای بالای 20 خانوار در استان اصفهان اشاره کرد و افزود: 703 روستا نقطه سکونتگاهی هستند و برای 883 روستا طرح هادی تهیه شده است. همچنین برای 80 روستای زیر 20 خانوار نیز طرح تهیه کردهایم.
وی با اشاره به اینکه در 253 روستا نیز طرح بازنگری ابلاغ شده است، افزود: همچنین در 53 روستا در دستور کار داریم و تا کنون در 605 روستا طرح هادی انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان در خصوص آسفالت معابر روستایی نیز بیان داشت: در سال گذشته 400هزار تن قیر رایگان به بنیاد مسکن داده شد که از این میزان هشت هزار تن آن سهمیه استان اصفهان بوده است ولی با پیگیریهای استاندار اصفهان بیش از 34 تن قیر برای استان اصفهان ارسال شد.
وی در ادامه با بیان اینکه با استفاده از 34 هزار تن قیر 430 هزار تن آسفالت در اختیار 285 روستا قرار دادهایم، ابراز داشت: همچنین سهمیه استان اصفهان برای دریافت قیر در سال جاری 11 هزار تن است.
خانی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر در استان اصفهان 260 روستا فاقد جادهها و معابر آسفالتی هستند، افزود: چنانچه قیر مورد نیاز برای این جادههای نیز تامین شود با همکاری مردم تا پایان سال جاری معابر 100 روستای استان اصفهان را آسفالت خواهیم کرد و برای همه روستاهای استان تا سه سال آینده معابر آسفالتی ایجاد خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه در روستاهای استان اصفهان بالای 70 درصد اجرای طرح داشتهایم، ادامه داد: روستاها بنابر جمعیت آنها اعتبار دریافت میکنند به گونهای که بیشترین اعتبارات را روستاهای شهرستان اصفهان دارند، زیرا 185 روستای بالای20 خانوار در آن قرار دارد به گونه ایکه 25 درصد روستاها در شهرستان اصفهان هستند و 25 درصد اعتبارات نیز مربوط به روستاهای شهرستان اصفهان است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان به پانزدهم مهرماه اشاره کرد و گفت: این روز به نام روستاها نامگذاری شده است. در این روز نیروگاهی در 20 کیلومتری روستای هما آباد در نائین توسط بنیاد مسکن افتتاح میشود که با فروش برق به شرکت برق، برق اهالی روستا تامین میشود. همچنین آسفالت 140 روستا نیز در هشت ماه گذشته انجام شد و آسفالت 85 روستای دیگر نیز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در خصوص ساماندهی منظر و سیمای روستایی اقداماتی در دستور کار داریم، اضافه کرد: در خصوص بافتهای روستایی و باز زندهسازی روستاهای فرسوده نیز طرحهایی را در دستور کار داریم.
تهیه طرح برای هفت روستای باارزش استان اصفهان
خانی اضافه کرد: در حال حاضر برای هفت روستای بافت با ارزش، طرح تهیه کردهایم، همچنین در روستای ابیانه 15 سال پیش این طرح را تهیه نمودیم. در سال جاری در 333 روستا طرح هادی اجرا میشود که اعتبار لازم جهت این امر برابر با 32میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه 23 درصد جمعیت روستایی و 77 درصد شهری هستند، افزود: نقش بنبیاد مسکن در جلوگیری از مهاجرت و جذب مهاجر (مهاجرت معکوس) بستگی به اشتغال در روستاها دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه برای ۱۸۸ هزار واحد مسکونی روستایی در استان اصفهان سند صادر شده است، گفت: حدود ۱۷۰ هزار خانواده سنددار شدهاند و کمتر از ۱۰ درصد خانوادههای روستایی فاقد سند هستند.
وی افزود: در سال جاری باید 11 هزار سند روستایی صادر کنیم که در شش ماهه نخست سال 50 درصد این امر محقق شده است و در شش ماهه دوم سال بقیه نیز آن محقق خواهد شد.
نظر شما