به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام علی اکبر حصاری معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور امروز(۲۶آذر)در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به گرامیداشت هفته پژوهش گفت: حوزه های علمیه مجموعه ای از نهادهای علمی، فرهنگی و آموزشی هستند که تا کنون در حوزه ایجاد شده اند اما باید بدانیم همه حوزه مدرسه نیست چرا که حوزه یک فرا نهاد است که خود آن مجموعه ای از نهادهای متنوع و متفاوت پژوهشی، فرهنگی و تبیلغی همراه با کارکردهای اجتماعی وسیاسی می باشد.
وی افزود: ما معتقدیم حوزه علمیه .وقتی حوزه علمیه است که مراکز پژوهشی را بخشی از حوزه می داند و با همان ساز وکاری که مدارس راه اندازی می شود یعنی با استقبال شهرها و انگیزه مندی نیروهای فعال فعالیت می کند .
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور ادامه داد: .ما در حوزه علمیه خواهران سراسر کشور یک دوره 5 ساله آموزش و تربیت پژوهشگر را آغاز کرده و امسال نیز مرحله دوم این طرح را برای فعال سازی خواهران طلبه علاقه مند به تحقیق و پژوهش و تولید علوم دینی آغاز خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: در سال 1390 شعار ما برای حرکت خواهران در حوزه "هر طلبه یک پژوهشگر" به عنوان یک شعار راهبردی طی 5 سال گذشته بوده که توانسته ایم گامهای اساسی در ابن رابطه برداریم و هر ساله یک محور را به عنوان محور فعالیتهای خواهران در نظر بگیریم.
حجت الاسلام حصاری ادامه داد: برای تحقق این امر فعالیت و برنامه های پژوهشی به صورت نظام مند حول سه محور ترویج و تعمیق فرهنگ پژوهش، نهادینه سازی پژوهش و تحقیق، توانمند سازی پژوهشی برنامه ریزی شده است.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه خواهران با توجه به نهادینه سازی فرهنگ پژوهش هر گونه فعالیت پژوهشی بدون نیاز به بخشنامه و برنامه به صورت خودجوش در سطح مدارس انجام می شود .
وی عنوان داشت: در بحث کرسی های آزاد اندیشی نیز کارگاههای توجیهی پژوهش محور نیز برگزار و با توجه به زیر ساختی که به لحاظ تربیت و آموزش انجام داده ایم با شعار "پژوهشگری و جنبش علمی" در چهار گام اساسی این مرحله را برای سالهای 96تا 1400 تالیف و آماده سازی کرده ایم .
حجت الاسلام حصاری خاطر نشان ساخت: در حال حاضر شعارسال 96 تا 97 حوزه های علمیه خواهران در بخش پژوهش"توسعه پژوهشی با تاکید بر تاسیس مراکز پژوهشی می باشد که با توجه به جوان بودن حوزه خواهران مراکز پژوهشی خاص خواهران در کنار حوزه های علمیه ایجاد خواهد شد.
راه اندازی مراکز پژوهشی در مدارس 15 نقطه کشور
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور یاد آور شد: در حال حاضر در 15 نقطه کشور مقدماتی برای تاسیس پژوهشکده ومرکز پژوهشی آغاز شده که انشاالله در سال جاری تعدادی از این مراکز راه اندازی خواهند شد.
وی گفت: تاسیس مراکز پژوهشی تا سال 1400 ادامه داشته و برای نهادینه سازی نهادهای پژوهشی در حوزه به سمت تولید علم حرکت می کنیم و امیدواریم تا سال 1404 خواهران نخبه و فرهیخته طلبه را به جامعه علمی و دینی معرفی نماییم.
حجت الاسلام حصاری افزود: در همین راستا در سال جاری در شهرهای یزید، میبد، تبریز، قزوین، گرگان، اهواز، زاهدان، قم و تهران مراکز پژوهشی راه اندازی می شود.
برگزاری 920 کرسی آزاد اندیشی در مدارس علمیه سراسر کشور
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور ابراز داشت: امروز با قاطعیت می توان گفت که حوزه خواهران تنها نهاد علمی آموزشی است که کرسی های آزاد اندیشی در آن نهادینه شده به طوری که تا کنون 920 کرسی در مدارس مختلف با همت خود مدارس و تقاضامندی خود طلاب شکل گرفته است.
وی افزود: برگزاری287 همایش علمی، 2هزار و578 نشست علمی، هزار و 298 تشکل پژوهشی، 325 کانون پژوهشی سطح دو، 69 انجمن پژوهشی سطح 3، 525 هسته پژوهشی از طلاب و279 هسته پژوهشی خاص اساتید حاصل 5 سال فعالیت پژوهشی حوزه های علمیه خواهران در سراسر کشور می باشد.
ایجاد شورای علمی پژوهشی در مدارس علمیه خواهران
حجت الاسلام حصاری عنوان کرد: در همه استانها شورای علمی پژوهش ایجاد شده و برنامه های خاص به آنها ابلاغ گردیده است که بخش پژوهش حوزه خواهران نیز یک برنامه سیستمی را برای سالهای آینده تا سال 1404 پیش بینی کرده است.
معاون پژوهشی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور در پایان با اشاره به ساعات پژوهشی در مدارس گفت: ساعات پژوهشی برای نخستین بار از نیمه سال گذشته در مدارس آغاز شده که در این برنامه که به ابتکار حوزه خواهران می باشد تمام انچه که در مسیر رسیدن به مهارت کامل پژوهشی نیاز است برای خواهران پیش بینی و طبقه بندی شده تا با استفاده از این فرصت فعالیت های پژوهشی با دقت بیشتری صورت گیرد.
نظر شما