به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، شهرام طهماسبی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اظهار کرد: مقایسه جستجوی دقیق یک مکان ناشناس با استفاده از یک آدرس پستی یا جستجو از طریق سایت نقشه گوگل را در نظر بگیرید٬ کدام دقیق تر- به روزتر- ساده تر- همراه با جزییات کامل است؟ و مطمن تر ما را به مقصد می رساند؟
وی ادامه داد: ما هم امروز در سطح کشور در ارتباط با استفاده از تکنولوژی نقشه و سیستم های GIS همین مشکل را داریم چرا که با انبوهی از اطلاعات خام در قالب جدول و نمودار در گزارش ها و پژوهش های مکتوب مواجهیم.
به گفته طهماسبی، غافل از اینکه یک کتاب چند صد صفحه ای را می توان در قالب چند نقشه ساده که در بردارنده لایه های مختلف اطلاعاتی که در سامانه هایی نظیر ساترا یا SDI قرار دارد را مشاهده کرد و این امر فرایند تصمیم گیری و تصمیم سازی را نیز بسیار کوتاه و البته آسان تر خواهد نمود.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: همین مساله به کارشناسان و همچنین مدیران ما این فرصت را می دهد تا با کمترین حجم اطلاعات بالاترین قدرت پردازش٬ دقیق ترین ابزار تجزیه و تحلیل و در نهایت سرعت بالایی برای تصمیم سازی و یا تصمیم گیری را ارایه می نماید.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان افزود: البته باید در نظر داشت که فرایندهای پیچیده زیادی بایست اتفاق بیافتد تا یک داده خام تبدیل به نقشه GIS شود.
وی با بیان اینکهه توسعه فرهنگ برنامه ریزی و تصمیم گیری بر مبنای شاخص ها و داداه های مکانی و نقشه های استاندارد شده کشور از اهداف سازمان نقشه برداری کشور است، گفت: با توجه به این وظایف بسیار حساس متاسفانه این سازمان هم در نزد مردم و هم در بین دستگاه های اجرایی بسیار محجور و گمنام بوده و این حوزه کمتر شناخته شده است.
به گفته وی، این در حالی است که در فرایند توسعه ای که در آن قرار داریم نیاز امروز کشور ما بسیار بیشتر و پیشتر از داده های خام به سازمان نقشه برداری و اطلاعات نقشه ای و بسیار کاربردی و ذی قیمت آن است، به ویژه چنانچه بخواهیم که برنامه های توسعه ما بر مبنای مطالعات آینده پژوهی تنظیم گردد. این نیاز بسیار بیشتر خواهد بود.
طهماسبی خاطرنشان کرد: از سویی٬ بسیاری از دستگاه ها برنامه تهیه نقشه های مورد نیاز خود را در دست تهیه دارند؛ اما بخش اندکی از این اقدامات براساس معیارها و ظوابط سازمان نقشه برداری کشور انجام می شود، حتی برخی دستگاه ها عکس برداری هوایی و کاداستر را بدون استانداردهای سازمان نقشه برداری انجام می دهند.
این مقام مسوول گفت: تعدادی از دستگاه ها مانند شهرداری ها٬ شرکت آفا٬ شرکت توزیع نیروی برق٬ شرکت گاز تا سطح جزیی ترین اقدامات خود را طبق نقشه های GIS انجام می دهند. هرچند که بیس این نقشه ها بسیار قدیمی و مربوط به دو و یا سه دهه گذشته است و امروز تغییرات زیادی اتفاق افتاده که این دستگاه ها تلاش دارند به صورت دستی و موردی این تغییرات را اعمال کنند؛ که کار غیر دقیق٬ غیرحرفه ای و البته غیر استانداردی هم هست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اظهار کرد: اینگونه اقدامات غیر تخصصی عوارض و هزینه های بسیار بالایی را نیز به جامعه تحمیل خواهد نمود که اثرات زیانبار آن در آینده بروز خواهد کرد؛ چرا که برای این کار٬ نیروی انسانی آموزش دیده و متخصص٬ امکانات و تجهیزات متناسب و ابزار دقیق مورد نیاز است که این دستگاه ها عمدتا فاقد آن هستند.
به گفته وی، از آنجا که عکس های هوایی استان ما بسیار قدیمی بوده و از تحولات و تغییرات توسعه ای هم در ابعاد جمعیتی و هم در ابعاد فیزیکی و زیرساخت ها فاصله زیادی دارد و با توجه به اینکه مطالعات آمایش سرزمین استان نیز در مرحله نهایی شدن است و قرار است استان زنجان نتایج مطالعات آمایش سرزمین را مبنای تصمیمات خود قرار دهد٬ نظام برنامه ریزی استان نیازمند بهنگام سازی عکس های هوایی وتهیه نقشه های کاربردی برای تکمیل لایه های اطلاعات نقشه ای بخش های مختلف اقتصادی است .
این مقام مسوول در پایان تصریح کرد: به همین سبب٬ درخواست ما برای استان زنجان ضمن هماهنگی های به عمل آمده با استاندار زنجان و رئیس سازمان نقشه برداری کشور انجام عکس برداری هوایی برای همه ۲۱ مرکز شهری استان و تهیه نقشه های پوششی برای اراضی هشت شهرستان استان می باشد که امیدواریم این درخواست ها در سال جاری عملیاتی شود.
نظر شما