به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از پرتال اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس کارگروه فلسفه دین و کلام جدید شورای تحول و ارتقای علوم انسانی از به تصویب رساندن عناوین و سرفصلهای کارشناسی ارشد فلسفه دین در شورای تحول و فعالیت برای تدوین برنامه دوره دکترای این رشته به عنوان مهمترین فعالیتهای جاری این کارگروه در ماههای اخیر یاد کرد.
دکتر محمد محمدرضایی، رئیس کارگروه فلسفه دین و کلام جدید شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با اشاره به تصویب عناوین و سرفصلهای کارشناسی ارشد فلسفه دین در شورای تحول، گفت: ما برنامه کارشناسی ارشد فلسفه دین را در اردیبهشتماه به اتمام رساندیم و پس از طرح در شورای تحول، اعضای این شورا نیز دیدگاهها و نظراتی داشتند که ما سعی کردیم آن نظرات را نیز اعمال کنیم و پس از اعمال آنها برنامه نهایی و به وزارت علوم ابلاغ شد.
دکتر محمدرضایی با بیان این که پس از به اتمام رسیدن مباحث مربوط به برنامه دوره کارشناسی ارشد، تدوین برنامه دوره دکترای فلسفه دین به عنوان مهمترین فعالیت این کارگروه در جریان است، اظهار کرد: ما در این دوره هر عنوان درسی را به چند استاد متخصص سپردهایم تا سرفصلهایی را طراحی کنند و پس از آن با نظر به پرونده گشوده شده برای آن عنوان درسی سرفصلهای پیشنهادی در کارگروه جمعبندی شود.
مدیر گروه فلسفه دین و فلسفه اسلامی پردیس فارابی دانشگاه تهران افزود: تلاش ما این است که با برگزاری منظم جلسات در زمان باقی مانده از سال جاری، برنامه دوره دکترا را تا پایان امسال و یا اوایل سال آینده به اتمام برسانیم.
وی همچنین با اشاره به در دستور کار بودن معرفی متخصصین به معاونت تألیف دبیرخانه شورای تحول به منظور تدوین کتابهای درسی، گفت: ما در حال حاضر در حال پیگیری این روند برای عناوین و سرفصلهای دوره کارشناسی هستیم و به محض این که برنامه دوره دکترا نیز به اتمام و تصویب برسد، تألیف کتابهای درسی برای دوره دکترا را نیز اغاز خواهیم کرد.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به این مطلب که بیش از نیمی از دانشجویان ما دانشجویان رشتههای علوم انسانی هستند و با تأکید بر ضرورت فراهم شدن محتوای درسی مناسب برای این دانشجویان، از همه گروههای علمی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی خواست که عنایت ویژه به مسئله تحول علوم انسانی داشته باشند.
سردبیر مجلات علمی ـ پژوهشی فلسفه دین و قبسات با بیان این که تحول علوم انسانی مطالبه مقام معظم رهبری و در حقیقت مطالبه دین و آیین ماست، افزود: ما باید همه امکاناتمان را با تمام قوا در این راه بسیج کنیم تا بتوانیم انشاالله گامهای مؤثری را این جهت برداریم.
دکتر محمدرضایی با بیان این که تحول رشتههای علوم انسانی به این معنا نیست که به مسائلی که امروزه در جهان مطرح است بی اعتنا باشیم، اظهار کرد: ما میخواهیم این دانشها را در کشورمان روزآمد و کارآمد کنیم و در عین حال تلاش کنیم که با مطرح کردن دیدگاههای اسلامی و نظرات دانشمندان اسلامی در کنار نظریات دیگران و مقایسه آنها، حقانیت تفکر اسلامی عیان شود.
وی اظهار امیدواری کرد که با جهتدهی به امکانات مراکز پژوهشی، تحقیقات اساتید، رسالههای دکتری، پایاننامههای کارشناسی ارشد و همچنین عنایت ویژه و بیشتر مدیران دانشگاهی و وزارت علوم بتوان مسئله تحول علوم انسانی را بهتر پیگیری و اجرایی کرد.
نظر شما