به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل ازپایگاه خبری سوره مهر، این کتاب که حاصل هفت سال تحقیق شبانهروزی این محقق و نویسنده کشورمان است، پس آز آنکه در چاپ اول خود مورد اتفاق اکثر صاحبنظران موافق و مخالف هدایت و خانواده او قرار گرفت با تغییر نام اولیه در چاپ دوم از (گفتوگو با سایه ) به (کد 24 یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد)، هماکنون در کتابفروشیها در معرض استفاده علاقمندان به ادبیات ایران است .
حبیب احمدزاده دلیل این تغییر نام را تشابه اسم قبلی با بعضی کتب و همچنین فیلم ساخته شده از روی تحقیق این کتاب توسط خسروسینایی دانست که باعث امکان سردرگمی خوانندگان در جستجوهای مجازی میشود و از سوی دیگر و مهم ترآنکه، انتخاب نام جدید عدد (24) سرنخ و کلیدواژهای است که خود صادق هدایت برای درک دقیق و بهتر کتابش، درجای جای بوف کور، بهعنوان شاه کلید و رمزگشای اصلی بدان اشاره داشته است.
کارشناسان ادبی معتقدند بیشترین دلیل اقبال از این کتاب آن است که این تحقیق، با انصاف و دقت ویژه، تنها بدنبال شناخت نیت شخص هدایت از نگارش بوف کور و دیگر آثار اوست و نه بهطور معمول برداشتهای شخصی مخاطبان و یا محققان پس از خواندن، بهگونهای که اکثر موافقان و مخالفان سرسخت هدایت درباره قبول تحقیق این کتاب به عنوان نوعی فصلالخطاب به اجماع رسیدهاند که در نوع خود نه فقط جالب، بلکه در تاریخ ایران در روند بحث برسر آثار صادق هدایت بینظیر است.
تعدادی از صاحبنظران موافق و مخالف هدایت در مورد این کتاب چنین نظر دادهاند:
علی دهباشی(مدیر مجله بخارا)
کار مهم این کتاب آن است که با انصاف ویژهای، مسائل اصلی را که تاکنون برای شناخت آثار هدایت و بهویژه بوف کور از دید محققین و منتقدین بزرگ کشورمان و نیز محققان خارجی، پنهان مانده را نه فقط آشکار، بلکه مهمتر آنکه، با ارائة اسناد متقن، کاملاً ثابت نموده است. به نظر بنده این کتاب بدون هیچ تعارف و شکی، قدمی است بسیار بزرگ در تاریخ نقد ادبی ایران.
جهانگیر هدایت (مدیر بنیاد صادق هدایت)
درباره صادق هدایت و بوف کور بسیاری پژوهش کردهاند، ولی کار آقای احمدزاده بسیار دقیق است که به ریشه میرود و در واقع به پژوهشی حرفهای میپردازد . او مثبت یا منفینگریهـا و نیز همه حاشیهها را کنـــار میزند تا بیطرفانه و مستدل به کار خود بپردازد.
رضا امیرخانی( نویسنده )
این تحقیق میتواند یک انقلاب عظیم در نگاه همه ما به صادق هدایت ایجاد کند و بیشک آیندگان درباره این کتاب بسیار بیشتر از ما صحبت کرده و قدر آن را بیشتر از ما خواهند دانست.
رضا کیانیان (نویسنده و بازیگر)
تا به حال از این زاویه به آثار هدایت نور پاشیده نشده بود. با خواندن این کتاب میتوان لایههای پنهانی از هدایت را شناخت و کلید تازهای برای خروج از هزارتوی آثارش به دست آورد.
خسرو سینـایی ( کارگردان)
تحقیق و کتابی که نه بهدنبال بتسازی است و نه صرفاً بتشکستن و دعـوا راه انداختن، بلکه تنها و تنها هدفش بالا بردن درک و شناخت ما از موضوعات پیرامون خود است.
حسین پاکـدل (هنرمنـد)
این محقق بهزیبایی و ایجاز تمام بدون آنکه در پی خودنمایی باشد، اسناد خود را در مورد چگونگی خلق بوف کور ارائه میدهد و با هوشمندی از ورود به دعواهای فرعی و جاهلانه بیربط امروزی خود را دور نگـاه میدارد.
مسعود فراستی (منتقد)
در یک کلام، این کتاب ادعا نمیکند، این کتاب اثبات میکند.
اکبر عالمی (محقق و پیشکسوت سینما و تلویزیون)
من جسارت واقعی و بینظیر این تحقیق را میستایم و احساس میکنم که باید این راه و این نگاه ادامه پیدا کرده و در همة امور ما گسترش یابد. برای من امروز صرفاً یک روز برای رونمایی نیست، بلکه امروز، درواقع روز جشن واقعی و عید ادبیات ایران است.
هدایتالله بهبودی (نویسنده)
ما آدمها همیشه تنها از یک زاویه به منشور پدیدهها نگاه میکنیم. نگاه دوستداران و مخالفان هدایت نیز چنین است. این کتاب زاویة سوم را به ما نشان میدهد که بیشک به دیدنش میارزد.
دکتر محمدمهدی بهداروند(نویسنده )
این کتاب میتواند در آینده به عنوان الگویی مناسب، به دور از افراط وتفریط و گمانهزنیهای غیراخلاقی و غیرمحققانه ، برای شخصیتشنـــــاسی چهرههای فرهنگی این مرزوبوم مد نظر قرار گیرد.
مسعود جعفری جوزانی (کارگردان)
این نگاه متفاوت و مستند در صورت نشر گسترده میتواند تأثیرگذار و بحثبرانگیز باشد و تحرکی واقعی در گفتمان موجود در بین دوستداران ادبیات ایجاد کند.
مهدی کلهر (پژوهشگر فرهنگی)
بیش از آنکه این پژوهش و سوژه آن، بوفکور، و یا آثار هدایت اهمیت داشته باشد (که دارد) آنچه این کتاب را محترم و متین ساخته است این روش حقیقتیابی ویژه و منحصربهفرد آن است که بر کف مستندات زمینی و زمانی استوار است و نه بر ابرگمانهزنیهای صرفاً ذهنی.
بهروز افخمی (کارگردان)
خواندن این کتاب برای همه کسانی که به هرنوعی، خوب و بد، افسانه صادق هدایت توی گوششان زیاد خوانده شده واجب عینی است.
وحید یامینپور(محقق فرهنگی)
اثری منصفانه و هوشمندانه در کشف روابط بینامتنی برونفرهنگی بوف کور و اثبات این نکتة ظریف که هدایت فقط از امثال برام استوکر متأثر نبوده، بلکه گویا در جهان آنان میزیسته است.
کتاب ( کد24 یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد) با همکاری پژوهشکده دانشگاه هنر تهران و توسط انتشارات سوره مهر و در تیراژ 2200 جلد گالینگور به چاپ رسیده و با هدیه همراه فیلم (گفتگو باسایه) استاد خسرو سینایی و نیز فن اوری واقعیت افزوده ، دراختیار علاقمندان به این نوع آثار قرار گرفته است.
نرم افزار واقعیت افزوده همراه این کتاب این قابلیت را به خوانندگان میدهد که با استفاده از دوربین تبلت و یا گوشی همراه خود در لحظه مطالعه، بعضی از عکسهای این کتاب تحقیقی را بصورت فیلم مشاهده کنند .
نظر شما