ایران هفت دهم  درصد علم دنیا را تولید می کند

معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، با تاکید بر رشد چشمگیر تولیدات علمی در کشور گفت: تولید هفت دهم درصد علوم دنیا سهم جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر علیرضا کوهپایی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، امروز (4 دی) در دهمین جشنواره بزرگداشت هفته پژوهش دانشگاه علوم پزشکی گفت: در حال حاضر وضعیت تولید علم و فن آوری بیش از هر زمان دیگر رشد کرده و ایران اسلامی در سال گذشته در تولید علم 1826 درصد رشد داشته و موفق به کسب رتبه اول شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در این رده بندی کشورهای کره جنوبی، تایوان و چین با رشد 400 تا 800 درصدی در رتبه های بعدی قرار دارند.

 

معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گفت: جمعیت ایران یک درصد از جمعیت دنیا را شامل می شود و همین یک درصد، هفت دهم درصد از علوم دنیا را تولید می کنند.

 

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با 110 مقاله علمی در سال 88 توانسته دو درصد از این میزان تولید علم را به خود اختصاص دهد.

 

وی با اشاره به رشد این دانشگاه در زمینه های مختلف و برخی از شاخص های وزارت بهداشت در ارزیابی دانشکده های پزشکی سراسر کشور تصریح کرد: دانشگاه قم در این ارزشیابی توانسته 100 درصد امتیازات در بخش مجلات، 99 درصد امتیازات در بخش سامانه های علم و فن آوری و همچنین برترین رتبه در بحث حاکمیت و رهبری را کسب کند.

 

کوهپایی، گفت: البته این شاخص ها در حال تغییر است ولی با این وجود این دانشگاه توانسته رتبه چهارم در بین 17 دانشگاه هم تراز در تیپ سه را کسب کند.

 

وی ادامه داد: شاخص مقاله و هیئت علمی در این ارزیابی ها بسیار مهم است و ما با وجود کسب 13 صدم این شاخص توانسته ایم در سال 88 این میزان را هفت دهم درصد برسانیم که با میانگین کشوری هم تراز می باشد.

 

معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی افزود: طبق الگوی اسلامی ایرانی، توسعه علمی از طرح های آینده کشور است که بر اساس این الگو باید در سال 1404 در میان 24 کشور منطقه 20هزار مقاله باید توسط پژوهشگران تولید شود.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر میزان بودجه اختصاصی کشور به حوزه سلامت بسیار کم است و طبق سند چشم انداز در سال 1404 باید این بودجه 33 درصد بودجه کل کشور را شامل شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: دنباله روی محض از غربی ها درعلوم مشکل ما را حل نمی کند چون پشت آن تفکر غربی یهودی قرار دارد و ما باید در پژوهش هایمان نه تنها به تولید علم بپردازیم بلکه این توانمندی را به حدی برسانیم که این علوم را صادر کنیم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 7194

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha