بهاره نصیری، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: قرآن کریم اولین رسانه مسلمانان می باشد و برای ما پیام آور است و می توان تمام اصول و قواعد زندگی را در آن پیدا کرد.
استاد سواد رسانه ای با بیان اینکه دست اندرکاران و فعالان فرهنگی باید کمی از نگاه های سنتی فاصله بگیرند تا بتوانند به زبان مشترک با نسل جوان دست یابند، خاطرنشان کرد: اگر طبق تفسیرهای قدیمی و سنتی پیش برود قطعا نوجوانان و جوانان این پتانسیل را ندارند که جذب شوند بنابراین باید از شیوه های نوین ارتباطی و ابزار رسانه ای می توان برای جذب جوانان به مساجد استفاده کرد.
وی با اشاره به تاکید آیات قرآن کریم بر سواد رسانه ای، اظهارداشت: اولین کار این است که مجریان و فعالان حوزه قرآن باید در به روز رسانی پیش قدم شوند و با رویکردهای نوین و استفاده از ابزارهای رسانه ای در جذب جوانان به مساجد موثرتر عمل کنند.
نصیری با بیان اینکه تا زمانیکه این به روز رسانی اتفاق نیفتد فاصله و شکاف بین نسل جوان و دست اندرکاران فرهنگی و مذهبی بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: فعالان و دست اندرکاران فرهنگی ابتدا خود باید در خصوص سواد رسانه ای اشراف و شناخت کافی پیدا کرده باشند، پس از آن به آگاهی بخشی در میان نسل جوان بپردازند در این صورت است که نسل جوان می تواند سخن حق و باطل را از هم تشخیص دهد و در مواجهه با اخبار متعدد می تواند خبر صحیح را از خبر ناصحیح تمیز دهد.
استاد دانشگاه با اشاره به ویژگی های خبر صحیح از منظر قرآن کریم، گفت: براساس آموزه های سواد رسانه ای منطبق با قرآن کریم، منبع خبر، ویژگی های گیرنده پیام، تشخیص سخن حق و باطل از جمله مواردی است که مخاطب به ویژه نسل جوان باید به آن ها توجه داشته باشند.
وی تاکید کرد: باید به زبان روز و دانش ارتباطات مسلح باشیم و آموزه ها را استخراج کنیم و حتی می توانیم برای این کار از مثنوی و معنوی و کتاب شعرا استفاده کنیم در واقع برای جذب جوانان به مراکز فرهنگی و دینی باید از راه های متنوع استافده کنیم و با هر فردی به زبان علایق خودش سخن بگوییم.
نصیری با اشاره به ظرفیت های غنی فرهنگ ایرانی و اسلامی، خاطرنشان کرد: ما فرهنگ غنی ایرانی داریم و باید آن را اسلامیزه و ایرانیزه کنیم و فعالان فرهنگی و مذهبی در این حوزه نقش موثری دارند و می توانند به فهم مشترک بین جامعه به ویژه جوانان دست یابند.
نظر شما