به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی، ابوالفضل علیمحمدی اظهار داشت: آسیب اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق میشود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عام عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه قرار نمیگیرد و در نتیجه با منع قانونی یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبرو میگردد. به همین دلیل، این اعمال از دید ناظران قانون، اخلاق عمومی و نظم اجتماعی پنهان نگه داشته میشوند تا با پیگرد قانونی، تکفیر اخلاقی و طرد اجتماعی مواجه نشوند، حال آنکه ریشه این اعمال قابل بررسی و با راهکارهای مناسب قابل پیشگیری است.
وی افزود: بر همین اساس بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان در راستای وظایف فرهنگی خود در زمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و با استفاده از زبان تاثیرگذار هنر، جشنواره فرهنگی و هنری«آسیبهای اجتماعی» را با محوریت نقش فرهنگ و هنر در کاهش آسیبهای اجتماعی در زمینههای فیلمکوتاه، عکس، کاریکاتور، شعر، داستان و نقاشی با هدف دستیابی به روشهای خلاقانه و نوین در پیشگیری، کاهش و کنترل آسیبهای اجتماعی، ترغیب هنرمندان به تولید آثار هنری با روشهای نوین کاربردی، تبیین گفتمان سبک زندگی سالم از طریق هنر و برگزاری نشستهای علمی – آموزشی تخصصی را با همکاری اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجانشرقی برگزار میکند.
علیمحمدی، با اشاره به محورهای جشنواره، تصریح کرد: با توجه به اینکه بسیاری از آسیبهای اجتماعی در کشور ما نهاد خانواده و سلامت روانی شهروندان و روابط سالم اجتماعی و خانوادگی را مورد هجوم قرار داده است، این همایش موضوعاتی چون قانون گریزی، خشونت خانوادگی، طلاق، اعتیاد، کودکآزاری، کودکان کار و خیابان، حاشیهنشینی، آسیبهای ارتباطات مجازی، مفاسد اخلاقی و ...را جهت تولید آثار هنری و فرهنگی انتخاب کرده است.
وی، شرایط و مقررات عمومی جشنواره در بخشهای مختلف را اعلام کرد و گفت: در بخش عکاسی، هر عکاس میتواند پنج قطعه تک عکس مرتبط با موضوع جشنواره در قالب CD به دبیرخانه ارسال کند و در بخش شعر، هر شاعر میتواند آثار خود را در در دو بخش ترکی و فارسی ارسال کند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگ،هنر و ادب آذربایجان بیان داشت: در بخش داستان نیز آثار به دو صورت داستان کوتاه و بلند پذیرفته میشود و در بخش نقاشی هر هنرمند میتواند سه اثر تولیدی با تکنیک آزاد و در اندازه ٥٠×٧٠ ارائه کند و باید تصویر آثار ابتدا در قالب CD به دبیرخانه جشنواره ارسال گردد و پس از انتخاب و راه یافتن به مسابقه اصل اثر دریافت میگردد.
وی ابراز کرد: در بخش فیلم کوتاه علاقمندان این بخش میتوانند آثار خود را در قالب داستانی، مستندو پویانمایی بهصورت MPEG٤-H٢٦٤یا MOV ارائه کنند و حداکثر زمان برای فیلمهای داستانی ٢٠ دقیقه، مستند٣٠ دقیقه، انیمیشن١٥ دقیقه، نماهنگ٥ دقیقه است.
علیمحمدی گفت: در بخش کاریکاتور هر هنرمند میتواند پنج اثر ارائه کند و اندازه آثار باید A٤, A٣ بوده و تکنیک ارائه آثار آزاد و آثار دیجیتال DPI٣٠٠ باشد.
براساس این گزارش علاقمندان میتوانند آثار خود را تا سیام دیماه جاری به دبیرخانه جشنواره واقع در تبریز، چایکنار، خانه پروین اعتصامی، بنیاد فرهنگ،هنر و ادب آذربایجان و یا پست الکترونیکی info@afcal.ir ارسال کنند.
نظر شما