به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، دکتر علیرضا کاظمی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی امروز(۲۲ دی)در جلسه کارشناسان و مسئولان انجمن اولیاء و مربیان استان با اشاره به این که انجمن اولیاء و مربیان خراسان رضوی جزو موفق ترین انجمن های کشور است گفت: در آموزش و پرورش سه رکن معلم، دانش آموز و انجمن اولیاء و مربیان وجود دارد که اصلی ترین رکن همان اولیاء هستند.
وی با بیان اینکه خانواده، مدرسه و جامعه سه نظام تربیتی اصلی هستند اظهار کرد: به همان میزان که بتوانیم هماهنگی مابین این سه نظام را بیشتر کنیم انطباق برنامه ها و سیاست های موجود در شکل گیری بهتر نظام تعلیم و تربیت افزایش می یابد.
کاظمی ضمن اشاره به این که شکل گیری اصلی هویت و شخصیت جوانان و دانش آموزان در خانواده است خاطر نشان کرد: متاسفانه یکی از چالش های کنونی کشور عدم توجه به این نظام زیرساختی است و بایستی برای این بخش همانند وزارت اموزش و پرورش مدیریت اجرایی مجزا تعریف شود.
وی افزود:آموزش و پرورش به دلیل پی بردن به اهمیت بالای این حوزه، ساختاری به نام انجمن اولیاء و مربیان تشکیل داده و از این طریق اقدام به آموزش و مشارکت جویی کرده است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره ای داشت و عنوان کرد: در سند تحول بنیادین نیز به امر مهم ترغیب و مشارکت جویی اولیاء در امور مدرسه و پیاده سازی تعلیم و تربیت تمام ساحتی به توسل به این حوزه تاکید خاصی شده است.
کاظمی با اشاره به این که مشارکت جویی از اولیاء بایستی همه جانبه، مستمر و موثر باشد تصریح کرد: انجمن اولیاء و مربیان در واقع نماینده آموزش و پرورش در خانواده ها هستند و بهتر است برای پیشبرد برنامه های این بخش ساختاری محکم، مقتدر و با برنامه تدوین شود.
وی با بیان این که نقش اولیاء در تربیت هم طراز نقش معلمان می باشد اظهار داشت: یکی از مأموریت های آموزش وپرورش ارتقأ سطح علمی و اگاهی اولیاء است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار داشت:از انجمن اولیاء و مربیان نواحی مختلف خواهشمندیم که برنامه های محوری را در دستورکار خود قرار دهند و سالانه یک تا دو برنامه را عملی کنند.
کاظمی بیان کرد: شعار سال جاری در آموزش و پرورش استان تعلیم و تربیت تمام ساحتی با رویکرد کیفیت و عدالت است و در نظر داریم فعالیت انجمن ها را به سمت کیفیت بخشی پیش ببریم.
وی با اشاره به اینکه انجمن اولیا تنها مکانی برای تامین مالی برنامه های مدارس از اولیاء دانش آموزان نیست اظهار داشت: بایستی از توان و ظرفیت اولیاء در سطح مدارس بهره گرفت و مدیران مدارس ما باید به یاد داشته باشند که خانواده ها و اولیای مختلف نیازمند برخورد متفاوت هستند.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به این که بهتر است مدارس موثر بودن اولیاء را در روند انجام امور تعلیم و تربیت به آن ها یاداوری کنند این اقدام را از اهم فعالیت های نظام تعلیم و تربیت خواند و تاکید کرد: باید بر مشارکت موثر، مستمر، اثربخش و همه جانبه اولیاء در مدارس تمرکز شود که البته این عمل نیازمند زمان است.
نظر شما