درک معتادان بهبود یافته در جامعه مطلوب نیست

خبرگزاری شبستان: یک جامعه شناس با تاکید بر لزوم فراهم کردن شرایط زندگی دوباره برای افراد ترک اعتیاد کرده، گفت: درک معتادان بهبود یافته در جامعه مطلوب نیست.

دکتر مهرداد توکلی راد، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، درباره راهکارهای افزایش اعتماد پذیری جامعه نسبت به معتادان بهبود یافته، اظهار کرد:  انسان مدرن در جامعه‌ای زندگی می‌کند که پیچیدگی‌های زیادی دارد و در گذشته این پیچیدگی‌ها وجود نداشت.

 

وی افزود: در دنیای سنتی ساختار و حیات اجتماعی به هم پیوند خورده بود و نظام کنترل و نظارت وجود داشت.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه رویه و ماهیت زندگی تغییر کرده و آسیب‌های اجتماعی بخشی از واقعیت‌های زندگی است، گفت: انسان در مراحل مختلف زندگی گرفتار دام‌های آسیب‌های اجتماعی می‌شود و باید با آموزش در درجه اول از گرفتاری در این آسیب‌ها جلوگیری نمود و در گام بعدی مخاطرات این آسیب‌ها را کاهش داد.

 

وی تاکید کرد: فردی که تصمیم به ترک اعتیاد گرفته تصمیم بزرگ و سختی است و به دنبال بازیابی هویت خود بوده و نیاز به اعتماد دیگران و پذیرش جامعه دارد.

 

توکلی راد با اشاره به اینکه درک معتادان بهبود یافته در جامعه مطلوب نیست گفت: ارتباطات سازنده با فردی که ترک اعتیاد می‌کند در جامعه وجود ندارد و نگاه به یک معتاد بهبود یافته با وضعیت گذشته‌اش انجام می‌شود.

 

وی اذعان داشت: باید نگاهمان را به آسیب‌های اجتماعی به ویژه فرد معتادی که تصمیم به ترک اعتیاد گرفته و یا ترک کرده است، تغییر بدهیم.

 

جامعه پذیری یک موضوع زنجیره‌ای

این جامعه شناس یادآور شد: باید جامعه پذیری مداوم را مد نظر قرار بدهیم تا اعتماد به افراد در جامعه ایجاد شود.

 

وی جامعه پذیری را یک بحث زنجیره‌ای توصیف کرد و افزود: جامعه پذیری از کوچکترین واحد اجتماعی یعنی خانواده آغاز شده و تا جامعه و ساختارهای اجتماعی باید پیوند بخورد.

 

این استاد دانشگاه خاطرنشان ساخت: فردی که به خاطر شرایط جامعه دچار آسیب اجتماعی اعتیاد شده و بعد ترک کرده،می‌خواهد زندگی کند و باید فرصت زندگی را برای او فراهم کرد.

 

وی اضافه کرد: علت اینکه آسیب‌های اجتماعی در جامعه افسار گسیخته می‌شود تک بعدی دیدن آسیب اجتماعی است. یک پدیده مخرب روانی دیدن اعتیاد و یا نابهنجاری اجتماعی دانستن آن نتیجه متفاوتی در برخورد با آن به وجود می‌آورد.

 

 توکلی راد اظهار داشت: بسیاری از معتادان بعد از ترک اعتیاد که وارد جامعه می‌شوند و دوباره به دام اعتیاد گرفتار شده اند چون فرد معتاد توانایی اجتماعی ماندن در اجتماع را ندارد و مجموعه‌ای از بحران‌های اجتماعی او را احاطه کرده است.

 

خانواده در بازگشت فرد معتاد به جامعه تاثیر دارد

وی با بیان اینکه خانواده در بازگشت فرد معتاد به جامعه تاثیر دارد، گفت: خانواده‌ای که در آن محبت کم باشد و آسیب اجتماعی یکی از اعضای خانواده در آن اهمیت نداشته باشد بستر ساز گرفتاری در آسیب اجتماعی است.

 

این جامعه شناس تصریح کرد: آموزش و اطلاع رسانی خانواده در کاهش آسیب اجتماعی و بازگشت فرد ترک اعتیاد کرده مهم است.

کد خبر 653446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha