گالری ها قبرستان آثار هنری شده اند/ جشنواره مقاومت به دنبال هنر مردمی است

مدیر مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: گالری ها به قبرستان آثار هنری تبدیل شده اند که تنها افراد خاصی به آن رفت و آمد می کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان؛ ارتباط یک جامعه با هنرهای تجسمی و بهره مندی از بیان هنری در ارتباطات اجتماعی، موضوعی است که در دهه های گذشته در جهان مورد توجه واقع شده. آشناکردن مردم با تاریخ هنر، گسترش فعالیت عمومی موزه ها، تقویت هنر و فعالیت های هنری در شهرها و برگزاری بینال ها و نمایشگاه ها از جمله اقداماتی است که امروزه برای بهره مندی جامعه از فوائد هنر مورد تاکید قرار می گیرد. کشور ما ایران نیز در سال های گذشته شاهد افزایش گالری های هنری، حضور پررنگ تر هنرمندان در نمایشگاه ها و حراجی های بین المللی و توجه بیشتر مدیریت شهری به هنر است اما با این همه، هنرهای تجسمی هنوز مساله عموم جامعه نیست و به جز قشر خاصی آن هم در مرکز کلانشهرها، به هنر نمی اندیشند و از تحولات آن نیز باخبر نمی شوند. برای بررسی این موضوع و پرسش های پیش روی آن با مسعود شجاعی طباطبایی، مدیر مرکز تجسمی حوزه هنری و هنرمند کارتونیست به گفتگو نشستیم.

 

شجاعی در پاسخ به این پرسش که هنرمند چگونه می تواند اثری خلق کند که همه فهم باشد، به خانه های مردم راه پیدا کند و از گالری های خواص پسند به سطح جامعه کشیده شود، به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: من نظر تندی در این زمینه دارم. گالری ها به قبرستان آثار هنری تبدیل شده اند که افراد خاصی به آن رفت و آمد می کنند.

 

وی در راستای همین پرسش به اهداف جشنواره هنرمقاومت اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقات مهم و جدی در پنجمین جشنواره هنر مقاومت این است که این جشنواره کاملا مردمی و کاربردی طراحی شده است تا با جامعه ارتباط برقرار کند و تنها مربوط به خواص نباشد؛ بنابراین برخی از بخش ها دستخوش تغییراتی شد. مثلا بخش نقاشی کلاسیک که سازوکار هزینه بری را داشت به نقاشی دیجیتال تبدیل شد که هنرمندان جوان و توانمندی دارد و اغب شهرستانی هستند و می توانند با امکانات دیجیتال آثارشان را ارایه کنند که این هم مزیت هایی دارد. همچنین امکان تکثیر آثار و ارایه همزمان آن ها در جشن های پیروزی انقلاب فراهم شد. علاوه بر این از بضاعت نهادهایی چون حوزه هنری در 31 مرکز استان بهره برداری می شود تا آثار نقاشی را همزمان چاپ و ارایه کنیم.

 

مسعود شجاعی طباطبایی با طرح این نکته که چرا نباید هنرمند اثری خلق کند که قابلیت ارتباط با مخاطب بیشتری داشته باشد، گفت: یکی از موضوعات مورد نظر ما قابلیت ارتباط با مخاطب عام است، بنابراین به نوع انتخاب رشته ها بسیار توجه کرده ایم. به همین خاطر دوستان من در ستاد جشنواره مقاومت با همکاری یک تیم پژوهشی فراخوان بخش های مختلف را طراحی کردند تا کاملا جنبه مردمی داشته باشد و به تولید محصول هنری در این قالب منجر شود.

 

این هنرمند با بیان اینکه در تولید اسباب بازی ایرانی نیز کاری صورت نگرفته، خاطر نشان کرد: اکنون در اسباب بازی فروشی ها تعداد محصولات ایرانی ایرانی اندک است، برای همین بخشی تحت عنوان طراحی صنعتی به جشنواره مقاومت افزوده شد. به کارتون و کاریکاتور هم به عنوان هنر مورد علاقه مردم توجه ویژه خواهیم داشت.

 

رئیس مرکز تجسمی حوزه هنری با بیان اینکه مردم در چهلمین سال انقلاب خواسته هایی دارند که مسئولان پاسخگوی آنها نیستند، گفت: مردم در این شرایط  به سمت و سویی می روند که پاسخ را از طرف رسانه های بیگانه دریافت کنند که این رویه، رویه درستی نیست، بنابراین اگر از زبان هنر جواب این دغدغه ها را بدهیم بخشی از این نیاز هم تامین می شود، بنابراین بخش مهمی از  موضوعاتی مورد نظر ما معطوف به انقلاب و مردم انقلابی است  که در کوران جریانات کشور بودند و دستخوش مشکلات زیادی شدند. به طور مثال در بحث اختلاس، اشرافی گری و فاصله طبقاتی اگر جواب مشخصی به زبان هنر نداشته باشیم مسائل و مشکلات فراوانی پیش روی ما خواهد بود.

 

مسعود شجاعی طباطبایی در پایان تاکید کرد: مردمی بودن، پاسخگویی به مطالبات و کاربردی بودن از ویژگی های این دوره جشنواره هنر مقاومت است.

کد خبر 723502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha