مسجدالنبی(ص) بنیانگذار نهضت پاسخگویی/مسجد باید پاسخگوی نیاز مردم باشد

امام جمعه دماوند گفت: رسالت نبی اسلام(ص) تبیین مباحث اعتقادی، دینی و علمی بود و بر این اساس در مسجدالنبی(ص) ستون‌هایی برای پاسخگویی به سؤالات وجود داشت تا افراد پاسخ سوالات خود را از محضر پیامبر(ص) جویا شوند.

 

آیت‌الله محمد علاءالدینی، امام جمعه دماوند در تشریح شاخصه های مسجد طراز اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: مسجد طراز اسلامی مسجدی کارآمد و پویا است که بتواند پاسخگوی نیازهای دنیوی و اخروی افراد جامعه باشد.
 

وی افزود: مسجد الگوی اسلامی باید از لحاظ فیزیکی، موقعیت، امکانات و مجموعه‌های فرهنگی هنری و نیز فعالیت بسیج در مسیر تبیین معارف و اندیشه‌های اسلامی گام بردارد و همه مجموعه‌ها همسو و در یک جهت برنامه ریزی و فعالیت کنند. 

 

آیت‌الله علاءالدینی یادآور شد: رسالت انبیای الهی در مسجد معنا و مفهوم پیدا کرده و تبیین شده است، جایگاه، توحید، ولایت، عدالت، دین‌باوری و ارزش‌های اسلامی و تبیین اصول اساسی اسلام در مساجد در صدر اسلام بنیانگذاری شده است.

 

وی ادامه داد: بنابراین لازم است متولیان و مدیران مساجد با ایجاد امکانات لازم برای دسترسی آسان مردم به مسجد، برطرف کردن نیازهای ضروری مؤمنان و به ویژه جوانان مدنظر باشد.

 

امام جمعه دماوند به مسجد نمونه طراز اسلامی در صدر اسلام و بنیان آن به همت رسول اکرم (ص) اشاره و بیان کرد: رسالت نبی اکرم (ص) تبیین مباحث اعتقادی، دینی و علمی بود و بر این اساس در مسجدالنبی (ص) ستون‌های متعددی برای پاسخگویی به سؤالات مختلف و بیان مشکلات وجود داشت و افراد بر اساس سؤال و پرسش خود در مکان خاصی گردهم می‌آمدند و پاسخ سؤالات خود را از رسول خدا (ص) دریافت می‌کردند.
 

آیت‌الله علاءالدینی اظهار کرد: ستون مسایل اعتقادی، نظامی، اجتماعی، بهداشت، عرفان، سبقت در امور، ولایت و قضاوت از جمله ستون‌های مسجدالنبی (ص) بودند که هر کدام کارآیی خاص خود را داشتند و برای تحقق چنین جایگاهی در مساجد امروز باید همواره تلاش کرده تا بتوانیم به فرهنگ مسجد طراز اسلامی واقعی دست یابیم.

 

امام جمعه دماوند ادامه داد: باید الگوهای اصیل مساجد اسلامی را شناسایی و برای جامعه اسلامی معرفی و کاربردی کنیم. نظر به اهمیت و جایگاه مساجد در اسلام، اولین مقر حکومت امام اول، ولی بر حق مسلمانان مسجد کوفه بود و نیز مقر آخرین امام حضرت مهدی (عج) مسجد سهله است.

 

وی یادآور شد: توجه به نیازهای نسل جوان، تأمین و برطرف کردن آنها، دادن آگاهی و اطلاعات مورد نیاز به آنان، استفاده از استاد تفسیر و حدیث و منبرهای معارف اجتماعی و سیاسی و ترویج ارزش‌های اخلاقی اسلامی باید در مساجد برای جوانان فراهم شود که از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

امام جمعه دماوند مساجد را بهترین مرکز بیداری اسلامی برای جهان اسلام خواند و گفت: در حال حاضر همه دنیا شاهد تحرکات بیداری و انقلابی مردم مسلمان منطقه خاورمیانه هستند که مکان آغاز و اوج‌گیری این بیداری اسلامی مساجد به عنوان پایگاه تجمع و حرکت مردم هستند، همچنان که انقلاب اسلامی ایران نیز از مساجد آغاز شد و همچنان به حرکت خود ادامه می‌دهد.

 

وی ادامه داد: باید سران کشورهای اسلامی با اتحاد و برادری و هماهنگی حلاوت و زیبایی مساجد را برای عموم جهانیان ترسیم کنند و در این راستا شکوه برپایی نمازهای عید فطر، قربان و انجام اعمال عبادی ماه رمضان بر کسی پوشیده نیست ولی باید همواره بر رونق مساجد و ارتباط برابری و برادری مسلمانان با یکدیگر ائمه جماعات مساجد و علمای دینی تلاش کرده و راه‌های ارتباط سازنده را هموار سازند.

 

امام جمعه دماوند خطاب به مسئولان مساجد و دست‌اندرکاران امور مختلف در مساجد بیان کرد: باید مسجد برای همه گروه‌های جامعه از هر صنف و سن جاذبه و برنامه داشته باشد، به عنوان مثال کودک خردسالی که به همراه والدینش به مسجد می‌آید برای جوانان و حتی برای سالمندان. این مهم میسر نمی‌شود مگر در سایه برنامه‌ریزی و تلاش اندیشمندان که خوشبختانه مساجدی در کشور ما هستند که به ارایه خدمات به همه گروه‌ها می‌پردازند که باید به گسترش آنها اقدام کنیم تا مسجد طراز اسلامی در جامعه وجود عینی و واقعی پیدا کند.

 

آیت‌الله علاءالدینی یادآور شد: ارتباط ائمه جماعات، هیئت امنا، خادم، مسئولان کانون‌های فرهنگی و هنری باید تعریف شود و هر کدام به گسترش حضور مردم به ویژه کودک و نسل نوجوان و جوانان در مساجد کمک کنند، یعنی برای کودک وسایل بازی و سرگرمی سالم فراهم شود، برای نوجوان امکان پاسخ‌گویی به شبهات دینی و نیازهایش را ایجاد کند و برای جوانان امکان اجرای مراسم ساده ازدواج با حفظ شئونات اسلامی و ترویج این فرهنگ مهیا شود.

 

وی ادامه داد: عیادت از بیماران، سر زدن به همسایگان مسجد، اسان سازی اعطای وام قرض‌الحسنه به نیازمندان از ویژ"ی های مسجد طراز اسلامی است. ‌چنین مسجدی مسجد طراز اسلامی و نمونه است که همه اقشار جامعه را گردهم آورده و به مشکلات آنان رسیدگی می‌کند.

 

امام جمعه دماوند مسجد را جایگاه خنثی‌سازی ترفندهای دشمنان، آموزش ارزش‌های اسلامی، کنار زدن پرده‌های غفلت به ویژه در زمینه اوهام خرافات و فرقه‌های انحرافی و گردآوری نخبگان هر منطقه در مساجد دانست.

 

وی خاطرنشان کرد: مساجد باید واسطه انتشار علوم اهل بیت (ع) و سیره نبوی و ائمه  اطهار (ع) باشد تا به عینیت حدیث نبوی برسد که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مؤمن در مسجد همچون ماهی در دریاست. یعنی مومن در مسجد احساس امنیت، آرامش خاطر، آزادی و آزادگی می کند و پویا و پرتحرک نشاط در عرصه دینی و نشر معارف اسلامی فعالیت می کند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 73642

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha