صادرات ایران به اتحادیه اروپا ۳۰۰ برابر شده است/ اولین جت بوئینگ چه زمانی وارد ایران می شود؟

خبرگزاری شبستان: صادرات ایران به اتحادیه اروپا ۳۰۰ برابر شده است، ایران پس از S۳۰۰ چه سلاح های از روسیه می خرد؟، اولین جت بوئینگ چه زمانی وارد ایران می شود؟، ATR به فرودگاه های ایران می ‌آید برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، صادرات ایران به اتحادیه اروپا ۳۰۰ برابر شده است، ایران پس از S۳۰۰ چه سلاح های از روسیه می خرد؟، اولین جت بوئینگ چه زمانی وارد ایران می شود؟، ATR به فرودگاه های ایران می ‌آید برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

وجود قابلیت‌های مین روبی برای ایران برتری محسوب می‌شود

«ژورنال ارتش آمریکا» در شماره ماه آوریل پیرامون توانایی ایران در کسب قابلیت‌های مین روبی نوشت: ارتش ایران با برگزاری رزمایش‌های سالیانه آخرین قابلیت‌ها و فن آوری‌هایش را نشان می‌دهد.

رزمایش دریایی «ولایت -95» نیز به همین منظور در اسفند سال گذشته در خلیج فارس و شمال اقیانوس هند صورت گرفت .

بر این اساس، مین روبی ترکیبی صوتی ، مغناطیسی با قابلیت بکارگیری در کشتی و بالگرد از جمله سه توانمندی است که نیروی دریایی ایران مدعی کسب آن‌ شده است.

این نشریه با اشاره به انجام عملیات موفقیت آمیز مین روبی در رزمایش ولایت-95 و این‌که رسانه‌های ایران اعلام کرده‌اند این فن آوری پیشتر تنها در اختیار آمریکا بوده و اینک ایران نیز بدان دست یافته، نوشت: در حالی‌که هیچ مدرکی دال بر موفقیت ایران در این زمینه موجود نیست اما وجود چنین قابلیت‌های مین روبی برای این کشور برتری محسوب می‌شود.

ژورنال مذکور در خاتمه نسبت به امکان بستن تنگه هرمز از سوی ایران و ایجاد منطقه دسترسی ممنوع ابراز تردید کرد.

این نشریه بیشتر نیز در گزارشی دیگر به پرتاب اژدرهای جدید از سوی ایران اشاره و نوشته بود: ایران می‌‌گوید زیردریایی کلاس «غدیر» 95 فوتی هم فن آوری رادار گریزی و هم قابلیت پرتاب موشک و اژدر را دارد.

در حالی‌که این اظهارات شاید غلو باشند، اما این زیردریایی نه تنها می‌تواند خطوط کشتیرانی غیرنظامی بلکه نظامی را با توجه به باریک بودن نسبی خلیج فارس تهدید نماید.

این ژورنال با اشاره به ساخت اژدرهای پیشرفته از سوی ایران نوشت: در حالی‌که مشخص نیست اژدر «والفجر» به همان اندازه هوشمند باشد که وزیر دفاع ایران گفته است اما تصمیم ایران در نمایش زیردریایی غدیر و اژدر والفجر مبین این نکته است که آن‌ها به طور فزاینده هم بر دکترین دریایی و راهبرد‌های ویژه نواحی «دسترسی ممنوع» تمرکز کرده‌اند.

اولین جت بوئینگ چه زمانی وارد ایران می شود؟

ایران ایر در دسامبر ۲۰۱۶ با شرکت هوای ایران ایر ایران توافق کرده است تا ۸۰ فروند جت را به این کشور تحویل دهد. این نخستین و بزرگترین توافق میان ایران و آمریکا در طول چهار دهه گذشته است.

آنطور که مقامات ایرانی می گویند اولین نمونه از جت های بوئینگ مدل ۷۷۷ - ۳۰۰ است که طی ماه های آینده ممکن است به ایران وارد شود این جت پیشتر توسط شرکت هوایی ترکیه خریداری شده بود اما توافق آن با بوئینگ لغو شد و قرار است بوئینگ آن را به ایران ایر تحویل دهد. گفته می شود اما بوئنیگ هنوز اظهار نظری در این خصوص نکرده و می گوید ما اولین جت های خود را در سال ۲۰۱۸ به ایران تحویل خواهیم داد.

لغو تحریم ها و حضور ایران در بازار خرید هواپیماهای مسافر بری این بازار را دچار وجد و شوک کرده است به طوری که ایران به تنهایی ۱۰۰ جت را از شرکت اروپایی ایرباس خریداری کرده است. طرف آمریکایی اما می گوید در روند تحویل جت و انتقال های مالی از قوائد دولت این کشور پیروی می کند.

صادرات ایران به اتحادیه اروپا ۳۰۰ برابر شده است

جمهوری اسلامی ایران پس از برجام توانسته است میزان صادرات خود را به اروپا سیصد برابر افزایش دهد. این کشور در حالی در شرایط بحرانی قرار داشت که اکنون با اجرایی شدن برجام توانسته است درهای اقتصادی خود را باز کرده و پذیرای سرمایه گذارهای خارجی باشد.

هیات اروپایی که میزبان ایران بود به جز توافقات اقتصادی در خصوص یک مرکز امنیت هسته ای سطح بالا نیز با مقامات ایرانی به گفتگو نشست . این گفتگو ها به تهران اجازه می دهد خود را به عنوان یک نقطه امن در منطقه بحران خیز خاورمیانه مطرح کند.

در دیدار نمایندگان اروپایی از ایران ۴۰ شرکت انرژی این کشور در کنار ۵۰ شرکت اروپایی گفتگو های سازنده ای را صورت دادند. نمایندگان اروپایی همچنین می گویند فضای کسب و کار میان ایران و اروپا مناسب تر از گذشته است و میزان صادرات ایران به اروپا ۳۰۰ برابر شده است.

ATR به فرودگاه های ایران می ‌آید

جمهوری اسلامی ایران به زمان تحویل هواپیماهای مسافر بری سفارشی خود در اولین سفر حسن روحانی به اروپا نزدیک می شود. در حالی که نمونه های نخست ایرباس های شرکت هوایی ایران ایر به این شرکت تحویل داده شد اکنون شاهد آن هستیم که نخستین هواپیماهای شرکت هوایی ATR که شرکتی فرانسوی ، ایتالیایی است به جمهوری اسلامی ایران تحویل خواهند شد. ایران ایر به عنوان بزرگترین شرکت هوایی ایران قرار است در کنار شرکت ایران ایر تورز از این هواپیماها استفاده کند.

نمایندگان ایران ایر می گویند نخستین هواپیماهای میان پرواز ATR طی ماه های آینده به ایران ایرت تحویل داده خواهند شد که چهار فروند هستند.آوریل گذشته جمهوری اسلامی ایران قرار دادی را برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای میان برد ATR با این شرکت به امضا رسانده بود اما با گذشت یک سال هنوز هیچ کدام از این جت ها به ایران تحویل داده نشده اند.

مشکلات مالی و تامین منابع از عمده ضعف های بود که این توافق را به تاخیر انداخت.

ایران پس از S۳۰۰ چه سلاح های از روسیه می خرد؟

‌ سرگی چمزوف سخنگوی روس آربات اکسپورت که فروشنده تسلیحات روسی به خارج از کشور است در دیدار با ولادیمیر پوتین به وی اعلام کرد روسیه تمامی تعهداتش را در قبال ایران عملی کرده و اکنون سامانه های خریداری شده اس- ۳۰۰ به این تهران تحویل داده شده اند.

نباید از نظر دور داشت که جمهوری اسلامی ایران برای حفاظت از تاسیسات اتمی اش سامانه های فوق را در قالب یک قرار داد از روسیه خریداری کرد اما مسکو در دروان مدودف و احمدی نژاد این سامانه های را به ایران تحویل نداد.

در همین حال روسیه به دنبال فروش تسلیحات بیشتر به ایران است که شامل تانک های تی - ۹۰ و جنگنده های چند منظوره سوخوی سی خواهد بود. گفته می شود جمهوری اسلامی ایران خواهان تسلیحات به روز شده است و از سوی دیگر مسکو در پیشنهاد های خود به عربستان سعودی تلاش می کند از این رقابت منطقه ای برای بازار یابی تسلیحات خود استفاده خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران تولید نفت خود را فریز کرده است

ایران و عربستان سعودی جنگی را در بازار انرژی جهانی آغاز کرده اند ، از یک سو عربستان می خواهد تا تولید نفت خود و دیگران را به شکل محسوسی کاهش دهد تا از این طریق بتواند بر کاهش شدید قیمت ها تسط پیدا کند و از سوی دیگر بر بازار جهانی نفت و نقش فزایده ایران در این بازار کنترل بیشتری داشته باشد.

در این میان اما ایران تولید نفت خود را افزایش و اکنون به دومین تامین کننده نفت کره جنوبی مبدل شده است. ایران که از تحریم های غربی خارج شده است توانسته است نقش خود را در بازار های انرژی جهانی تقویت کند.

رویکرد ترامپ نسبت به ایران در نخستین دوره ۱۰۰ روزه

یورو نیوز در گزارش خود می نویسد: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در حالی دوره ۱۰۰ روزه ‌اش به پایان می‌رسد که تنش لفظی میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران بار دیگر پس از توافق هسته‌ای بالا گرفته است.

ترامپ در دوران تبلیغات انتخاباتی‌اش بارها از توافق اتمی ایران با ۵ + ۱ انتقاد کرده بود. وی دسامبر سال گذشته نیز این توافق را «افتضاح» و «آغازی بر یک پایان» خواند.

وی همچنین با اشاره به حضور نظامی ایران در منطقه، هزینه ۳ میلیارد دلاری دولت پیشین آمریکا را در عراق در حالی «حیف و میل» نامید که به نفوذ ایران در این کشور افزوده می‌شود.

از سویی دیگر آزمایش‌های موشکی ایران نیز بهانه‌ای تازه برای ترامپ بود تا بر شدت انتقادش نسبت به «برجام» بیافزاید. به تازگی «علی حاجی‌زاده» فرمانده هوافضای سپاه پاسداران با اشاره به حمله موشکی آمریکا به یکی از مواضع داعش در افغانستان به وسیله «مادر همه بمب‌ها» گفته است: «در برابر مادر بمب‌های آمریکا ما پدر بمب‌ها را در اختیار داریم.»

از نگاه رییس جمهور ایالات متحده آمریکا «برجام» زمانی به امضا رسیده که حکومت ایران در مرحله آخر حیاتش به سر می‌برده است. وی سوم فوریه در توییتر هشدار داد که «ایران با آتش بازی می‌کند.» و افزود: «آن‌ها قدردان رییس‌جمهور اوباما نیستند که چقدر با آن‌ها مهربان بود.»

نزدیک شدن قایق‌های تندروی سپاه به ناوگان دریایی ایالات متحده در خلیج فارس نیز بارها تنش‌زا شد و در فهرست اخبار رسانه‌های دو کشور قرار گرفت. همچنین «ممنوعیت موقت سفر اتباع ایران به ایالات متحده» در هر دو فرمان اجرایی ترامپ مبنی بر تعلیق روادید شهروندان شماری از کشورهای مسلمان لحاظ شده است.

در پایان خبرگزاری فرانسه با انتشار این تصویر عملکرد ۱۰۰ روزه ترامپ را نمایش داده است.

کد خبر 626174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha