خبرگزاری شبستان-اصفهان:
کانون های فرهنگی هنری مساجد مراکزی هستند که با رویکرد تجمیع مشارکت های مادی و معنوی مردمی و دولتی، بدون گرایش سیاسی خاص، تنوع و گستردگی برنامه ها، تقویت انگیزه فعالیت های عام المنفعه و اجتماعی و با اخلاص، هستند که فرصت ارزشمندی برای جوانان و نوجوانان با استعداد، توانمند و با مهارت هستند تا اینکه با مراجعه به این مراکز به رشد و پیشرفت خود کمک کنند.
مسئولیت حاکمیت نیز برای این مراکز حمایت مادی و معنوی است که در طول دولت یازدهم مورد توجه ویژه مادی و معنوی در سطح کلان کشوری، استان اصفهان و شهرستان تیران و کرون قرار گرفته است و شاهد حمایت های مادی و معنوی هستیم که این موضوع کمتر اطلاع رسانی شده است.
شاید این حمایت ها برای کانون های مساجد به دلیل عدم اطلاع، عدم طرح های فرهنگی شاخص، گستردگی برنامه ها محسوس نبوده اما آن دسته از مراکزی که با تشکیلات سازمان یافته و طرح و برنامه های شاخص وارد شده اند از این حمایت ها بهره برده اند.
استانداری و فرمانداری محل اتحاد دستگاه های فرهنگی در حوزه مسجد
استانداری و فرمانداری با توجه به ماهیت کاری خود که دستگاه هماهنگ کننده هستند در حوزه مسجد نیز به این نقش خود توجه داشته اند که تشکیل جلسات هیئت هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد در سطح استانی و شهرستانی برای بررسی نیازها و مشکلات و راهکار سنجی تشکیل شده اند که تشکیل منظم این جلسات بر اساس ضوبط و قوانین نشان از توجه حاکمیت بر فعالیت کانون های مساجد است.
این جلسات در سال های اخیر در شهرستان تیران و کرون با حضور روسای ادارات شهرستان به صورت منظم برگزار و دستاوردهایی برای تامین نیازهای کانون ها و رفع مشکلات آن ها داشته است که بدون تدبیر مدیریت کلان شهرستان چنین اتفاقی انجام نمی شد همانگونه که در گذشته این اتفاق رخ نمی داده و مشکلات کانون و نیازهای آن ها باقی می ماند.
توسعه امکانات و تجهیزات
تجهیز کانون های فرهنگی هنری مساجد به میز تنیس، کتاب، تجهیزات رایانه ای و اعتبارات نقدی از جمله فعالیت هایی بود که طی سال های اخیر انجام و با رشد خوبی نیز روبرو بوده است.
توجه به تامین نیازهای معنوی کانون ها برای فعالیت های خود نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که از طرح و برنامه های آن ها حمایت شده و با حمایت معنوی از کانون ها مشکلات پیش رو رفع شده است.
برگزاری دوره های آموزشی
تقویت اطلاعات و دانش مدیران و تیم تشکیلاتی کانون های فرهنگی و هنری مساجد درحوزه فعالیت های فرهنگی یکی از زیر ساخت های مهم کانون های است که بر این موضوع نیز اهتمام ویژه ای شده است.
برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت فرهنگی، مدیریت مالی، دوره کتابداران از جمله سرفصل های آموزشی بود که طی سال های اخیر انجام شده که تداوم این دوره ها مطالبه مدیران و اعضای کانون های مساجد را می طلبد.
تشکیل هسته های پیشگیری از آسیب های اجتماعی و برگزاری دوره آموزشی برای مربیان و سرگروه هان این هسته ها از دیگر برنامه هایی است که به زودی انجام می شود.
توانمندسازی اقتصادی کانون های مساجد
توانمندسازی کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از اولویت های مهم در این حوزه است که توجه به آن موانع پیش روی کانون های مساجد را از بین می برد.
توانمندسازی اقتصادی کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از رویکرد سال جاری این مراکز در شهرستان تیران و کرون است تا اینکه کانون ها با ارائه طرح های اقتصادی علاوه بر ایجاد یک فرصت اقتصادی برای کانون برای اعضای خود نیز اشتغال ایجاد کنند.
ورود کانون های مساجد به فعالیت های اقتصادی به معنای تعطیلی فعالیت های فرهنگی نیست بلکه ورود به عرصه اقتصادی با هدف تامین نیازهای فرهنگی و فعالیت های فرهنگی با وجود ظرفیت مالی نیز گسترش می یابد.
همکاری دهیاری ها و شوراهای روستاها در تامین زیرساخت های مورد نیاز کانون ها ضروری است و در سطح شهرها نیز شهرداری ها و دستگاه های اداری به این موضوع باید توجه داشته باشند.
برخی از کانون های مساجد شهرستان به فعالیت های اقتصادی توجه کرده اند و با ارائه و اجرای طرح های اقتصادی بر اساس ظرفیت منطقه خود به رفع نیازهای مالی کانون کمک داشته اند.
حمایت ورزشی از کانون های فرهنگی هنری مساجد
کانون های فرهنگی هنری مساجد به وسایل ورزشی تجهیز می شوند که تخصیص امکانات هر کانون بر اساس ظرفیت ها و نیازهای هر منطقه، ظرفیت های هر کانون و اعتبارات و بودجه های هر سال صورت می گیرد.
بر اساس اظهارنظرهای کارشناسی ورزشی امکانات اختصاص پیدا می کند و با مشارکت کانون ها می توان این بستر را توسعه داد و فضاهای ورزشی قهرمانی که تاکنون در مساجد ایجاد شده بر اساس قوانین و مقررات اداره می شود که از جمله آن ها داشتن بیمه ورزشی، وجود استاد دارای مدرک و توانایی مدیریتی است و در خصوص ورزش همگانی و ورزش های ساده مانند دارت و تنیس روی میز و فوتبال دستی نیز باید مدیریت خوبی از سوی کانون ها بر استفاده از این امکانات وجود داشته باشد.
عضویت مدیران کانون ها در هیئت امنا
یکی از دستاوردهای موثر و کارآمد شورای هماهنگی و نظارت بر کانون های مساجد شهرستان تیران و کرون در سال 95 عضویت مدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد در هیئت امنا مساجد است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تیران و کرون گفت: اعضای هیئت امنا مساجد 5 نفر هستند که از امسال به بعد چهار نفر با رای مردم انتخاب و مدیر مسئول کانون به عنوان نفر پنجم منصوب می شود.
وی اضافه کرد: این موضوع به پیشبرد اهداف و برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد کمک می کند و عضویت آن ها با حق رای است و حکم آن ها توسط سازمان اوقاف و امور خیریه صادر می شود.
نظر شما