به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا احمدی، مدیر اسبق کتابخانه مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و عضو هیئت علمی فصلنامه کتاب کودک و نوجوان عصر دیروز در دومین نشست منتقدان کتاب کودک و نوجوان که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: از سال 70 در کتابخانه مرجع یک بانک اطلاعاتی درآوردیم و کلیه مطالب مربوط به ادبیات کودک و نوجوان را جمع آوری کردیم همچنان کار گردآوری این مطالب در حال انجام است. کلیه مقالات در مورد کودک یا ادبیات کودک را گردآوردیم، این بانک اطلاعاتی غنی است.
احمدی با بیان اینکه نقد ادبیات کودک همیشه در حاشیه است، عنوان کرد: کتابهای کودک ضعیف است. دلیل اصلی این امر این است که همیشه ادبیات کودک در حاشیه است و به طور جدی به آن توجه و نگاه نمی شود. یکی از دلایلی که نشریات به نقد ادبیات کودک نمی پردازند این است که کتاب های کودک ضعیف شده است، کیفیت چاپ خوب شده اما محتوا ضعیف است در حوزه ترجمه هم کتاب های خوبی ترجمه نمی شود، تمام کتاب ها تجاری است، خوراک مناسبی برای کودک و نوجوان نداریم. اگر از هر 10 بچه 4 بچه کتاب بخوانند ما به همین 4 بچه چه خوراکی می دهیم.
بر اساس این گزارش، افتخار رفیع، رماننویس در این جلسه اظهار داشت: من با همه نشریات کودک و نوجوان همکاری می کنم. تمامی این نشریات معرفی و همچنین نقد کتاب دارند و بسیار هم خوب به آن می پردازند. نشریات بزرگسال هم تا جایی که می بینیم از روزنامه ها گرفته تا سایر نشریات به فراخور کارشان نقد کتاب می کنند. دلیلی نمی بینم که نشریات غیرتخصصی به نقد و معرفی کتاب بپردازند چون هر نشریه مخاطب خاص خود را دارد.
بر اساس این گزارش، منوچهر اکبرلو، نویسنده با بیان اینکه معلمان کتاب خوب را نمی شناسند، گفت: ما نیازمند نقدهای عمومی هستیم نه نقدهای آکادمیک و علمی، عمومی کردن باید اولویت اصلی در نقد ادبیات کودک و نوجوان باشد. بهترین مکانی که نویسندگان می توانند رودرو با کودک و نوجوان ارتباط داشته باشند، مدارس است اما متاسفانه بنا به گفته دوستان درهای مدارس به روی نویسندگان بسته است. ما باید حضور نویسندگان در مدارس را به عنوان مطالبه خود مطرح کنیم تا نتیجه ای حاصل شود.
نظر شما