به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست هفته فرهنگی استرالیا در تهران با مجید رجبی معمار، رییس خانه هنرمندان، همیش لزلی، رایزن فرهنگی سفارت استرالیا در ایران، آرمین میلادی مدیر هفته فیلم استرالیا در تهران عصر امروز یکشنبه 8 مهرماه در خانه هنرمندان برگزار شد.
همیش لزلی، رایزن فرهنگی سفارت استرالیا در ایران در این نشست گفت: امسال سال خیلی مهمی برای ایران و استرالیاست، اگرچه استرالیا کشور جوانی نسبت به ایران نیست اما 50 سال است که روابط دیپلماتیکی با ایران دارد که هنوز قطع نشده است و این رابطه برای ما خیلی ارزش دارد. کشور ایران و استرالیا از قبل از انقلاب و بعد از انقلاب با یکدیگر رابطه دیپلماتیک دارند که این رابطه ممتد بوده و قطع نشده است.
وی از برگزاری هفته فیلم و اسناد پنجاهمین سال رابطه دیپلماتیک ایران و استرالیا افزود: امروز نمایشگاه عکس و اسنادی را افتتاح می کنیم و پس از آن هفته فیلمی در خانه هنرمندان داریم خوشحالیم بیشتر در مورد استرالیا به ایران بیاوریم تاکنون این نمایشگاه در ایران برگزار نشده است.
وی خاطرنشان کرد: خیلی خوشحالیم که این اتفاق در تهران می افتد، سفارت استرالیا روابط دیپلماتیک خوبی با ایران دارد نشانه اش این است که من فارسی را خوب یاد گرفته ام برای ما در استرالیا مهم است که رابطه دوجانبه فرهنگی با ایران داشته باشیم اتفاقات خوبی در راه است همچنین جشنواره فیلم های ایرانی را در استرالیا برگزار می کنیم و گفتیم امسال نیز فرصت مناسبی است که ما فیلم های استرالیایی را در ایران نمایش دهیم. این فستیوال مستقل است و حمایت مالی از طرف دولت استرالیا نیز نمی شود.
رایزن فرهنگی سفارت استرالیا اظهار کرد: فیلم هایی که در هفته فیلم استرالیا انتخاب شده اند فیلم های بسیار خوبی هستند که تم آنها رابطه بومیان استرالیا با اروپاییانی هست که در استرالیا ساکن شده اند. هفته فیلم استرالیا در تهران با نمایش فیلم سرزمین دلپذیر افتتاح می شود.
همیش لزلی همچنین گفت: در این مدت که در ایران بودم فهمیدم ایرانی ها چیزی که از استرالیا به یاد می آورند بازی ایران و استرالیا و فیلم اسکیپی است؛ استرالیا با توجه به اینکه از چه زاویه ای به آن نگاه کنیم به خاطر استعمار ضربه زیادی خورده است و هنوز هم ادامه دارد.
آرمین میلادی، مدیر هفته فیلم استرالیا در تهران نیز گفت: در این هفته شش فیلم به نمایش درمی آید دو فیلم مستند و 4 فیلم بلند سینمایی که تم این فیلم ها ارتباط و مسایل بومیان استرالیا است.
وی افزود: اغلب فیلم هایی که در هفت فیلم استرالیا در تهران به نمایش درمی آیند فیلم های موفقی در جشنواره های جهانی بودند که از جمله آنها می توان فیلم کشور دلپذیر که برگزیده جشنواره ونیز در سال گذشته بوده و جایزه جشنواره تورنتو را هم برده است.
میلادی تصریح کرد: ما در این هفته فرهنگی برای معرفی استرالیا به نمایش فیلم اکتفا نکردیم و به دلیل محدودیت ها سعی کر دیم مجموعه خوبی را به نمایش بگذاریم در کنار آن جلسه نقد و بررسی فیلم ها با حضور امیر پوریا برگزار خواهد شد.
رایزن فرهنگی استرالیا در ایران در مورد برگزاری برنامه های فرهنگی در ایران اظهار کرد: مسلما این هفته فرهنگی سال اولی است که در ایران برگزار می شود راه های مختلفی برای این روابط فرهنگی وجود دارد ما 50 سال است که با ایران روابط داریم در این نمایشگاه سعی مان بر این است که از اسناد تاریخی و عکس شروع کنیم در همین راستا اتفاقات گسترده ای می تواند در آینده بیفتد.
لزلی خاطرنشان کرد: در راستای تبادلات فرهنگی ما گروه های موسیقی ایرانی به استرالیا می آیند و در این کشور اجرا می کنند که با استقبال گسترده ای روبرو می شوند امیدواریم گروه های موسیقی استرالیایی هم بتوانند در ایران به اجرا بروند.
رایزن فرهنگی استرالیا در تهران اظهار کرد: هفته فیلم ایران در استرالیا از 26 مهر تا 27 مهر در استرالیا برگزار می شود. در این هفته فیلم هایی مثل خوک، تنگه ابوقریب، هندی و هرمز، همچنان که می مردم، مارموز، دارکوب و حکایت دریا و نسخه بازسازی روسری آبی به مناسبت فوت آقای انتظامی به نمایش درمی آید.
رایزن فرهنگی استرالیا همچینن گفت: اکثر ایرانیان نقاشی های بومیان استرالیا را می شناسند ولی این جای تاسف دارد که افراد زیادی در استرالیا هستند از هنر مدرن استفاده می کنند و ما آنها را اینجا نمی بینیم و در ایران هم همین طور.
همیش لزلی از تبادل دانشجویی با دانشگاه هنر تهران گفت و اظهار کرد: ما به تازگی با دانشگاه هنر صحبت کردیم که برنامه ای برای تبادل دانشجو داشته باشیم برای بیشتر شناخته شدن هنر تجسمی در ایران و استرالیا. اشتیاق زیادی برای نقاشی دیواری در ایران و استرالیا وجود دارد و در استرالیا هم این حوزه خیلی مورد توجه است.
رایزن فرهنگی استرالیا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایرانی ها استرالیا را با فیلم اسکیپی می شناسند آیا استرالیایی ها هم چیزی از ایران می دانند، پاسخ داد: فیلم اسکیپی نسل های مختلفی از ایران پیش و پس از انقلاب را دیده اند چقدر استرالیایی ها درباره ایران می دانند متاسفانه آنها چیزی نمی دانند. تعداد سفرهای دیپلماتیک بین دو کشور نیز کم بوده است و تنها عکسهایی بوده که آنها می توانند به آنها دسترسی داشته باشند من فکر می کنم الان با برپایی این نمایشگاه ها همه چیز عوض می شود یکی از مواردی که استرالیایی ها متوجه ایران می شود همین سینمای ایران است بخصوص از زمانی که اصغر فرهادی برنده جایزه اسکار شد این موضوع را نشان داد که عمق سینمای ایران چقدر است به خاطر همین فکر می کنم برای شناخت فرهنگی فیلم یک مدیوم موثر باشد.
نظر شما