به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، ششمین کنفرانس «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت(تعمیق و تکمیل الگوی پایه پیشرفت)»، صبح چهارشنبه، 13 اردیبهشت در سالن همایش های کتابخانه ملی آغاز شد.
بنابر این گزارش، هادی اکبرزاده، دبیر عملی این همایش در مراسم افتتاحیه طی سخنانی با بیان اینکه مشارکت گسترده و فزاینده اندیشمندان و پژوهشگران برجسته کشور، گامی بلند در راستای تولید محتوا و تعمیق ادبیات موضوعی در این عرصه است، اظهار کرد: ارایه بیش از هزار و سیصد مقاله علمی با حجمی بالغ بر 26 هزار صفحه از میان انبوه مقالات واصله به 6 کنفرانس از سال 1391 تاکنون و مشارکت حدود دو هزار و دویست پژوهشگر حوزه و دانشگاه در تالیف و تدوین این مجموعه مقالات گنجینه علمی ارزشمندی فراروی دست اندرکاران طراحی و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت قرار داده است.
وی ادامه داد: این کنفرانس همچون پنج کنفرانس پیشین با استقبال چشمگیر اندیشمندان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه مواجه شده است. در مهلت مقرر تعداد ۵۰۲ مقاله علمی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که پس از انجام داوری های گسترده توسط حدود ۸۰ نفر از شخصیت های علمی نهایتا ۳۴۲مقاله پذیرفته شد که از این تعداد ۱۱۲ مقاله به صورت شفاهی و باقی به صورت پوستر ارایه شده است.
اکبرزاده با اشاره به اینکه مقاله های شفاهی در چهار سالن به طور موازی و جمعا در شانزده نشستِ ارایه می شوند، گفت: نویسندگان مقالاتی که به صورت پوستر ارایه شده است در محل حضور دارند و آماده ارائه مقالات هستند.
وی تاکید کرد: از آنجایی که رساله ها و پایان نامه های تحصیلات تکمیلی یکی از ساز و کارهای موثر تولید محتوا و جهت دهی پژوهش کشور محسوب می شود لذا نمایشگاهی مشتمل بر ۱۵۰ رساله و پایان نامه مرتبط با الگوی بومی پیشرفت کشور در حاشیه کنفرانس تدارک دیده شده است. این مجموعه رساله ها از بین حدود ۹۰۰ رساله و پایان نامه ثبت شده در سامانه الکترونیکی مرکز برگزیده شده اند، ضمن اینکه از بین رساله های واصله پس از چند مرحله داوری، 10 رساله برتر انتخاب شده اند که در مراسم اختتامیه تقدیر می شوند.
دبیر علمی ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح کرد: موضوع کنفرانس هفتم که در بهار سال 1397 برگزار می شود، طی هفته های اخیر مورد مشورت همکاران و اعضای اندیشکده های مرکز قرار گرفت و با توجه به اینکه الگوی پایه به عنوان هسته اولیه الگوی پیشرفت کشور طی دو کنفرانس سالانه و نیز در حلقه ها و نشست های متعدد در معرض نقد و پالایش قرار گرفته است و طی چندماه آینده ویراست جدیدی از آن تدوین و منتشر می شود، زمان آن است که جامعه علمی کشور برای پاسخگویی به پرسش های اساسی معطوف به مراحل متعالی تر ازتقای الگو به همفکری و مشارکت فراخوانده شوند.
اکبرزاده ادامه داد: در این مرحله از فرایند طراحی الگو با مقولاتی نظیر تعلیم و تربیت، فرهنگ و علم مواجه هستیم که شانیت دوگانه بخشی و فرابخشی دارند، یعنی علاوه بر آنکه بخشی از الگو را در بر می گیرند کلیت پیشرفت جامعه و به طبع آن کل الگو را نیز تحت تاثیر قرار می دهند در نتیجه رویکرد تخصصی از منظر این عرصه های فراگیر به کل الگو یک ضرورت و از محورهای هفتمین کنفرانس خواهد بود.
دبیر علمی ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هدف از تهیه الگو تکمیل نظام برنامه ای کشور و رفع خلأهایی است که در این بخش وجود دارد در نتیجه الگو نباید جایگزین دیگر اسناد برنامه ای کشور تلقی شود و یا با آنها همپوشانی و تداخل داشته باشد، از این رو، بحث در مورد نسبت الگو با دیگر اسناد برنامه ای کشور و روش شناسی تفصیل و تکمیل الگو از دیگر محورهای کنفرانس هفتم خواهد بود.
نظر شما