ریشه لغزش‌ها زمان نشناسی است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه گفت: ریشه مشکلات و بسیاری از لغزش ها زمان نشناسی است ما باید زمانه خود را بشناسیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی در مراسم گرامیداشت مقام معلم که روز گذشته(11اریبهشت) به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی برگزار شد، گفت: ریشه مشکلات زمان نشناسی است ما باید زمانه خود را بشناسیم همه باید بدانند که در چه عصری قرار دارند در مقابل شبهات دچار لغزش نمی‌شود.

 

 

وی افزود: بزرگان یهود و نصارا امپراطوری بزرگی را درعالم تشکیل داده بودند که هیچکس قدرت مقابله با آن را نداشت تا اینکه مسلمانان با تکیه بر قدرت علم و دانش توانستند امپراطوری یهود را که مانند کوه یخی بود را ذوب کنند و از بین ببرند.

 

 

این استاد برجسته حوزه ادامه داد:  زمان ما زمان خروج از خرافات و برجسته شدن علم است؛ بسیاری مسائل و مشکلات در عصر ما حل شد، اما مسئله دین منسوخ را ما مسلمانان حل نکردیم.

 

 

وی با بیان اینکه علم اشکالات خود را رفع کرد و این یعنی کاربردی کردن علم گفت: علم به تنهایی و فقط با فن و هنر نمی‌تواند تولیدی و خروجی داشته باشد بلکه باید زمینه ها و مکان را برای آن فراهم کرد. اگر به هر فارغ‌التحصیل دانشگاه علمی کاربردی آب و زمین داده شود این مکان را می‌تواند به کارگاه تبدیل کرده و اشتغالزایی کند

 

 

حائری شیرازی اظهار کرد: یکی از مقدمات علوم انسانی انسان شناسی است؛ انسان از دیدگاه غرب و انسان از دیدگاه اسلام متفاوت است و از این جهت علوم تجربی به عنوان علم پذیرفته می شود و مباحثی از جمله اقتصاد، تربیت، توسعه و امنیت که با مفهوم انسان تعریف می شود جزو علوم انسانی است.

 

 

وی ادامه داد: دین در مساله انسان به علم و بشر در موضوع انسان به وهم رسیده است لذا علوم انسانی غربی بی مایه است؛ می توان تنها با علوم انسانی غرب را خلع سلاح کرد اما چون دفاع علمی از مبانی علوم انسانی اسلامی نشده غرب این علوم را نمی پذیرد.


 

آیت الله حائری شیرازی افزود: باید دید که علم چه بر سر یهودیت و مسیحیت آورد؛ اینها در فعالیت‌های اجتماعی عالم نقشی نداشتند و یک کلمه از تورات به عنوان مطلب علمی در دانشگاه‌ها استفاده نمی‌شود، حکومت‌ها کاری به انجیل و تورات ندارند. علم مشت آنها را باز کرد، آنها دین منسوخ و تحریف شده‌ای را به همه عالم تحمیل می‌کردند، اما علم آمد و آنها را از حوزه اجرا حذف کرد یعنی هیچ وزارتخانه‌ای احکام خود را از کلیسا نمی‌گیرد و این موضوع تشریفاتی و کلیشه شد.

 

 

وی تصریح کرد: علم توانست یهودیت و مسیحیت را در حصر خانگی قرار دهد و مشت آنها را باز کرد در صورتیکه ما مسلمانان در مدت 300 سال نتوانستیم مسحیت و یهودیت انحرافی را کنار بزنیم ولی با این حال باز هم تکالیف بر عهده علم قرار گرفت تا خلاء ناشی از نبود این دین‌ها را پر کند.

 

 

این استاد حوزه در ادامه افزود: علم نه تنها اشتباهات دیگران را یافته و مچ‌گیری کرد و یهود و نصاری را کنار زد بلکه از خصوصیات علم این است که هرجا اشتباه کند بازمی‌گردد و به آنچه که دارد متعصب نیست؛ قرآن کریم وعده داده است که در آینده‌ای نزدیک علم اسلام را از انزوا خارج می‌کند و اسلام بدون خرافات را به کرسی می‌نشاند.

 

 

در ادامه این مراسم دكتر محمدحسين اميد سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: تقریبا حدود 25درصد مراکز علمی کاربردی در استان تهران و بقیه مراکز در استان‌های دیگر متمرکز هستند،  25درصد مدرسان هم در تهران متمرکز هستند.

 

 

وی افزود: در حال حاضر نزدیک به 500هزار دانشجو داریم که قاعدتاً در سال تحصیلی جدید تعداد زیادی هم به این جمع اضافه می‌شوند.

 

 

دکتر امید اظهارکرد: در دانشگاه جامع علمی- کاربردی حدود 40 هزار مدرس فعال داریم واین مدرسان ،کسانی هستند که در تدریس دروس به مراکز کمک می‌کنند اما در استخدام دانشگاه نیستند. این استادان از بخش خصوصی از اداره‌های مختلف کشورو کارخانجات هستند، یعنی نیروهای مهارتی هستند که مهارت دارند و دروس مهارتی را هم ارائه می‌دهند.

 

 

کد خبر 625943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha