عقیده استدلال معارف انسان مبتنی بر یقین است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه گفت: معارفی تبدیل به عقیده می‌شود که بر اساس استدلال باشد، باید ادله معارف ما هم بر اساس یقین باشد بدون یقین استدلال ارزش ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی استاد حوزه علمیه امروز جمعه در جلسه درس اخلاق که در حسینیه آیت‌الله علوی برگزار شد، به سخنرانی پرداخته و گفت: هیچ عملی نزد خداوند محبوب تر از یاد او نیست.

وی افزود: پیامبر(ص) فرمودند: اگر یاد خداوند نبود ما امر به جهاد نمی‌دهیم حقیقتی که جهت جهاد را مشخص می‌کند عقیده و ذکر خداوند است، پیامبر(ص) فی سبیل الله جهاد می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه عقیده اساس جهت گیری‌های رفتار انسانی است که هر کس را با عقیده و فکر او تحلیل می‌کنند، اظهار داشت: عقیده دنیوی و اخروی انسان جهت‌گیری او را مشخص می‌کند.

استاد حوزه علمیه افزود: بیشتر ما دانش این را که خداوند وجود دارد را قبول داریم اما متاسفانه برای اکثر ما تبدیل به عقیده نشده است، تا زمانی که عقیده خود را درست نکنیم نمی‌توانیم حرکت درستی داشته باشیم.

وی درباره چگونگی تبدیل معرفت به عقیده، ابراز کرد: همه معارف ما تقلیدی باشد تبدیل به عقیده نمی‌شود معارفی تبدیل به عقیده می‌شود که بر اساس استدلال باشد، باید ادله معارف ما هم بر اساس یقین باشد بدون یقین استدلال ارزش ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی گفت: خداوند در قرآن فرموده به آنچه یقین ندارید پیروی نکنید، اما بیشتر مردم از گمان تبعیت می‌کنند، کسانی هم که بدون رعایت حق و عدالت از آبا و اجداد خود پیروی می‌کنند دچار تعصب هستند، تقلید کورکورانه از آبا و اجداد را قرآن قبول ندارد اما آنچه مبتنی بر آگاهی و بصیرت باشد درست است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه تقلید یعنی رجوع جاهل به عالم و آگاه است، اظهار داشت: تفکر غلط سبب می‌شود که انسان ریشه خود را بزند.

وی با بیان اینکه از دیگر راه های تبدیل معرفت به عقیده استفاده از ظرفیت های درونی بشر است، گفت: عقل فطرت، نفس از جمله ظرفیت‌های درونی انسان است که انسان می‌تواند با استفاده از آنها معرفت را به عقیده تبدیل کند.

کد خبر 677816

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha