به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره ملی «تقدیر از پایان نامه ها و رساله های برتر علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال»، سه شنبه، ۲۲ اسفند در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
بر پایه این گزارش، مسعود برومند، معاون پژوهشی وزیر علوم در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: وقتی در این سمت و مسئولیت انتخاب شدم گفتم لابد می گویند: باز معاونت پژوهشیِ وزارت علوم با تصدی یک مهندس! اما باید بگویم: با وجودی که علوم انسانی نخواندم اما آن را دوست دارم.
وی ادامه داد: وقتی برای تحصیل به انگلستان رفته بودم به شدت تفکر مهندسی داشتم اما بعد از یک هفته از حضورم گفتم اشتباه کردم آمدم. در ایران کار می کردم و تازه ازدواج کرده بودم. بعد از چندماه افسرده شدم و در این مدت دلتنگ و پشیمان بودم.
معاون پژوهشی وزیر علوم تصریح کرد: احساس می کردم سنخیتی میان من و وضعیت گذشته و اکنونم وجود ندارد و شروع کردم به نوشتن نامه برای نزدیکانم و آنان گاهی پاسخ مرا با شعر می دادند و این اشعار مثل آب روی آتش بود. به تدریج با دیوان حافظ آشنا شدم و دیدم حافظ برای حل مشکلات من پاسخ دارد.
برومند گفت: امروز هم گفتم اتفاقا سخنرانی نکنم بلکه دغدغه هایم را بگویم، من بسیار ناراحت هستم وقتی بچه ها را سر چهارراه ها می بینم که اسپند دود می کنند یا زنان در مترو که اقلامی را می فروشند، با خود می گویم از کجا باید شروع کنیم؟
معاون پژوهشی وزارت علوم بیان کرد: اهل انداختن تقصیر به گردن دیگران نیستم بلکه دنبال کمک می گردم. اگر در کشور مشکل آب داریم، بخشی از آن به مدیریت مصرف بامی گردد اما چرا نمیگوییم آب یک مشکل اجتماعی است و باید به عنوان شهروندان ایرانی ارزش آب را بدانیم.
برومند افزود: چرا فرهنگ پدران ما منتقل نشده است؟ چرا فکر میکنیم برای ایمن رانندگی کردن باید جریمه های سنگین اعمال شود؟؛ به هر مشکلی که نگاه می کنم، می پذیرم که بخشی از آن به دلیل مسائل فناورانه و نیز اقتصادی ایجاد شده اما این مشکلات بسیار راحت تر از مشکلات فرهنگی، امکان حل شدن دارند.
وی با با بیان اینکه باید دیدگاه مان از نقادی به سوی طراحی برود، تصریح کرد: ما تحلیل و نظریه پردازی می کنیم اما باید این موارد را به خطوط راهنما و روش ها برسانیم و به مسئولان به شکل روشن ارائه کنیم. فرهنگ مقوله ای پیچیده است اساساً از نظر من چیزی به پیچیدگی تعاملات اجتماعی نیست.
معاون پژوهشی وزارت علوم تاکید کرد: اگر بتوانیم با یکدیگر همفکر باشیم و آرزوهای مشترک داشته باشیم، می توانیم بسیاری از تغییرات را اعمال کنیم. مسائل اتفاق افتاده در طول تاریخ، برای جامعه ما جدید نیست به همین دلیل می گویم حافظ همان زمان به بسیاری از دغدغه های امروز ما پاسخ گفته است.
برومند ادامه داد: باید بپذیریم که ملت بزرگی هستیم و تاریخ و فرهنگی ارزشمند و عظیم داریم، اما به نظر می آید که از آن استفاده نکرده آیم. هیج فناوری بدون در نظر گرفتن تعاملات اجتماعی نمی تواند به جامعه تزریق شود. ایجاد جامعه ای که مردم در آن با یکدیگر خوب صحبت کنند، به حرف هم گوش دهند و به گونه ای برخورد کنند که به سمت راه حل بروند، اینها همه از مباحث فرهنگی و اجتماعی است.
معاون پژوهشی وزارت علوم در ادامه گفت: اگر مدیریت کشور بخشی نگری است و هر کس فکر می کند که برای منطقه و دستگاه خود باید کاری کند، اینها همه ریشه در افکار ما دارد.
وی افزود: انتشار کتاب و مستند کردن دانش بسیار ارزشمند است اما باید خروجی این مطالعات در قالب پایلوت ارزیابی شود و اگر درست بود، ارائه شود.
برومند تصریح کرد: نباید بشنویم در دانشگاه یک دانشجو خودکشی کرده است اگر شده باید بررسی کنیم. همانطور که در مورد سانحه هوایی بررسی میکنیم.
وی با بیان اینکه مشکل ما در این کشور پول نیست، خاطرنشان کرد: باید چالش اصلی خود را شناسایی و با هم در مورد آن چالش کار کنیم. اگر هر موضوعی این چنین باشد که بهبودی و شادی را در جامعه ایجاد کند، باید برای تحقق اش تلاش کنیم.
نظر شما