تدوین سند ملی توسعه صنایع دستی/اجرای طرح کاروان پیوند با هدف توسعه صنایع دستی مناطق محروم

خبرگزاری شبستان:معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اجرای طرح کاروان پیوند گفت: در قالب این طرح مراکز تولیدی حصیر و حصیرهای مناطق محروم را به صورت تصمینی خریداری می کنیم و در شهرهای شمالی کشور می فروشیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، بهمن نامورمطلق در نشست خبری امروز با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی طی سال 95 گفت: در دکوراسیون مناظره ها جای صنایع دستی خالی بود و ما حاضر هستیم اگر صدا و سیما بپذیرد در این زمینه اقداماتی انجام دهیم.

 

معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه صنایع دستی می تواند در اشتغال ارزآوری، هویت و مسایل مربوط به محیط زیست نقش قابل توجهی ایفا کند، خاطرنشان کرد: امیدواریم به موضوع صنایع دستی در این بخش ها بیشتر توجه شود.

 

نامورمطلق با بیان اینکه سال گذشته در حوزه صنایع دستی اقدامات خوبی انجام شد، افزود: 16 درصد رشد در بازرگانی داخلی و 36 درصد رشد در بازرگانی خارجی صنایع دستی داشتیم.

 

وی با بیان اینکه بالاترین رشد را در بخش صادرات صنایع دستی طی 4 سال اخیر در سال 95 تجربه کردیم، ادامه داد: در حوزه اشتغال نیز صنایع دستی توانسته است رشد قابل توجه ای داشته باشد.

 

نامورمطلق با اشاره به برگزاری نمایشگاه های ملی و بازارچه های موقت و نوروزی طی سال گذشته گفت: 19 نمایشگاه ملی برگزار کرده ایم و در بخش برگزاری بازارچه‌های موقت رشد 27 درصدی در برگزاری بازارچه های خارجی رشد 67 درصدی داشته ایم.

 

معاون صنایع دستی با بیان اینکه در حوزه نوروزی نیز در بحث گفتمان سازی اتفاقات خوبی رخ داد، یادآور شد: برای اولین بار نوروز امسال طرحی ارایه شده که در قالب آن هدایایی از جنس صنایع دستی برای مسافران در نظر بگیریم و نمونه کوچکی از صنایع دستی هر استان را متناسب با نماد آن در اختیار مسافران قرار دهیم.

 

وی با اشاره به برپایی بیش از 7 هزار غرفه صنایع دستی طی نوروز 96 اظهار داشت: در قالب این غرفه ها 42 میلیارد تومان فروش در بخش صنایع دستی داشته ایم که 32 درصد رشد داشته است.

 

وی با بیان اینکه توجه به صنایع دستی، فضاسازی و گفتمان سازی در این حوزه افزایش یافته است، افزود: دوباره در حال یادگیری زبان زیبایی شناسی مردم دنیا هستیم و یکی از کارهایی که در این راستا انجام می دهیم فضاسازی و کالبدسازی در حوزه صنایع دستی است.

 

نامورمطلق با بیان اینکه خانه های صنایع دستی در ایران رشد کرده است و این امر بیانگر رشد صنایع دستی است، گفت: جهانی شدن صنایع دستی و استقبال دنیا از صنایع دستی ایران یکی از اتفاقات مهم طی سال گذشته بود که در این راستا برای برندسازی صنایع دستی کشور اقداماتی انجام داده ایم.

 

وی دانش بنیان کردن صنایع دستی را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: اگر صنایع دستی دانش بنیان نشود پویا، ماندگار و شکوفا نخواهد شد.

 

معاون صنایع دستی ادامه داد: برگزاری نشست های علمی مشترک با دانشگاه ها، ارتباط با معاونت علمی و فناوری صنایع دستی و مراکز دانش بنیان صنایع دستی در تهران و اصفهان از دیگر اقدامات انجام شده در سال 95 است.

 

نامورمطلق درباره جهانی شدن صنایع دستی ایران گفت: معرفی و انتخاب شهرهای جهانی در ارتباط با جهانی شدن صنایع دستی انجام شد و در حال حاضر 4 شهر جهانی داریم.

 

نامورمطلق با بیان اینکه امسال روستای جهانی را معرفی خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: ایران اولین کشوری در دنیا است که دارای روستای جهانی خواهد شد و همه این اقدامات برای هویت دادن به شهرها و روستاهای کشور انجام می شود.

 

نامورمطلق با اشاره به دریافت 23 نشان جغرافیایی طی 2 سال اخیر گفت: 10 نشانه در دست مطالعه است و سال گذشته نیز 10 نشان دریافت کرده ایم و امسال نیز شورای جهانی صنایع دستی نشان اصالت را به صنایع دستی ایران اعطا کرد.

 

وی با بیان اینکه از نظر دریافت نشان های بین المللی پس از چین و هند در رتبه سوم قرار داریم، گفت: سال گذشته نیز توانستیم مجوز برگزاری اولین جشنواره فجر صنایع دستی را از شورای عالی انقلاب فرهنگی دریافت کنیم.

 

نامورمطلق با اشاره به راه اندازی اولین دهکده صنایع دستی در شیراز گفت: تلاش می کنیم تا دهکده صنایع دستی را در استان های قم و تهران نیز راه اندازی کنیم.

 

وی با اشاره به راه اندازی اولین مرکز بین المللی در حوزه فروش صنایع دستی در کشور هلند اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه بزرگ عیدانه در آستانه نوروز 96، خاص پردازی در حوزه صنایع دستی از دیگر اقدامات انجام شده در بخش صنایع دستی کشور است.

 

نامورمطلق در توضیح خاص پردازی صنایع دستی گفت: تلاش می کنیم صنایع دستی را از هم شکل شدن و همگرا شدن دور نگه داریم و صنایع دستی به خاطره شخصی افراد تبدیل شود.

 

معاون صنایع دستی کشور با بیان اینکه صنایع دستی به گفتمان متوسط تبدیل شده و از حاشیه خارج و به متن نزدیک می شود، ادامه داد: صنایع دستی از حیات نباتی خود در سال های اولیه زندگی خارج شده و وارد حیات طبیعی شده است و آماده است تا گسترش یابد.

 

نامورمطلق اظهار امیدواری کرد با رفع برخی مسایل نظیر جدایی صنایع دستی از سایر اعضای پیکر همچون فرش و زیورآلات، صنایع دستی انسجام ساختاری پیدا کند.

 

نامورمطلق بیمه هنرمندان صنایع دستی را از مسایلی عنوان کرد که هنوز نتوانسته ایم آن را حل کنیم و اظهار امیدواری کرد بتوانند اقداماتی در بخش بیمه هنرمندان انجام دهند. مشکل مستمری هنرمندان صنایع دستی موضوع دیگری بود که توسط سازمان حل شده است.

 

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به راه اندازی اولین دبیرخانه منطقه صنایع دستی در ساختمان کوشک گفت: ارزشیابی هنرمندان در حال انجام است و در کمیته ارزشیابی هنرمندان درجه بندی می شوند.

 

نامورمطلق با اشاره به تدوین پرونده سه شهر به عنوان شهر ملی صنایع دستی خاطرنشان کرد: نوده شهر در کرمانشاه به عنوان شهر ملی گیوه، گنبد کاووس گلستان به عنوان شهر ملی قالی و زیورآلات ترکمن، شهرضا در اصفهان به عنوان شهر سفال اعلام شده است.

 

نامورمطلق از تدوین سند ملی توسعه صنایع دستی خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان دولت یازدهم سند ملی توسعه صنایع دستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شود.

 

نامورمطلق با بیان اینکه امسال را سال حصیربافی اعلام کرده ایم، گفت: درق الب طرح کاروان پیوند مراکز تولیدی حصیر را شناسایی و حصیرهای باکیفیت مناطق محروم را به صورت تضمینی خریداری می کنیم و در شهرهای شمالی کشور به فروش خواهیم رساند که این اقدام در راستای هلدینگ انجام می شود.

 

نامورمطلق تاکید کرد: 73 روستا به عنوان پایلوت در سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال تقویت هستند و در آینده نزدیک به روستاهای نمونه ای در این سه حوزه تبدیل می شوند.

 

 

کد خبر 625310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha