خبرگزاری شبستان- گیلان، با نزدیک شدن به پایان فصل تابستان، بوی ماه مهر در کوچه پس کوچههای شهر پیچیده و مدارس چشم انتظار حضور دانش آموزانی هستند که به شوق آموختن روانه مدارس میشوند.
کمتر از 10 روز مانده به ماه مهر، شهر رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و شوق آموختن در همه جا احساس میشود، تب و تاب خرید مهر را می توان در همه جا دید. خیابانها پر شده از کیف و کفش و لوازم التحریر متنوع و رنگارنگی که هیاهوی دانش آموزان را برای خریدشان به دنبال دارد.
مدارس نیز با رنگ آمیزی و فراهم کردن محیطی شاد و جذاب در انتظار زنگ مهر هستند تا باز شاهد هیاهوی دانش آموزان در دل خود باشند. دانش آموزانی که قرار است 9 ماه تحصیلی را در همین مدارس به عشق فراگیری دانش سپری و هر روز خود را با دانستنیهای جدید پیوند زنند.
حضور بی دغدغه دانش آموزان در مدارس نیازمند فراهم سازی محیطی شاد و به دور از استرس است تا پیشرفت تحصیلیشان را موجب شود.
شکی نیست که یکی از وظایف مهم متولیان آموزشی در تعطیلات تابستان، فراهم سازی زمینه برای این حضور با آرامش آینده سازان ایران اسلامی است چرا که یادگیری انسان در گرو نشاط و شادابی بوده و خلاقیت، شکوفایی استعدادها در گرو نشاط و انبساط روحی انجام میشود.
این دغدغه مندی تحصیلی باید در میان مسئولان استان هم دیده شود و همه در کنار هم بستر لازم را جهت تحصیل فرزندان استان فراهم کنند که این مهم برنامه ریزی بیش از پیش مسئولان امر آموزش را میطلبد. در همین راستا متولیان امر تعلیم و تربیت بدنبال این امر هستند تا سال تحصیلی جدید با رفع مشکلات سالهای قبل آغاز شود و دانش آموزان بدون دغدغه و نگرانی درس خود را شروع کنند.
مصطفی سالاری، استاندار گیلان در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به نزدیکی ایام بازگشایی مدارس بر ضرورت همکاری تمامی دستگاهها جهت برگزاری هر چه بهتر سال تحصیلی جدید تاکید کرد و گفت: فرمانداران مقدمات لازم جهت برگزاری هر چه بهتر ویژه برنامههای این ایام را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش باید در برنامه ریزی و غنیسازی اوقات فراغت دانش آموزان، محور باشد تصریح کرد: نهادها و سازمانهای دیگر در این بخش بدور از موازی کاری، کمک کننده آموزش و پرورش باشند.
سالاری تاکید کرد: سال تحصیلی باید بدون کمترین دغدغه برای اولیا و دانش آموزان آغاز شود.
وی با اشاره به اجرای طرح تقویت بنیه علمی دانش آموزان، گفت: این طرح به صورت گام به گام در استان آغاز شود.
همزمان با آغاز سال تحصیلی 97-98 مدارس گیلان میزبان 375 هزار دانش آموز در سراسر استان هستند که از این تعداد 31 هزار نفر کلاس اولی بوده که برای نخستین بار وارد این مکان مقدس شده و آغاز دوره جدید زندگی خود را جشن میگیرند.
نادر جهان آرای، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با بیان اینکه یک سوم از جمعیت دانش آموزی گیلان در روستاها مشغول تحصیل هستند گفت: رویکرد آموزش و پرورش فراهم کردن فرصتهای آموزشی برابر است و در همین راستا برای تقویت مدارس کمتر برخوردار تلاش میشود..
وی با بیان اینکه از اول مهر امسال حدود 375 هزار دانش آموز مقاطع مختلف، تحصیل خود را در حدود پنج هزار واحد آموزشی گیلان آغاز می کنند گفت: 27 هزار و 500 فرهنگی کار تعلیم و تعلم این دانش آموزان را برعهده دارند.
جهان آرای با بیان اینکه رشت با داشتن بیش از 50 هزار دانش آموز متراکمترین شهرستان گیلان به لحاظ برخورداری از جمعیت دانش آموزی است اظهار کرد: در برخی نواحی استان به دلیل پراکندگی جمعیت، کمتر از یک هزار و 500 دانش آموز در یک منطقه آموزش و پرورش مشغول تحصیل هستند.
وی ادامه داد: عمارلوی رودبار، اطاقور لنگرود، حویق تالش و اطراف رودسر از مناطقی هستند که تراکم دانشآموز در آنها بسیار کم است و در زمینه آموزشی محروم به شمار میآیند که لازم است توجه بیشتری به آنها شود.
جهان آرای در ادامه با اشاره به مشکلات پیشروی ثبت نام دانش آموزان تصریح کرد: همواره برای ثبت نام دانش آموزان در سه پایه اول، هفتم و دهم نگرانیهایی از سوی والدین وجود دارد.
وی با بیان اینکه کندترین نوسان جمعیت دانش آموزی در استانهای گیلان و مازندران وجود دارد تصریح کرد: همیشه در رشت و چند شهرستان پرجمعیت مانند تالش، لاهیجان و لنگرود تا حدی مشکلات ثبت نام وجود دارد که ریشه بخشی از آنها به تنوع بالای مدارس برای انتخاب بر میگردد.
نظر شما