به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، موسی شیخی، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خوزستان، امروز(7 دی) در همایش استانی سوادآموزی که در تالار طلائیه برگزار شد، گفت: امام خمینی(ره) با فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی در هفتم دی سال 58، آموزش و پروش را مکلف کردند که با تمام ظرفیت ها و بدون تشریفات، سازو کاری فراهم کنند که همه بی سوادان خواندن و نوشتن را بیاموزند.
وی افزود: در آغاز انقلاب تنها 48 درصد مردم باسواد بودند ولی با این پیام تاریخی، صاحب نظران و مؤلفان به پا خاستند و یک عزم ملی از سوی همه مسئولان ایجاد شد و به ریشه کنی بی سوادی کمک کردند به طوری که امروز سطح سواد خانواده ها به 91 درصد رسیده است.
وی شاه بیت توسعه استان را سوادآموزی و آموزش پیش از دبستان دانست و با بیان اینکه این دو مقوله از ضرورت های سازمان های جهانی است، اضافه کرد: امروزه اصل آموزش و پرورش کشور با سراسر جهان یکسان شده و نمی توانیم از آنها دور باشیم، نمونه آن برگزاری المپیادهایی است که برگزار می شود و ما در آن شرکت می کنیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خوزستان، با تاکید بر اینکه باید خود را با برنامه های جهانی در بُعد آموزشی تطبیق دهیم که یکی از آنها بحث سوادآموزی است، تصریح کرد: خوشبختانه این برنامه تدوین شده و رویه های آموزش سوادآموزان با چند سال گذشته بسیار تغییر کرده و کاملا دگرگون شده است.
وی با اشاره به اینکه شیوه های آموزش ما برای بی سوادان به شکل کلاسی، فرد به فرد و گروهی بوده که تعداد کمی کلاسی و 98 درصد آن آموزش فرد به فرد است، عنوان کرد: محتوای درسی ما در حیطه سوادآموزی کاملا تغییر کرده و برای هر گروه سنی متناسب با وضعیتی که دارد به شکل کاربردی و تخصصی است.
وی داشتن سیستم الکترونیکی جهت کاهش خطاها، ایجاد بانک آزمون، تغییر یادگیری از محلی به نوین، طرح خواندن با خانواده و مطالعه و خلاصه نویسی کتاب های غیردرسی در کنار کتاب های درسی، ایجاد حلقه های مطالعه جهت تحکیم سواد، آموزش از طریق تبلت و... را از جمله فعالیت های آموزش و پرورش در زمینه سواد آموزی دانست.
شیخی، کارهای تحقیقاتی و پژوهشی را از دیگر اقدامات در جهت سوادآموزی دانست و با بیان اینکه امسال در خوزستان هشت پژوهش جهانی را با همکاری اساتید دانشگاه اعمال کردیم، ادامه داد: همچنین به آموزش دختران بازمانده از سواد توجه بسیاری شد به طوری که 80 درصد سوادآموزان ما را دختران تشکیل می دهند.
وی از آموزش سوادآموزی به هشت هزار و 500 نفر از اولیای دانش آموزان خبر داد و اظهار کرد: 2 هزار و 159 کودک و نوجوان 10 تا 20 ساله بازمانده از تحصیل در خوزستان در حال آموزش سوادآموزی هستند.
نظر شما