برای نخستین بار ۱۴۰ سمن‌ استان فارس کار درمان و پیشگیری از اعتیاد را به عهده دارند

خبرگزاری شبستان: دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس با اشاره به اینکه برای نخستین بار ۱۴۰ سمن‌ استان فارس کار درمان و پیشگیری از اعتیاد را به عهده دارند، گفت: سمن ‌ها گام ‌هاي موثري در پيشگيري از اعتياد را در سطح محلات برداشته ‌اند.

به گزارش دریافتی خبرگزاری شبستان از شیراز، محمدرضا ابراهيمي، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس در همایش «صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر» که به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در شيراز برگزار شد، گفت: برای مقابله با 80 درصد از معتادانی که پس از درمان مجددا به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند، تقویت و راه‌اندازی تشکل‌های مردم‌ نهاد، اشتغال ‌زایی و صیانت از معتادان پس از ترک ضروری است.

 

وی خاطر نشان کرد: برای نخستین بار 140 سمن‌ استان فارس کار درمان و پیشگیری از اعتیاد را بر عهده ‌دارند.

 

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس تاکید کرد: از تعداد سمن‌ های فعال در استان فارس 115 سمن در بخش درمان و 25 مورد در حوزه پیشگیری فعالیت می‌ کنند که این تعداد از سه سال گذشته تاکنون به سه برابر افزایش‌ یافته است.

 

ابراهیمی اظهار داشت: سمن‌ها در سه حوزه فرهنگی، پیشگیری، آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی و نیز با تشکیل کارگاه‌ های آموزشی در محله‌ ها به ‌ویژه در حوزه درمان و نیز کاهش آسیب‌ های اجتماعی با کمک سازمان بهزیستی و دیگر ارگان‌ها و یا نهاد‌ها گامی موثر در مقابله با اعتیاد برداشته‌ است.

 

وی اضافه کرد: سمن‌ ها حلقه واسطه بین مردم و دولت هستند و در این راستا مبارزه با مواد مخدر از سوی سمن‌ ها بسیاری از آسیب ‌های اجتماعی و اعتیاد را کاهش می ‌دهد.

 

بر اساس این گزارش سید مرتضی موسوی، مدیرکل سازمان بهزیستی استان فارس هم در این همایش، گفت: بزرگ‌ ترین سرمایه اجتماعی اعتماد و کار برای مردم است که باید سرلوحه برنامه‌ها و اولویت قرار گیرد تا شور و نشاط در جامعه افزایش یابد.

 

موسوی اظهار داشت: برای مقابله با معضل اعتیاد کمتر از 10 درصد امکانات و بودجه صرف درمان، 2 و یا سه درصد پیشگیری، پنج درصد توانمندسازی خانواده ‌ها و همچنین حمایت جمعی، راه‌ کار‌های مشترک و سپردن کار به افراد کاردان و متخصص کمک بسیاری به کاهش اعتیاد می‌ کند.

 

این گزارش می افزاید، رامین افشاری، رئيس دفتر پيشگيري و درمان اعتياد دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این همایش افزود: برای سالم‌ سازی اجتماع توجه به مطالعه، کار، تفریح، ارتباط منطقی، تغذیه، ورزش و همچنین فعالیت ‌های داوطلبانه از سوی تشکل‌ های مردم ‌نهاد غیردولتی بستر مقابله با آسیب ‌های اجتماعی در جامعه را افزایش می ‌دهد.

 

وی اظهار داشت: کمک به همنوع یکی از ابعاد سلامتی بوده و در امر پیشگیری از اعتیاد ساختار‌ها در قالب مدارس، رده ‌های مدیریتی و استفاده مطلوب از ظرفیت سمن‌ ها ضروری است.

 

 

کد خبر 712335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha