به گزارش خبرگزاری شبستان در تبریز، سیدشریفی در حاشیه نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز گفت: تمام وسایل قدیمی و تاریخی که در موزه قرار دارد، مجموعه ای شخصی هستند که توسط برادران کفیلی در ٣٠ سال اخیر جمع آوری شده است.
مسؤول غرفه موزه چاپ و نشر افزود: این غرفه جهت معرفی و آشنایی بازدیدکنندگان با صنعت چاپ که ٢٠٠ سال قبل از طریق تبریز وارد کشور گردیده، برپا شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این غرفه تابلوهایی از روند انتشار مطبوعات مربوط به دهه های ١٠ و ٢٠ هجری شمسی به نمایش درآمده است. همچنین دستگاه های مختلف چاپ از جمله دستگاهدستی چاپ، دستگاه و تجهیزات چاپ سنگی و دستگاه ملخی به صورت زنده مراحل چاپ را به بازدیدکنندگان نشان میدهند.
سیدشریفی با اشاره به قدمت صنعت چاپ در تبریز، عنوان کرد: در سال ۶۹۳ هجری قمری به دستور حاکم آن دوره در تبریز چاپخانه ای برای چاپ اسکناسی به نام چاو ایجاد شده است تا جایگزین طلا و نقره شود. این اسناد تاریخی نشان می دهند که ٧٥٠ سال قبل در تبریز چاپخانه رسمی اسکناس ایجاد شده است.
مسؤول غرفه موزه چاپ و نشر، تاکید کرد: بالاترین محصول فرهنگی هر کشور، کتاب است و اگر نمایشگاه کتاب تبریز بتواند فرهنگ مطالعه را حتی یک دقیقه افزایش دهد، تاثیر بالایی بر جامعه خواهد گذاشت.
شانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز و ششمین نمایشگاه نشر دیجیتال از ٢٩ مهر لغایت ٤ آبان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تبریز برگزار می شود و علاقمندان می توانند هر روزه از ساعت ١٠ الی ٢٠ از این نمایشگاه دیدن کنند.
نظر شما