مساجد پناه «ابن السبیل» است نه کارتن خواب های معتاد

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد النبی (ص) با تاکید بر ساماندهی افراد کارتن خواب توسط دستگاه های مربوطه و اینکه موضوع افراد بی پناه و در راه مانده با کارتن خواب ها متفاوت است، گفت: مساجد نمی توانند برای این افراد سرپناه باشند.

خبرگزاری شبستان: کارکرد مسجد در ابتدای اسلام تنها برای نماز خواندن نبود بلکه نهادی قدرتمند و پرکارکرد محسوب می‌شد که مسلمانان برای پیگیری بسیاری از امور خود به آن مراجعه می‌کردند و اتفاقاً همین مسئله باعث می‌شد تا مردم احساس نیاز بیشتری به مساجد داشته باشند و صرفاً ساعتی از روز را تنها به قصد اقامه نماز جماعت در مسجد نگذرانند و امکان اسکان بسیاری از اشخاص در راه مانده، بی‌خانمان ... در آن وجود داشت و بعضا وجود چنین امکانی در آن ها جزو حداقل اتفاق‌هایی بود که در گذشته در مساجد رخ می‌داد.

 

این وضعیت از سال های ابتدایی بعثت رسول اکرم (ص) تا چند صد سال پیش نیز استمرار داشت، اما با شکل‌گیری نهادهای نوین و ساختارهای اداری و سازمانی که متولی هر یک از امور جامعه بودند، تقریبا بسیاری از مساجد تنها به محلی برای اقامه فریضه نماز تبدیل شدند و در ادامه نیز در دورانی که سرعت، مانع از استفاده به موقع از بسیاری ظرفیت‌ها می‌شود، بسیاری از مردم از ثواب شرکت در نماز جماعت هم گذشتند و این گونه است که اکثر همین مساجد کنونی کشورمان نیز بسیار خلوت شده‌اند و دیگر کارکردهایی چون امکان اسکان در راه ماندگان و بی پناهان در آن ها تقریبا چیزی شبیه به یک شوخی به نظر می رسد.

 

به همین جهت در سلسله گزارش هایی به سراغ برخی از کارشناسان در حوزه مساجد رفتیم تا جویا شویم که آیا در شرایطی که بی پناهان و در راه ماندگان در هر کشوری جمعیتی از آن جامعه را به خود اختصاص می دهند در کشور ما مساجد نمی توانند مامنی برای آن ها باشند؟»

 

حجت الاسلام ابراهیم اکبری در گفت و گو با خبرنگار ما با تاکید بر ساماندهی افراد کارتن خواب توسط دستگاه های متولی این امر، گفت: مسجد، مکان مقدسی است که از گذشته تاکنون کارکردی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و عبادی داشته است، از این رو همان گونه که در احکام مسجد تاکید شده است، باید از ورود افراد دیوانه، معتاد، کارتن خواب و ناسالم به این مکان مقدس پرهیز شود.

 

وی افزود:رعایت نکردن مسائل بهداشتی از سوی افراد کارتن خواب باعث انتقال بیماری و یا سلب آرامش و امنیت دیگران نیز می شود و این موضوع از عواملی است که موجب می شود، از اسکان چنین افرادی در مساجد ممانعت شود، زیرا این افراد باید توسط نهادهای مسئول، تحت آموزش و درمان قرار گیرند.

 

امام جماعت مسجد النبی (ص) کوی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه موضوع افراد «ابن سبیل» و در راه مانده با کارتن خواب ها متفاوت است، خاطر نشان کرد: در صدر اسلام، مساجد مکانی برای اسکان افراد در راه مانده و بی پناه به شمار می آمده است که امروز هم این کارکرد مساجد باید احیا شوند، به عنوان مثال امکان اسکان افراد مسافر که نمی توانند در مسافرخانه حضور یابند و در راه مانده در کنار شبستان مساجد فراهم شود.

 

اکبری ادامه داد: کارکرد مسجد در ابتدای اسلام تنها نماز خواندن نبوده و مسجد نهادی قدرتمند و پرکارکرد محسوب می شده است و مسلمین برای پیگیری بسیاری امورشان به این نهاد مراجعه می کردند، همین مسئله باعث می شد تا مردم احساس نیاز بیشتری به مساجد داشته باشند و صرفاً ساعتی از روز را به قصد نماز جماعت در مسجد نگذرانند.

 

وی با اشاره به اینکه دریافت کمک های مالی از خیرین و حل اختلاف مسلمانان در گذشته در مساجد رخ می داد، افزود: مساجد، بهترین پایگاه رسیدگی به احوال محرومین و سامان دادن به مشکلات آنان است و امروز هم می توان با برگزاری برنامه مشاوره ای در راستای کاهش آسیب های اجتماعی، تاثیرگذار بود.

 

امام جماعت مسجد النبی (ص) با اشاره به تأثیر حضور در مسجد در عدم سوق یافتن به سوی انحرافات اجتماعی، خاطر نشان کرد: اگر فعالیت های مساجد گسترده باشند و حضور در آن ها تنها به اجرای اعمال دینی داخل مساجد محدود نشود، آن ها بر افراد غیر مسجدی نیز اثر گذاشته و از کارهای خلاف آنان جلوگیری می کند، بنابراین باید تلاش شود، با فعالیت های مذهبی و آموزش های بلند مدت، هویت دینی افراد اهل مسجد و غیر مسجدی را تقویت کرد.

 

 

 

 

کد خبر 593586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha