مسجد؛ سنگری به وسعت تاریخ اسلام

شاید آن زمان که حضرت محمد(ص)سنگ‌بنای اولین مسجد تاریخ اسلام را بنا می‌نهاد هیچکس فکر نمی‌کرد که 1400 سال بعد، مساجد به سنگرهایی تبدیل شوند که دشمنان اسلام و کفر را از قدرت خود به لرزه در بیاورند.

خبرگزاری شبستان//اصفهان

 

 بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران ، 21 آگوست (31 مرداد ) از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است که متعاقب آن از این تاریخ یک هفته، هفته تکریم، تجلیل، اعزاز و اکرام مساجد است، 21 آگوست مصادف است با به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط صهیونیست ها که با کشتار مردم در مسجد گوهر شاد توسط رضاخان همزمان شده است و در این راستا هفته تکریم و تجلیل مساجد از "30 مرداد لغایت 5 شهریور"در کشور ایران به طور گسترده برگزار می شود .
 

امروزه مساجد از بزرگ‌ترین پایگاه‌های مقابله با تبلیغات مسموم کشورهای غربی علیه اسلام ناب محمدی به شمار می‌روند؛ در حالیکه کشورهای غربی روزانه صدها میلیارد برای مقابله با گسترش فرهنگ شیعی و اسلام در جهان هزینه می‌کنند، صدای اذان گلدسته‌های مساجد باعث گرایش قلب‌ها به اسلام می‌شود و تبلیغات دشمنان اسلام و کفار را بی‌اثر می‌کند.


مسمانان با نهادن خشت بر روی خشت و کاشی برروی کاشی، پله پله راه را برای معراج دل های عاشق به سوی معشوق گشودند، آبی عرش را بر روی کاشی ها کشیدند و نقش و نگارها را به نشانه شجره های روضه رضوان و ریاحین آنکه مأمن و سرای پرهیزگاران درست کردار است، ترسیم کردند تا بهشتی کوچک بر رو ی زمین نقش بندد: بهشتی که شاید نشان از دلتنگی اعقاب آدم(ع)دارد، دلتنگی ناشی از تبعیدی از بهشت عدن که تنها با یک وسوسه رخ داد، حال آنکه در این بهشت کوچک می توان تنها با یک دم یاد پروردگار دوباره به آن بهشت جاوید پیوست و می توان با محمل عبادت و دعا از ثری به ثریا پرکشید و سرمست از باده وصل ،سبک و خالی شد و باردیگر برای نبرد با مصائب زندگی آماده و مهیا گردید.

 
مسجد، پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور در مسجد را فراهم می آورد، در اینجاست که افراد نمازگزار همچون قطره های آب به یکدیگر می پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش در آورند و همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا رو به سوی یک قبله می کنند و لب به حمد و ثنای آن یگانه نازنین می گشایند و هماهنگ با یکدیگر سرود توحید را زمزمه می کنند.


به روایت تاریخ، پیامبر گرامی اسلام (ص) پایه گذار اولین مسجد است، او مکانی را پایه گذاری نمود که علاوه بر عهده دار بودن نقش روحانی و معنوی، کانون فعالیت های اجتماعی مسلمانان نیز به شمار می رفت  و به همین دلیل مسجد در طول تاریخ اسلام از ویژگی برجسته ای برخوردار بود و در گذشته همه امور مسلمین در ابعاد مختلف ازجمله عقاید و فعالیت های فرهنگی، عبادی، سیاسی و اقتصادی در مساجد انجام می شد.


پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی خود می تواند موید نقش فرهنگی والا و غنی مساجد باشد چرا که در دوران ستمشاهی، مساجد جایگاه اولیه خود را باز یافته و محل تجمع مسلمین، تبادل اطلاعات، انسجام گروه ها، ایجاد تشکل های اسلامی، محل روشنگری واطلاع رسانی وهمچنین محل مبارزه با طاغوتیان در ابعاد مختلف بود  و به این ترتیب می توان نتیجه این بهره گیری از محیط معنوی مساجد را پیروزی انقلاب اسلامی قلمداد نمود چراکه انقلاب ایران یک معجزه بود و بی تردید این عظمت و بزرگی به واسطه برخورداری و همچنین بهره گیری مناسب از محیط معنوی مساجد است.


پس از انقلاب اسلامی نیز مساجد همواره بازوهای قدرتمند نظام جمهوری اسلامی در مقابله با تهدیدهای غرب بوده‌اند و در سی سال گذشته، جنبش‌های مردمی در حمایت از نظام جمهوری اسلامی و مقابله با کفر و استکبار جهانی همواره از مساجد شکل‌گیری شده‌اند.


امروزه استفاده از مساجد و توجه به اهمیت آنها در ایران یکی از مهم‌ترین مسائل روز ما به شمار می‌رود چراکه در صورت استفاده درست از مساجد و حضور مناسب جوانان در مساجد می‌توان به آینده انقلاب اسلامی بیش از پیش امیدوار بود.


* بخشی از ظرفیت‌های مساجد استان معطل مانده است
 

حجت‌الاسلام محمدرضا صالحیان،  مسئول دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان اصفهان به خبرنگار شبستان گفت: بخشی از ظرفیت‌های مساجد معطل مانده و فقط به برپایی نماز جماعت اکتفا شده‌است در حالی که مسجد در صدر اسلام محور بسیاری از مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بوده ‌است.
 

وی با اشاره به برنامه‌های هفته جهانی مساجد در استان اصفهان خاطرنشان کرد: دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان اصفهان در این هفته برنامه‌های وسیعی را تدارک دیده‌است تا هفته جهانی مساجد در استان اصفهان هرچه باشکوه‌تر برگزار شود. 
 

* برنامه‌های روز جهانی مسجد در اصفهان
حجت‌الاسلام صالحیان، تقدیر از ائمه جماعات بر پاکننده روزانه سه نوبت نماز جماعت، تقدیر از ائمه جماعات دارای کتاب، نویسنده و اهل قلم، تقدیر از ائمه جماعات فعال در امور فرهنگی با ایده‌های نوین و تقدیر از ائمه جماعات ایثارگر و یا خانواده ایثارگر را از جمله برنامه دفتر شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان اصفهان در هفته جهانی مساجد ذکر کرد.


* از خادمان مساجد تقدیر می‌شود


حجت الاسلام صالحیان همچنین تقدیر از خادمان با سابقه مساجد را یکی دیگر از برنامه‌های هفته جهانی مساجد دانست و خاطرنشان کرد: بیمه خدام کمتر از 60 سال سن یکی از اقداماتی است که با مراجعه به مرکز رسیدگی به امور مساجد و برررسی وضعیت خدام انجام می‌شود.


* تصویب چارت تشکیلاتی هیات امنای مساجد استان اصفهان


وی در ادامه از تصویب چارت سازمانی ائمه جماعات استان اصفهان خبر داد و افزود: در این چارت، هریک از ائمه جماعات باید دارای چند مشاور در امور جوانان، اصناف و ایثارگران باشند.


صالحیان اظهار داشت: در چارت سازمانی ائمه جماعات استان اصفهان یک مشاور در امور قضایی و امنیتی نیز برای حلقه ارتباطی بین مردم، نیروی انتظامی و دادگستری دیده شده تا مردم در مساجد با قوانین قضایی و امنیتی آشنا شوند و از این طریق از حجم پرونده‌های خانوادگی در دادگستری کاسته شود.


* مساجد به نگاه ظریف مسئولان نیاز دارند

 

روز جهانی مسجد فرصتی است که مردم و مسئولان فارغ از اتفاقاتی که در بیرون از مساجد صورت می‌گیرد، با نگاهی دقیق، علمی و منطقی به تبیین جایگاه مساجد در اسلام و فرهنگ ما بپردازند و برای تکریم این جایگاه و استفاده از آن برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشند.


پایان پیام/

کد خبر 61250

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha