« نسخه الکترونیکی»، راهکاری در جهت جلوگیری از اشتباهات دارویی برای بیماران

خبرگزاری شبستان: با توجه به برخی از اشتباهاتی که در نوشتن و یا خواندن نسخه های بیماران می شود، « نسخه الکترونیکی» گامی موثر در جهت جلوگیری از این اشتباهات و بروز مشکلات پس از آن است.

خبرگزاری شبستان - یزد 

امروز با توجه به تنوع و تعدد داروها و مزایا و معایبی که برای آن در جامعه پیدا شده است همزمان با گسترش آن، مشکلاتی نیز بروز پیدا کرده است.

 

نسخه هایی که پزشکان نیز برای بیماران تجویز می کنند از روش های مختلفی پیروی می کند و  هر پزشکی نیز بر اساس تخصص و نوع فعالیت خود این تجویزها را متفاوت انجام می دهد.

 

بیماران نیز با اعتماد به پزشکان و داروخانه ها در جهت رفع بیماری خود نسخه های خود را تهیه و استفاده می کنند.

اما در این راستا ممکن است برخی از مشکلات نیز برای بیماران بوجود بیاید به نحوی که اشتباهات در تجویز نسخه و دارو و یا خواندن و ارائه داروهای اشتباهی توسط داروخانه ها است.

 

با گذشت زمان و بروز مشکلات از این قبیل مسئولان در بخش درمان و تامین اجتماعی به فکر برنامه ای افتادند که « نسخه الکترونیک» به روند درمانی بیماران اضافه شد و به نحوی در حال جایگزین شدن نسخه های کاغذی است.

 

این نسخه های الکترونیکی به نحوی دارای مزایایی بود که استان یزد به عنوان اولین استان در سطح کشور به صورت پایلوت شروع کرده است و اکنون نیز 52 هزار نسخه الکترونیکی برای بیماران استان صادر شده است.

 

علی ریبعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با حضور در استان یزد این پروژه را به صورت رسمی کلید زد و از این طرح به عنوان پیشرفت الکترونیک و دولت الکترونیکی یاد کرد.

وی  در این مراسم که در محل هتل صفائیه یزد با حضور استاندار یزد و مسئولان اجرایی استان یزد برگزار شد از این طرح به عنوان راه طرح سلامت و زیر ساخت اصلی تاکید کرد.

 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مزایای این طرح را کنار گذاشتن نسخه کاغذی، جلوگیری از بروز مشکلات ارائه نسخه توسط داروخانه ها، کاهش زمان در ارائه و دریافت نسخه دانست.

 

سید محمد میرمحمدی استاندار یزد نیز دراین خصوص گفت: موضوع تجویز نسخه الکترونیکی که استان یزد به عنوان پایلوت است، حوزه بسیار وسیعی دارد که ما امتیازات و وظایف آن را در نظر می گیریم.

 

وی افزود: حذف دفترچه به معنای محیط زیست سالم، نگه داشتن طبیعت، جلوگیری از آلودگی صوتی و هوا است و به نوعی بسیاری از مزایا از این طرح به جامعه بر می گردد.

 

استاندار یزد تصریح کرد: وضع روشن بیماران و پرونده منظم از مزایای این طرح است که به خوبی می توان شاهد آن بود و همانطور که در استان یزد انجام شده است در سطح کشور نیز انجام می شود.

 

میرمحمدی خاطرنشان کرد: سازمان تامین اجتماعی که در این زمینه پیشگام شده است به خوبی توانسته این طرح را در استان پیگیری کرده است که امیدواریم در تمامی بیمارستان ها و مراکز طبی استان و کشور گسترش پیدا کند.

 

محمد حسین توحیدی فر، مدیر درمان تامین اجتماعی یزد گفت: امروز یزد علاوه بر بافت تاریخی در تکنولوژی نیز رتبه برتر کشوری را دارد که نشان دهنده ظرفیت استان یزد در سطح کشور است و سنت و مدرنیته به خوبی در کنار هم در استان جمع شده است.

 

مدیر درمان تامین اجتماعی یزد خاطرنشان کرد: ما در آبان ماه 94 با سه پزشک شروع کرده ایم و اردیبهشت امسال 122 نفر انجام داده و بیش از یکصد پزشک نیز در نوبت ثبت نام هستند و تاکنون 52 هزار نسخه الکترونیک ارائه شده است و طرح پرداخت آنلاین نیز داریم.

توحیدی فر تصریح کرد: همراهی و همدلی مسئولان مهمترین عامل موفقیت ما در اجرای این طرح در استان یزد است.

 

وی ادامه داد: این طرح به خوبی در راستای حذف دفترچه کاغذی گام برمی دارد که به صورت ملی انجام می شود.

 

اما آنچه که میتواند درا ین طرح گام موثری در جهت درمان بردارد شامل جلوگیری از مشکلات نسخه های دارویی است تا بیماران با راحتی در زمینه درمان خود گام بردارند.

 

گزارش: سید ضیا میررحیمی

کد خبر 643325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha