کتاب ممد حیات است و مفرح ذات/زندگی بدون کامپیوتر آری ولی بدون کتاب نه!

جعفر ابراهیمی با بیان اینکه بدون یادگیری کامپیوتر می توان زیست اما بدون کتاب نه، گفت: هر کتابی که در چارچوب قوانین کشور اجازه نشر می یابد باید در کتابخانه های عمومی موجود باشد تا هر سلیقه ای را راضی کند.

جعفر ابراهیمی شاهد، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان با اشاره به ارزش مطالعه در جامعه به خبرنگار شبستان گفت: در حال حاضر سالهاست درباره اینکه سطح مطالعه در جامعه پایین است صحبت شده و راهکارهایی نیز در این باره ارایه شده اما چیزی که ناگفته مانده این است که هنوز ارزش برای افراد روشن نشده است.

 

وی با انتقاد از این که بسیاری از مسئولان ما اهل مطالعه نیستند، افزود: بسیاری از مسئولان حتی کسر شان خود می دانند که بگویند ما فلان کتاب شعر یا رمان را خوانده ایم؛ از این رو این نگاه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم روی مردم نیز تاثیر می گذارند، بنابراین وضعیت کنونی در حوزه سرانه مطالعه پدید می آید.

 

وی خاطرنشان کرد: همچنین نگاه مادی به مطالعه، تحصیلات و رواج مدرک گرایی نیز بر جریان مطالعه تاثیر می گذارد، حال آنکه مطالعه در حوزه علوم انسانی می تواند انسان ساز باشد و رفتار و شخصیت انسان را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو ما باید از سنین کودکی به افراد آموزش دهیم که به دور از موازین مادی مطالعه کنند و موازین انسانی و تربیتی آن را در نظر بگیرند که البته در کنار آن موازین مادی خود محقق می شود.

 

ابراهیمی شاهد تصریح کرد: مدیران فرهنگی باید از بین افراد و چهره کارآزموده فرهنگی انتخاب و گزینش شود چرا که وجود چهره های موجه فرهنگی خود انگیزه مطالعه را در بین جوانان تحصیلکرده بالا می برد.

 

وی با اشاره به توزیع مناسب کتاب در سطح کشور عنوان کرد: تاکنون درباره توزیع مناسب کتاب بسیار سخن گفته شده است اما هنوز مشکل این حوزه حل نشده است و همچنان به قوت خود باقی است.

 

وی وجود تلویزیون و کامپیوتر را آسیب بزرگی در جهت مطالعه افراد دانست و یادآور شد: امروز خیل گسترده ای از جوانان به جای مطالعه کتاب به تماشای تلویزیون می پردازند و یا اینکه اوقات خود را پای اینترنت می گذرانند البته در اینترنت ممکن است افراد مطالعه نیز داشته باشند اما به نظر من لذت این مطالعه با مطالعه کتاب قابل مقایسه نیست و حتی کتاب خواندن بسیار لذت بخش تر است از این رو خود من هیچ وقت سعی نمی کنم کامپیوتر یاد بگیریم چون معتقدم بدون کامپیوتر یاد گرفتن می توان زندگی کرد اما بدون مطالعه هرگز.

 

وی یادآور شد: اگر می خواهیم به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه بپردازیم باید کتابخانه ها را تجهیز کنیم و به کودکان از سنین کودکی مطالعه کردن و علاقه مندی به مطالعه را آموزش دهیم.

 

وی در زمینه تجهیز کتابخانه های کشور اضافه کرد: هر کتابی که در چارچوب جمهوری اسلامی اجازه چاپ می یابد باید در کتابخانه ها موجود باشد تا هر فردی با هر سلیقه ای کتاب موردنظر خود را تهیه و مطالعه کند نه اینکه مدام دنبال ایرادهای بنی اسراییلی درباره کتابها باشیم. از طرف دیگر باید برای کتاب تبلیغ خوبی نیز صورت گیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 62851

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha