مخاطب ما تنها آحاد جامعه و خانواده‌ها نیستند؛ بلکه سازمان‌ هاست

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: ایران تا پایان سال ‌1404 از جهت اعضا و امکانات جزو ‌15 کشور برتر دنیا و در منطقه اول باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، در افتتاحییه نخستین گردهمایی کارشناسان روابط عمومی‌های کتابخانه‌های عمومی کشور، که با حضور کارشناسان روابط عمومی استان‌های کشور همراه بود، منصور واعضی (دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور) عنوان داشت: مردم ایران به طور میانگین ‌٥/١٠ ساعت در روز اوقات فراغت دارند که با توجه به گزارش‌ها، سهم مطالعه هر فرد به طور میانگین، ‌٧٦ دقیقه از این مقدار اوقات فراغت است.

 

واعظی ادامه داد: هدف ما، ارتقای مطالعه مفید در افراد‌، خانواده‌ها‌، و سازمان‌هاست. مطالعه مفید مطالعه‌ای است که به ارتقای دانش‌، گرایشات و رفتار افراد‌، خانواده‌ها و سازمان‌ها منجر شود. مقصود از گرایشات، عواطف افراد جامعه در مسیری است که در فرهنگ دینی و ملی ما به عنوان عواطف صحیح،‌ انسانی و معنوی تعریف شده است.

 

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه نقش جغرافیایی و استانی را در مدیریت مطالعه مهم برشمرد و بیان کرد: مدیری تواناست که بتواند با حداقل امکانات، بیش‌ترین کارایی را داشته باشد. ما امکاناتی داریم که باید درست تعریف شود و فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم.

 

وی افزود: مدیریت سنتی منفعل بوده و در یک فضای محدود کتابخانه‌ای کارش را انجام می‌داد. در نظام سنتی، مخاطب کتابخانه‌ها اعضای آن بودند؛ ولی در نظام جدید، مخاطبان آن، همه ایرانیان هستند. تکالیف روابط عمومی در نظام سنتی محدود به اعضای کتابخانه‌ها بود، اما اکنون مخاطبان ما، مردم استانهای ختلف کشور هستند.

 

واعضی با بیان اینکه ممکن است فرهنگ نهاد با ‌30 سال قبل تفاوت داشته باشد، گفت: مخاطب ما در نهاد، تنها آحاد جامعه و خانواده‌ها نیستند؛ بلکه سازمان‌ها را نیز شامل می‌شود. تفاوت برنامه‌های ما در نظام سنتی و جدید، نگاه جغرافیایی و منابع ماست. در نظام سنتی، منابع یک کتابخانه را کتاب‌های موجود در آن تشکیل می‌دهد؛ اما در نظام جدید، همه فضاهای مجازی کشور و تولیدات محتوایی که در همه کتابخانه‌های عمومی است، منابع ما را تشکیل می‌دهند.


منصور واعضی با اشاره به نگاه برون‌مرزی نهاد به امر مطالعه عنوان کرد: باید مشخص شود که چگونه می‌توانیم ایرانی‌های خارج از کشور و فارسی‌زبان‌های کشورهای دیگر را در ستاد نهادها نیز پوشش دهیم.


وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب گفت: در دهه چهارم انقلاب که مقام معظم رهبری این دهه را دهه پیشرفت و عدالت نام‌گذاری کرده‌اند که تکالیفی برای همه حوزه‌ها ایجاد کرده است. اما باید بدانیم که پیشرفت کشور تنها باداشتن یک جامعه اهل تفکر‌، اندیشه و تدبیر یعنی جامعه اهل مطالعه اتفاق می افتد.


منصور واعضی درپایان با اشاره به سند چشم انداز ‌14 ساله نهاد در امر مطالعه بیان کرد: ما به دنبال تحقق اهداف خود هستیم و بر مبنای این چشم‌انداز، نقشه‌ی راه تهیه کردیم تا بتوانیم تا پایان سال ‌1404 از جهت اعضا و امکانات جزو ‌15 کشور برتر دنیا و در منطقه اول باشیم.


پایان پیام/

کد خبر 72180

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha