به گزارش خبرنگار شبستان، محمدعلی محققی، معاون آموزشی وزارت بهداشت امروز در نشست خبری وزارت بهداشت درباره اقدامات این وزارتخانه گفت: در سال تحصیلی جدید برای اولین بار نقشه جامع علمی کشور طراحی شده است که این اقدام را میتوان تحولی در آموزش و پزشکی کشور دانست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار کرد: هر ساله شهریورماه در وزارت بهداشت یک ماه پرکار محسوب میشود، آن هم به این دلیل که با جمعبندی و اعلام برنامههای سال تحصیلی تدارکاتی برای بازگشایی دانشگاه و ورود جمع جدیدی به دانشگاهها را به دنبال دارد.
اقدامات وزارت بهداشت
در ادامه محققی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت تصریح کرد: برگزاری سومین المپیاد علمی دانشجویان پزشکی از اقدامات مهم این وزارتخانه در زمینه سند آمایشی راهبردی است که در این سند با همکاری آموزش و پرورش و آموزش عالی ارزیابی شده است.
وی برنامههای پنج ساله پنجم سند چشم انداز را یک برنامه متعالی دانست و اظهار کرد: در این قانون، برنامه تدارکات در نظر گرفته شده است و امیدواریم دوره جدید از همه جهات بسیار پربازده باشد.
محققی در پاسخ به این سؤال که چرا با ادغام آموزش پزشکی و وزارت بهداشت اقدامات سازنده صورت نگرفته است، گفت: ادغام این سازمان ها تحولات اساسی در پی داشته است، برای مثال ظرفیت نیروی انسانی در مقایسه با سالهای گذشته چند برابر شده و امسال سه هزار نفر متخصص در تمام حوزههای بالینی وارد عرصههای مختلف پزشکی شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که از لحاظ کیفی هم نیروی انسانی، پزشکان بسیار توانمندتر از قبل هستند، برای مثال در بیمارستانهای تخصصی قلب، سالانه بیش از هفت هزار عمل ثبت شده است که این عملهای جراحی با مراکز درمانی دنیا قابل رقابت است.
اتباع بیگانه هم به دانشگاههای پزشکی میروند
با توجه به توسعه همکاری بین کشورهای اسلامی و کشورهای همسایه این مقام مسئول درباره پذیرش اتباع بیگانه اظهار کرد: 5/2 درصد پذیرش به اتباع افغانی اختصاص داده شده که این افراد به صورت بورسیه در سه گروه پذیرش میشوند که عبارتند از: بورسیه «گروه الف»کسانی که شهریه تحصیلشان را جمهوری اسلامی پرداخت میکند، بورسیه «گروه ب »افرادی که شهریهشان را خودشان پرداخت کرده و در بورسیه «گروه ج» کسانی که در آزمون پذیرش جمهوری اسلامی و نظام آموزش پزشکی قبول شده باشند.
پزشک خانواده
وی در ادامه اظهار کرد: برای مثال در مقوله راهاندازی و ارتقای پزشک خانواده تعداد زیادی از پزشکان وارد این طرح شدهاند و باید توجه داشت پزشکانی که در طرح خانواده فعالیت میکنند باید از تجربیات کشورهای پیشرفته در این عرصه استفاده کنند.
به گفته معاون آموزشی وزارت بهداشت، در آموزش پزشکی کشور کاستیهایی وجود دارد که در بعضی مواقع می توان شاهد کم و کاستی هایی در شیوههای تدریس به دانشجویان، توزیع نیروی انسانی، تناسب سرمایهگذاری ها و ... انتقادهایی اصولی در سیستم وزارت بهداشت وارد است که با بازبینی تمام قانونهای آموزشی و اقدامات مستمر کاهش این نقایص را در پی دارد.
انتقادها را باید پذیرفت
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: اگر در پنج سال پنجم سند چشمانداز توسعه بخواهیم پیشرفت داشته باشیم، باید روحیه انتقادپذیری را در افراد ارتقا داده و کم و کیف کاستیها را بپذیریم.
ظرفیت های برابر در پذیرش رشته های پزشکی
در ادامه، این مقام مسئول درباره نحوه پذیرش جنسیت در رشتههای پزشکی خاطرنشان کرد: ظرفیتها به صورت چهل درصد برای آقایان، چهل درصد برای خانمها و بیست درصد هم در زمینه رقابتی برای آنها در نظر گرفته شده است و در اصل هر داوطلبی باید از فرصتهای برابر برخوردار باشد.
پایان پیام/
نظر شما