به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، شاهین فتحی، معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر در برنامه حمایت از حقوق کودکان گفت: جمعیت هلال احمر یک نهاد عمومی غیردولتی است لذا بخشی از وظایف حاکمیت را انجام می دهد. نزدیک به 100 سال است که جمعیت هلال احمر به عنوان یک نهاد عمومی در بحث مخاطرات ورود پیدا کرده است بنابراین با توجه به توان این جمعیت وظایف حاکمیتی هم در عرصه امداد و نجات به این حوزه واگذار شده است.
وی بیان کرد: ما جدای از بحث کرمانشاه هر روز صبح ارتباط مستقیم با استان های سراسر کشور داریم که گزارش حوادث استان های خود را به ما ارایه می کنند. متاسفانه ما هر روز گزارش های بسیار دهشتناکی از سراسر کشورمان دریافت میکنیم که تعداد زیادی از اعضای خانواده ها جان خود را در حوادث مختلف مانند بلایای طبیعی و تصادفات جاده ای از دست می دهند. زلزله کرمانشاه فقط بولد شد در حالی که ما هر روز با این صحنه ها روبرو هستیم.
فتحی در ادامه تصریح کرد: ما در حوزه تخصصی خودمان یک بحثی تحت عنوان گروه های آسیب پذیر در حوادث داریم که شامل سالمندان، مادران باردار، بیماران و کودکان می شود بنابراین می بایست قبل از هر حادثه ای نسبت به شناسایی افراد تحت تاثیر از مخاطرات اقدام کرده باشیم.
معاون عملیات امداد و نجات هلال احمر اظهار کرد: شاید جمعیتی که در کرمانشاه تحت تاثیر آسیب قرار گرفتند جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفر بود. اگر سن کودکان را زیر 18 سال بدانیم جمعیت زیادی را باید تحت پوشش قرار می دادیم لذا در اولین فرصت که تیم های عملیاتی ما در کرمانشاه حضور یافتند یکی از اقدامات مهم ما حمایت از گروههای آسیب پذیر بود که کودکان هم بخشی از این گروه ها محسوب می شدند.
فتحی با بیان اینکه ما از همان ابتدای وقوع زلزله عملیات امدادرسانی خود را آغاز کردیم، تصریح کرد: عملیات امداد به معنای اسکان و تغذیه اضطراری است. گرچه جستجو و نجات مقدم بر عملیات امداد و نجات است اما هر دو در عملیاتها با هم شروع می شوند.
وی اظهار کرد: ارایه خدمات امدادی در حادثه ای که 1960 روستا را تحت تاثیر قرار داده است در نوع خود جالب توجه است ،چون ابعاد حادثه هم بسیار وسیع بود اینکه بتوانیم به تمام نیازها پاسخ دهیم کمی سخت بود.
فتحی با بیان اینکه ابتدایی ترین اسکان برای خانواده ها چادر است، اظهار کرد: ما در کنار اسکان و تغذیه اضطراری اقدامات حمایت های روانی را هم آغاز کردیم.
معاون عملیات امداد و نجات هلال احمر اظهار کرد: ما مشخصا از زمان زلزله بم در کنار بهزیستی تیم های حمایت روانی و اجتماعی را با هدف حمایت از افراد تحت تاثیر تشکیل دادیم لذا آسیب هایی که ما در کرمانشاه برای کودکان احصا کردیم نشانه هایی از بیماری های مختلف مانند اضطراب، کابوس های شبانه، بی خوابی ها، امتناع از تحصیل، شب ادراری، لکنت زبان، یأس و ناامیدی، ترس، احساس گناه، اختلالات خواب، غم و جویدن ناخن بود.
وی تصریح کرد: در زلزله کرمانشاه تیم های حمایت روانی جمعیت هلال احمر تحت عنوان تیم های سحر 61 روستا را تحت پوشش خود قرار دادند.
فتحی با بیان اینکه تا این لحظه 17 هزار و 779 نفر تحت پوشش برنامه های جمعیت هلال احمر قرار گرفته اند، اظهار کرد: همچنین در حال حاضر نیز 41 تیم در منطقه حضور دارند که مشغول حمایت های روانی هستند.
نظر شما