به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مراسم رونمایی از 8 عنوان کتاب در موضوع امام رضا(ع) با حضور حجتالاسلام مرویان حسینی، مدیر عامل بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس و ناجی، معاون پژوهشی بنیاد پژوهش های اسلامی در سالن نشستهای علمی محتوایی نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام مرویان حسینی در سخنانی اظهار داشت: قرآن به لحاظ زیباییهای علمی و شفابخشی آثار زیادی دارد که برای نشان دادن آن نیاز به پژوهش است.آستان قدس برای دستیابی به این ساحت از زیباییهای علمی قرآن به پژوهشهای خوبی دست زده است.
حجتالاسلام مرویان حسینی با بیان اینکه بدون پژوهش دستیابی به این زیباییهای علمی و معنوی قرآن فراهم نمیشود، عنوان کرد: آستان قدس رضوی برای دستیابی به ساحت علمی و معنوی قرآن تلاشهای فراوانی در سه مقطع گذشته، حال و آینده داشته است.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی استان قدس درباره تلاشهای گذشته آستان، بیان داشت: آستان قدس طی ده سال گذشته در زمینه منابع و نیروی انسانی سرمایهگذاری زیادی داشته است، در این زمینه کتابخانه آستان را وسعت داد به گونهای که امروز در دنیا معروف شده و قرآن پژوهشان زیادی در آن فعالیت و پژوهش دارند.کتابخانه آستان قدس به میزانی غنی شده است که اگر یک قرآنپژوه در آن حضور یابد از سایر کتابخانه بینیاز خواهد بود.
حجت الاسلام مرویان درباره وضعیت امروز آستان اظهار داشت: چشم انداز حال آستان توسعه و تثبیت قرآن پژوهی است که مرهون ابتکار و رویکرد تولیت آستان است، آستان قدس رضوی امروز به دنبال توسعه ارتباط بیشتر با سایر مراکز پژوهشی، آموزشی و علمی است که از دستاوردهای قرآن پژوهی آنان بهرهبرداری لازم را ببرد.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی استان قدس در پایان با اشاره به چشم انداز آینده آستان قدس، گفت: تبدیل شدن به مرجعیت علمی در حوزه قرآن پژوهی و عترت پژوهی چشمانداز آینده آستان است که برنامهریزیها به این سمت و سو در حال حرکت است.
در ادامه نشست ناجی، معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی، طی سخنانی بیان داشت : نخستین کارهای پژوهشی در دهه 40 توسط دکتر رجایی زده شد و مرکز در آستان قدس تاسیس گردید، همچنین با پیروزی انقلاب بنیاد پژوهشهای اسلامی نیز در آستان راهاندازی میشود.
وی با بیان اینکه از جمله آثار این بنیاد تفسیر قرآن است، عنوان کرد: این بنیاد طی 10 سال نسخ متعددی از تفاسیر ابوالفتوح رازی را شناسایی کرده و با تصحیح آن 20 جلد از این تفسیر را تهیه میکند.
معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی افزود: بنیاد در کنار چنین فعالیتهایی به ترجمه و تفسیر قرآن هم پرداخته است که تفسیر هدایت آیتالله محمد تقی مدرسی در 20 جلد و تفسیر لطایف التفسیر از جمله این آثار است.
ناجی درباره بخش عترت پژوهشی آستان قدس رضوی، گفت: 180 عنوان کتاب درباره امام رضا(ع) و آثار متعدد درباره ائمه معصومین(ع) و حتی ساداتپژوهی، پاسخ به شبهات، از فعالیتهای آستان قدس است که امیدواریم به توسعه و ترویج فرهنگ و آموزههای قرآنی منجر شود.
در پایان مراسم از 8 اثر آستان قدس رضوی با نامهای «گزیده حکمتنامه رضوی به زبان انگلیسی»، «نقش وقف در ترویج فرهنگ زیارت»، «السیره العملیه للنبی المصطفی(ص)»، «زندگی و فضیلتهای آل عبا در کلام امام رضا(ع)»، «امام موسی بن جعفر(ع)»، «شرح نهجالبلاغه ابن ابی الحدید»، «امام هادی(ع)» و «تاریخ نقارهخانه رضوی» رونمایی به عمل آمد.
نظر شما