کتاب «فرهنگ اعلام دیوان فارسی و ترکی استاد شهریار» رونمایی شد

همزمان با روز ملی شعر و ادب و آئین آئین بزرگداشت استاد شهریار، از کتاب «فرهنگ اعلام دیوان فارسی و ترکی استاد شهریار» در تبریز رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، همزمان با آئین بزرگداشت استاد شهریار در مقبره الشعرای تبریز، از کتاب «فرهنگ اعلام دیوان فارسی و ترکی استاد شهریار» به قلم علی محمدی و تابلو نقاشی استاد شهریار اثر کمال و رقیه شایگان رونمایی شد.

ابوالفضل علی محمدی، رییس انجمن ادبی تبریز در این مراسم با اشاره به جایگاه ادبی استاد شهریار در داخل و خارج کشور، اظهار داشت: وزنه بسیار سنگینی از دیوان شهریار را اشعار دینی و عاشورایی وی به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در دیوان فارسی و ترکی شهریار حدود 800 اسم خاص به کار رفته که نام حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) در مجموعه اشعار وی به ترتیب بدون احتساب القاب 94 و 35 بار و با احتساب القاب بیش از 150 و 57 بار تکرار شده است.

رییس انجمن ادبی تبریز با بیان این‌که این امر نشان دهنده ذهن، زبان و روح معنوی و دینی استاد شهریار است، اظهار داشت: تاثیرگذاری اشعار عاشورایی و دینی شهریار بسیار بالا بوده چرا که اغلب شاعران تاریخ را روایت می کنند ولی شهریار تنها روایت گر تاریخ نیست بلکه خود را در بطن و متن واقعه می بیند.

علی محمدی ادامه داد: شهریار با سیر و سلوک خاص خود وقایع تاریخ و صحنه عاشورا را چنان روایت می کند که گویا خودش در صحنه است و شنونده را با خود همراه می کند.

گفتنی است، سیدمحمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار در روستای خشکناب از توابع بخش تیکمه داش شهرستان بستان آباد واقع در 55 کیلومتری شرق تبریز به‌ دنیا آمد و بنا به وصیتش در مقبره الشعرای تبریز به خاک سپرده شد.

مهم‌ترین اثر شهریار منظومه حیدربابایه سلام (سلام به حیدربابا) است که از معروف‌ترین آثار ادبیات ترکی آذربایجانی به‌ شمار می‌رود و شاعر در آن از اصالت و زیبایی‌های روستا یاد کرده ‌است.

شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر فارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی نیز تبحر داشت و بیشتر در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد.

کد خبر 728595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha