به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، در آستانه برپایی نشست های علمی و تخصصی کنگره بین المللی محققان آرانی، كتاب «ملاعلی» با حضور آيت الله عبدالنبی نمازی، نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه كاشان در حوزه علمیه حضرت آيت الله يثربی(ره) کاشان رونمایی شد.
حضرت آیت نمازی در این مراسم ضمن تقدیر از دست اندرکاران کنگره بین المللی محققان آرانی، گفت: امروز بر اساس تدبیر قرآن، الگوسازی برای نسل دانشجو و طلبه معاصر با معرفی کسانی که افکار جامعه را رهبری کرده و در حوزه دین مجاهدت کرده اند، امری ضروری است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: باید در تحقیق و پژوهش در آثار نسل سلف صالح ما، بازشناسی دیدگاه آن بزرگان در مسایل مورد نیاز امروز مد نظر باشد.
وی با اشاره به جایگاه حوزه درسی کاشان از قرون اولیه و تربیت شاگردان فراوانی از این حوزه اضافه کرد ما ذخایر بزرگی داشته ایم و برپایی چنین محافلی مایه افتخار امت اسلامی است و سخنرانان و پژوهشگران باید جنبه الگوسازی در جامعه را بیش از معرفی شناسنامه و نقد تاریخ زندگی آنها مد نظر داشته باشند.
نويسنده كتاب «ملاعلی» هم در آیین رونمایی از این کتاب گفت: عالِمان با تقوا، نقش مهمّى در هدايتگرى جامعه به عهده داشته اند و همواره راهنماى انسان ها بوده اند و منطقه كاشان در پيشينه خود، شاهد حضور عالِمان زيادى بوده است كه عشق به مكتب اهلبيت عليهم السلام را در جامعه نهادينه كرده اند.
دكتر مهدی خداميان آرانی افزود: در اين كتاب به شرح حال و بيان زندگی، عالم محقق، ملا علی آرانی (گلپایگانی) از علمای برجسته حوزه درسی كاشان در قرن سیزدهم پرداخته شده است.
ملاعلى آرانى در دو قرن پیش تولیت و مدیریت حوزه علمیه گلپایگان را به عهده داشته و مورد تمجید بزرگان روزگار خود چون ملااحمد نراقی بوده است. اين فرزانه محقق داراى ميراث مكتوب فراوان در زمينه علوم اسلامى بوده و سبك زندگى او می تواند الگويى براى نسل امروز باشد تا هويت اصيل خود را پاس بدارند.
ملاعلى آرانى در سال 1142 هجرى در آران به دنيا آمد و تحصيلات خود را در حوزه های درسى كاشان، نجف، کربلا و اصفهان ادامه داد و در زمان خود، نقش برجسته اى در هدايت جامعه به عهده داشت.
«كتاب ملاعلى» بمناسبت برگزاری کنگره بین المللی محققان آرانی و به سفارش پژوهشکده میراث فرهنگی و تاریخی آیت الله افتخارالاسلام دربندی در 104 صفحه رقعى به چاپ رسيده است.
در فصل هشتم اين كتاب چنين می خوانيم: «مُلاّعلى! تو به زندگى چگونه نگاه می كردى كه در اوج سختی ها هم كم نياوردى؟ گرسنگى كشيدى امّا مسير خود را ادامه دادى؟ تو دنيا را به خوبى شناختى، می دانستى كه براى چه به اين دنيا آمده اى، می دانستى كه بلاها و سختی ها، هديه اى از طرف دوست است... تو به اين يقين رسيده بودى كه دنيا يك راه است و آمده اى كه بروى، پس سختی ها برايت شيرين بود زيرا باعث می شد شيفته دنيا نشوى، خدا اين دنيا را براى دوستان خود، خانه بلا قرار داد تا آنها اسيرِ دنيا نشوند و به آن وابسته نگردند؛ به همين دليل، هر كه در اين بزم مقرّب تر است، جام بلا بيشترش می دهند».
یادآور می شود، نشست های علمی و تخصصی کنگره بین المللی محققان آرانی(ملاعلی، ملاغلامرضا و ملامحمدعلی) از علمای حوزه درسی کاشان قرار است طی بهمن و اسفند سال جاری در دانشگاه های کاشان، پیام نور گلپایگان، علوم و معرف قرآن کریم قم و کوفه برگزار شود و نخستین نشست آن ۳۰ بهمن در دانشگاه کاشان برگزار می شود.
نسخه الکترونیکی کتاب ملا علی را می توانید از اینجا دانلود کنید.
نظر شما