به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی گفت: در طول دهه 80 شاهد رشد چشمگیر جشنوارههای ادبی در کشور بودیم که سهم جشنوارههای موضوعی در این میان بسیار چشمگیر است. بنابراین جشنواره کتاب دفاع مقدس که کار خود را در دهه 70 آغاز کرد، هر ساله با رشد و افزایش تعداد جشنوارههای ادبی کار دشوارتری را پیشرو خواهد داشت.
این نویسنده ادامه داد: با بررسی مجموعه فعالیتهای ادبی صورت گرفته در کشور مشخص میشود سهم جشنوارهها در این برنامهها بسیار چشمگیر و قابل توجه است. از این رو میتوان به خصوص دهه 80 را دهه سیاستهای جشنوارهای نامگذاری کرد.
شاکری تصریح کرد: این بدان معناست که از حلقههای متعدد زنجیره تولید و مصرف ادبیات در کشور یک حلقه به عنوان جشنواره در طول این سالها مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی بیان داشت: این امر بدین جهت رخ داده که عموما تصور میشود جشنواره آغاز و انجام فعالیت ادبی در کشور است. از این رو انتظاراتی که متوجه جشنوارههای ادبی کشور میشود، عموما بیش از ظرفیتهای جشنواره و خارج از محدوده امکانات آن است.
بنا بر گزارش ستاد خبری انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس، این منتقد اظهار داشت: جشنواره کتاب دفاع مقدس در میان جشنوارههای ادبی و به خصوص جشنوارههای موضوعی به دلیل انتخاب موضوع دفاع مقدس از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است. این انحصار از آن روست که به خصوص ادبیات خلاقه روایی و دیگر گونههای روایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی دوره جدیدی را آغاز کرد که در این دوره بازگشتی به ارزشهای اسلامی و آرمانهای انقلابی به وقوع پیوست. اما با وقوع جنگ تحمیلی تنها اندکی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، توجه هنرمندان و نویسندگان برخاسته از نسل انقلاب به دفاع مقدس جلب شد.
احمد شاکری تصریح کرد: به همین دلیل بررسی تاریخ ادبیات پس از انقلاب به روشنی نشان میدهد؛ ادبیات دفاع مقدس بیش از هر مضمون دیگر توسط نویسندگان متعهد مورد آفرینش قرار گرفته است و جشنواره کتاب دفاع مقدس را میتوان ثمره ادبیات انقلاب و تصویر اهداف آینده ادبیات در کشور دانست.
پایان پیام/
نظر شما