حجت الاسلام سید علی حسینی خراسانی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم شناسایی مساجد موفق و نمونه تاکید کرد و گفت: یکی از شاخصههای موفقیت هر مسجدی، امام جماعت آن است، وی باید عدالت، اخلاق خوب، عالم به علم روز و دلسوز نسبت به مردم باشد و قبل و بعد از نماز ساعاتی را برای رسیدگی به مشکلات و پرسشهای مردم اختصاص دهد.
وی با اشاره به جایگاه علماندوزی مساجد، بیان کرد: در صدر اسلام مساجد از جایگاه ویژهای برخوردار بودند، به طوری که بر اساس روایات تاریخی زمانی پیامبر اکرم (ص) وارد مسجد شدند و دیدند که دو حلقه عبادی و علمی در آن تشکیل شده است و حلقه علمی را بر دیگری ترجیح دادند همچنین از طرفی هم میبینیم که امام صادق (ع) ۴ هزار شاگرد را در مسجد تربیت کردند.
مشاور دبیرستادعالی کانونهای مساجد کشور در امور روحانیون با اشاره به اینکه اداره مسجد کار ساده و راحتی نیست، افزود: امام جماعت به عنوان مدیر طبیعی مسجد باید آگاه به علم روز باشد و بتواند با شناسایی نخبگان هر محله در جهت جذب آنان تلاش کند.
حسینی خراسانی، خاطر نشان کرد: امروز برخی این گونه وانمود میکنند که مساجد کارکردهای گذشته را ندارند، این در حالی است که هجمههای دشمن علیه جوانان بسیارشده است، به تعبیر مقام معظم رهبری هجمههای دشمن از تهاجم فرهنگی آغاز شد و با شبیخون فرهنگی ادامه یافت و در حال حاضر در ناتوی فرهنگی قرار گرفتهایم و در این زمان رسانههای بیگانگان مانند دریا مقدسات و پایههای فکری خانوادهها را مورد هجمه قرار میدهد و این وظایف مساجد را سنگین میکند.
وی مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و جذب حداکثری جوانان را مهم ارزیابی کرد و گفت: ایجاد ۲۵ هزار کانون فرهنگی هنری مسجدی و فعالیت ۲ میلیون جوان در کنار مساجد میتواند در رونق حضور آنان در مساجد موثر باشد، علاوه برآن اتحاد میان ارکان مسجد موجب میشود که از موازی کاری در برنامهریزی مسجد جلوگیری شود.
مشاور دبیرستادعالی کانونهای مساجد کشور، اظهار کرد: مساجد نباید همانند کلیسا تنها مکانی برای عبادت و اقامه نماز باشند بلکه باید محور و مرکزی برای ارایه خدمات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی باشند.
نظر شما